Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Weekendowe wieczory z adminem 2: świńska manipulacja
@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-11-14, 14:23   Weekendowe wieczory z adminem 2: świńska manipulacja

Z uwagi na to, że ta pani jest bardzo dobrym naukowcem, nie uważam żeby dała się przekupić i stworzyć nową teorię spiskową na potrzeby mas społecznych.

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2009-11-14, 16:56   

Panika jaka jest w Polsce na temat świńskiej grypie jest dla mnie kompletnie niezrozumiała. Zwykła grypa codziennie zbiera kilkakrotnie większe żniwo niż ta cała świńska grypa. Ja znam tą chorobę bo sobie. Trwa ona dokładnie 7 dni (10 dni możesz nią zarażać) cechuje się ona bólami mięśni, głowy, sennością i sraczką. W Anglii nawet nikt nie myśli o zabraniu do szpitala takiego chorego. Ja sam dostałem antybiotyk do domu, po czym po 7 dniach normalnie wróciłem do roboty. Tam nikt tak nie panikuję nad tą grypą stąd nie wiem skąd ta panika u nas.

#crt 

Wysłany: 2009-11-14, 17:04   

Cytat:
nie uważam żeby dała się przekupić i stworzyć nową teorię spiskową na potrzeby mas społecznych.

Nawet jakby ktoś wysunął taki idiotyczny argument, to nie słyszałem żeby były jakieś koncerny czy duże lobby, które miałoby interes w tym by ją przekupić w porównaniu do drugiej strony - koncernów farmaceutycznych, które zarabiają miliardy, mieszają się w polityki zdrowotne państw i mają pewnie nie jednego w swojej gar$ci. :)

[ Dodano: 2009-11-14, 17:10 ]
Cytat:
Panika jaka jest w Polsce na temat świńskiej grypie jest dla mnie kompletnie niezrozumiała.

1. jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
2. jak nie wiadomo kto za tym stoi, to należy patrzeć kto na tym zyska
I wszystko jasne :D

Czesław 

Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2009-11-14, 17:19   

http://grypa666.wordpress.com/

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-11-14, 17:20   

pogonifan napisał/a:
Zwykła grypa codziennie zbiera kilkakrotnie większe żniwo niż ta cała świńska grypa.

Jak masz jakieś dane na ten temat to się podziel.

#crt 

Wysłany: 2009-11-14, 17:56   

zwykła grypa - ok. 1 mln osób na świecie rocznie (w samych USA rocznie ok. 40 tys), świńska - 5 tys. osób.
oczywiście, większość umiera bo ma inne groźne choroby - wirus grypy ich dobija.

@Adm 

Wysłany: 2009-11-14, 18:00   

The Hoff napisał/a:
Jak masz jakieś dane na ten temat to się podziel.

i jeszcze moje dane:

Cytat:
Rocznie na zwykłą grypę umiera od 500 do 700 tyś ludzi ( z powikłaniami liczba ta dochodzi do 1 mln ) , podczas gdy na świńską grypę zmarło od początku roku około 6 tys osób, czyli ok. 140 razy mniej.

mati napisał/a:
Nawet jakby ktoś wysunął taki idiotyczny argument, to nie słyszałem żeby były jakieś koncerny czy duże lobby, które miałoby interes w tym by ją przekupić

Mówi się szeroko o koncernach naftowych przekupujących zespoły tworzące nowe technologie dot. alternatywnych źródeł energii dla silników.

#crt 

Wysłany: 2009-11-14, 18:30   

Cytat:
Mówi się szeroko o koncernach naftowych przekupujących zespoły tworzące nowe technologie dot. alternatywnych źródeł energii dla silników.

Nie wiem jaki to ma związek z tą panią, ew. jej przekupstwem i AH1N1 - ale może nie kumaty jestem. :D

Ja podam jeszcze źródła, żeby nie było.. :)

Cytat:
Rzeczywiście, na świńską grypę na całym świecie zmarło około 5 tys osób. W samych Stanach Zjednoczonych na zwykłą grypę lub powikłania po niej umiera rocznie blisko 40 tysięcy.

Andrzej Szozda - NewScientist

Cytat:
przypomniała, że każdego roku na świecie na grypę choruje 1,5 mld osób, a ponad 1 mln umiera.

Prof. Lidia Brydak, szefowa Krajowego Ośrodka do spraw Grypy

Tu ciekawy link do forum z money.pl - koleś wkleił parę ciekawych informacji w punktach - KLIK

@Adm 

Wysłany: 2009-11-14, 18:33   

mati napisał/a:
Nie wiem jaki to ma związek z tą panią, ew. jej przekupstwem i AH1N1 - ale może nie kumaty jestem.

Odnosiłem się do tego, że napisałeś, że nie słyszałeś o koncernach, które miałyby interes aby przekupywać kogoś, za wyjątkiem koncernów farmaceutycznych - i moim zdaniem warto tutaj dodać jeszcze koncerny naftowe ;) .

#crt 

Wysłany: 2009-11-14, 18:36   

Aa to doszło do nieporozumienia :D Chodziło mi tylko o ten przypadek, że nie słyszałem żeby były jakieś koncerny, czy lobby teorii spiskowych, które miałoby interes do przekupstw.. :D w porównaniu z drugą stroną.

@Adm 

Wysłany: 2009-11-15, 02:42   

Jeśli to prawda, to tylko słowo na es mi się ciśnie i to wielkie hardkorowe nieskończone es. Jeśli nie prawda, to twórcy teorii spiskowych są coraz lepsi w swoim fachu :D . Oglądając tego doctora patrzyłem to przez pryzmat tego, że doktorek sobie na starość postanowił zrobić jaja z paroma osobami i jak się to oglądało to można było nieźle pobrechtać bo taki kawał byłby genialny :D . Oby to były jaja. W każdym bądź razie bardzo znamienita lektura jeśli ktoś się nudzi, a jak komuś się nudzi to tylko obejrzenie doktora w akcji :D :

=================================================================

#crt 

Wysłany: 2009-11-15, 11:38   

Gdyby ktoś mi powiedział, że szczepionka na grypę może zawierać ... wirus grypy! to też bym raczej w to nie uwierzył, ale:

Cytat:
Czechy: Testy szczepionki zanieczyszczone wirusem ptasiej grypy
Czeskie ministerstwo przemysłu i handlu potwierdziło sensacyjną informację dziennika Mlada Fronta Dnes, który ujawnił, że w czeskim laboratorium testowano niebezpieczne szczepionki zanieczyszczone wirusem ptasiej grypy H5N1. Szczepionki zostały przywiezione z Austrii za zgodą ministerstwa.
Czeska spółka BioTest testowała na fretkach w swoim laboratorium Konarivicach austriacką szczepionkę przeciw grypie. Biologów zaniepokoił jednak fakt, masowego umierania zwierząt. Główny higienik kraju Michael Vit stwierdził, że przyczyną był śmiertelny wirus ptasiej grypy, o którym nie wiedzieli pracownicy BioTestu. Laboratorium zostało odkażone, a 13 pracownikom podano preparat Tamiflu, stosowany w leczeniu grypy.
Czescy higienicy nie pamiętają podobnego przypadku. Szczepionkę przesłała do Czech, w celu przetestowania, na podstawie umowy z czeskim ministerstwem przemysłu i handlu austriacka firma farmaceutyczna Baxter. Jej przedstawiciele nie wiedzą, jak mogło dojść do zanieczyszczenia szczepionki.

LINK

...

Cytat:
Na początku października 2009 r. w procedurze rejestracji centralnej Komisja Europejska dopuściła do obrotu na obszarze Unii Europejskiej następujące szczepionki przeciwko pandemicznemu szczepowi wirusa grypy A(H1N1)2009:

* Focetria® (produkowana przez Novartis Vaccines),
* Pandemrix® (produkowana przez Glaxo-Smith-Kline),
* Celvapan® (produkowana przez Baxter AG) - szczepionka bez adiuwantu

Co do tego doktorka, to prędzej uwierzę jemu niż jakiemukolwiek politykowi lub lekarzowi powiązanemu ze $zczepionkami. :)

Tu jeszcze coś z serii teorii spiskowych :)

Co do szczepionek..

Cytat:
Lekarze nie chcą przyjąć dziecięcej szczepionki... nawet za 200 000 dolarów!

Jock Doubleday, dyrektor korporacji non-profit "Natural Woman, Natural Man, Inc." uważa od dawna, że szczepionki aplikowane w Stanach Zjednoczonych 6-letnim dzieciom są groźne dla ich zdrowia. Wymyślił też drastyczny konkurs, by udowodnić, że lekarze doskonale o tym wiedzą!

Ogłosił on mianowicie - i to już w 2001 roku - że zapłaci 20 tysięcy dolarów każdemu amerykańskiemu pediatrze, producentowi lub nawet dystrybutorowi szczepionek dla dzieci, który się zgodzi zażyć taką właśnie szczepionkę tyle, że całkowicie pozbawioną wirusów i bakterii.

Co wobec tego miałoby się znajdować w szczepionce? Wszystkie elemnty dodatkowe, z których tego rodzaju preparaty się składają, a zatem:

- thimerosal (pochodna rtęci),
- glikol etylenowy (środek przeciwko zamarzaniu),
- fenol (barwnik dezynfekujący),
- chlorek benzenu (środek dezynfekujący),
- formaldehyd (środek konserwujący i dezynfekujący),
- aluminium.

Niestety, nie znalazł się żaden chętny. Obecnie nagroda wynosi już 210 tysięcy dolarów i nadal nie znalazł się ani jeden lekarz, który zaryzykowałby zażycie tej "neutralnej i dobroczynnej substancji"...

:D

Tu list jaki wystosowała owa prof. dr Maria Dorota Majewska nt. szczepień w Polsce

Np. o tym że niemowlę dostaje 83 razy większą dawkę rtęci niż dopuszczalna dawka dla dorosłego człowieka..

Odpowiedz do tematu