Tak już Ci spieszno na studia, że czekasz na plan zajęć;)? BTW. Witam
_________________ Zapomnieć wojny i powstania,
Jedynie słuszny szarpać dzwon
Narodowego - byle trwania
W zgodzie na namiestniczy tron.
W zamian - w tej ziemi nam mogiła,
I przodków śpiew, jak echa kielich,
Że - "Jeszcze Polska wtedy żyła,
Gdy za nią ginęli!"...
Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-07-25, 15:47
DooCharles napisał/a:
Zet. napisał/a:
Tak już Ci spieszno na studia, że czekasz na plan zajęć;)? BTW. Witam
Bo w planie na tamten rok piszą, że język francuski też jest, a ja mam nadzieje, że my go mieć niebędziemy..
Języki masz teoretycznie do wyboru: angielski, niemiecki, francuski, hiszpański, rosyjski. W teorii angielski, niemiecki i może francuski.
Wybierasz sobie jeden język obcy.
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
U nas z językami był mega problem. Na początku utworzono cztery: angielski (kontynuacja), niemiecki (kontynuacja), francuski (od podstaw) i rosyjski (od podstaw).
Po jakimś miesiącu (nie wiem dokłaniej, panowie z pewnością pamiętają, oni uczęszczali) rozwiązano rosyjski twierdząc, że może być prowadzony tylko jeden język od podstaw i po prostu z dnia na dzień rosyjski poszedł w cholerę i nikogo nie obchodziło, że luzie wydali już pieniądze na podręcznik. Jako, że ludzie nie byli zbyt chętni do niemieckiego (hehe), a na angielski nie za bardzo mogli wrócić, to został tylko francuski, ale tamta grupa było o kilka zajęć do przodu, na tyle, że nie mogli do nich dołączyć, ale udało się załatwić drugą grupę francuskiego od podstaw (za co pewnie większość pluje sobie w brodę :P).
Więc uczcie się na błędach drugiego roku (łał, jacy jesteśmy fajni, drugi rok, jeah) i dogadajcie się ze sobą na tyle, by tylko jeden język był od podstaw i żebyście nie mieli takich fajnych niespodzianek.
Koledzy i kolezanki, plan zajec w internecie pojawia sie tego samego dnia co na Instytucie, ale nie ma możliwosci zeby jego pierwsza wersja pojawila sie wczesniej niz w 2 polowie wrzesnia, a ostateczna wersja po korektach polowie pazdziernika.
Korekty planu, hm, skąd ja to znam. LO7 się kłania i 6 korekt planu w roku szkolnym.
Gdy za nią ginęli!"...
Na hiszpański to nie licz, przynajmniej tak mi się zdaje, że go nie będzie.
Gdy za nią ginęli!"...
Wysłany: 2009-07-25, 18:44
Jest tylko jeden język na politologii . W zeszłym roku baba od hiszpańskiego stwierdziła, że ma za dużo grup i nie ma opcji hiszpańskiego.
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
No to myśle, ze priorytetem powinien być angielski, bo w dzisiejszym świecie po skończeniu studiów niema bez znajomości tego języka co marzyć o pracy..
Wysłany: 2009-07-25, 20:40
DooCharles napisał/a:
No to myśle, ze priorytetem powinien być angielski, bo w dzisiejszym świecie po skończeniu studiów niema bez znajomości tego języka co marzyć o pracy..
Chyba, że traficie na Pawłowskiego
ja rzeknę tak: chodziłem na angielski początkowo, ale persona prowadzącego nie przypadła mi do gustu. Ale patrząc tak wstecz, widzę, że mogłem tam zostać i przecierpieć te jego dziwne odchyły, bo później miałem przygodę z j. rosyjskim (byłem bodajże na 3 zajęciach, na angielskich dwóch ) a aktualnie zgłębiam tajniki języka francuskiego.
_________________ Ponieważ żyli prawem wilka
historia o nich głucho milczy
pozostał po nich w kopnym śniegu
żółtawy mocz i ten ślad wilczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum