Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-05-05, 13:38
Dlatego jedynym wyjściem jest stworzenie w Europie, a idąc dalej na całym Zachodzie czegoś na wzór Christianitas. Zachód wygra walkę z ekspansywną cywilizacją muzułmanską, jedynie wtedy gdy zjednoczy się kulturowo i religijnie. Papiestwo i Kościół katolicki powinny być tutaj głównymi ośrodkami integracji Zachodu, a politycy powinni współpracować w tym dziele.
Ostatnio statystyki wskazują, że Europejczycy się nawracają. Czyżby poczuli na sobie oddech Mahometa???
Rok studiów: II
Wysłany: 2009-05-05, 13:46
Niedoczekanie
Sandacz napisał/a:
Papiestwo i Kościół katolicki powinny być tutaj głównymi ośrodkami integracji Zachodu, a politycy powinni współpracować w tym dziele.
Wystarczy wszystkich deportować i po problemie, tylko że problemem jest już skala tej deportacji która niewiadomo czy się kiedykolwiek odbędzie. Walka religijna jest jednym z najbardziej debilnych rzeczy jakie wymyślił świat i od której cywilizacja europejska już dawno się odcięła i nie może się cofać wraz z przyjściem islamu, która w niej tkwi.
Wysłany: 2009-05-05, 13:56
Szczepan napisał/a:
Walka religijna jest jednym z najbardziej debilnych rzeczy jakie wymyślił świat i od której cywilizacja europejska już dawno się odcięła i nie może się cofać wraz z przyjściem islamu, która w niej tkwi.
A czy ja coś napisałem o walce???
Pisałem o aspektach kulturowo-religijnych. Wojna nie jest tu dobrym rozwiązaniem. Po pierwsze zakaz osiedlania się na stałe muzułmanów w Europie. Ograniczenie liczby meczetów i stała ich obserwacja i inwigilacja. Muzułmanów stopniowo deportować na siłę do karajów ich pochodzenia.
Po pierwsze nie mam pojecia co ma atak na WTC z muzułmanami, po drugie film baardzo nieobiektywny, pokazany ze muzulmanie sa zlem wcielonym i trzeba ich tepic. :/
Cytat:
Zachód wygra walkę z ekspansywną cywilizacją muzułmanską, jedynie wtedy gdy zjednoczy się kulturowo i religijnie. Papiestwo i Kościół katolicki powinny być tutaj głównymi ośrodkami integracji Zachodu, a politycy powinni współpracować w tym dziele.
Czyzby kosciol bal sie ze przejme ich "elektorat" ? Arek wiem ze zrobiono ci wode z mozgu w seminarium ale powinienes otworzyc oczy,i nie byc slepym zwolennikiem kosciola (Bog a kosciol to dwie rowne sprawy) Gdyby na soborze nicejskim, ustalono ze religja muzulmanska bedzie glowna religja w europie jak i na swiecie, to teraz wieksozsc panstw europejskich jak i na swiecie wierzylo by w allaha a nie w kolesia ktory mieszka w "niebie" i wszystko o wszystkim wie
Cytat:
Po pierwsze zakaz osiedlania się na stałe muzułmanów w Europie. Ograniczenie liczby meczetów i stała ich obserwacja i inwigilacja. Muzułmanów stopniowo deportować na siłę do karajów ich pochodzenia.
Co ja widze, czyzby kosciol nie powinien glosic milosci i integracji wsrod ludzi? To juz chore co piszesz, muzulmani sa tak slepo zapatrzeni w swoja religje jak i chrzescijanie, dlaczego ich religia jest zla a chrzescijanska jest ta jedna prawidlowa i nie omylna? A co z wielka inkwizycja i paleniem na stosach oraz represjonowaniem tych ktorzy nie chcieli wierzyc w boga? Przeciez to identyczne zabiegi jakie teraz przeprowadzaja muzulmanie.
Kosciol nie powinien sie mieszac do spraw innych niz swoje, bo i u siebie ma duze problemy.
Cytat:
Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób.
Ostatnio zmieniony przez CreativePL 2009-05-05, 14:36, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-05-05, 14:32
CreativePL napisał/a:
Po pierwsze nie mam pojecia co ma atak na WTC z muzułmanami,
To było zestawienie dwóch faktów. Tego co jest napisane w Koranie, który wyraźnie zakazuje aktów terrorystycznych i realnych działań przywódców religijnych którzy takie ataki jawnie popierają.
CreativePL napisał/a:
pokazany ze muzulmanie sa zlem wcielonym i trzeba ich tepic. :/
Bo są nimi w większości. Cywilizacja muzułańska jest zacofana prawnie, obyczajowo o kilka wieków. Oni dopiero wchodzą w ścieżkę 18 wieku kiedy to zaczęto pojmować termin naród. Poza tym trzeba rozdzielić ten fakt kim jest muzułmanin. Bo to nie jest arab. Islamistami są również murzyni (vel Somalia, nowa baza Al - Kaidy), Indonezyjczycy i wiele innych nacji nie związanch z Arabami. Niemniej jednak Arabowie są w większości. Taki przeciętny Arab będzie Ci kłamał prosto w oczy i nigdy Ci prawdy nie powie, jest tępy i głupi. Oczywiście nie wszyscy ale tak jak powiedziałem większość.
obawiam się że moje obserwacje "emigranta" są całkiem zbieżne z tymi filmami
chrześcijaństwo jest na tyle skompromitowane że na nie bym nie liczył
trzeba zdecydowanych i iście NIEchrześcijańskich działań
(jak mi się zdaje miłość do bliźnich i tolerancja, są poniekąd współodpowiedzialne zaistniałej sytuacji)
-Europejczycy się nawracają??? chyba na Islam....
_________________ a na co Ty wydałeś swoje 600 zł?
Wysłany: 2009-05-05, 15:15
Szczepan napisał/a:
No i te aspekty właśnie oznaczać będą wojnę.
Wcale nie.
CreativePL napisał/a:
Czyzby kosciol bal sie ze przejme ich "elektorat" ? Arek wiem ze zrobiono ci wode z mozgu w seminarium ale powinienes otworzyc oczy,i nie byc slepym zwolennikiem kosciola (Bog a kosciol to dwie rowne sprawy) Gdyby na soborze nicejskim, ustalono ze religja muzulmanska bedzie glowna religja w europie jak i na swiecie, to teraz wieksozsc panstw europejskich jak i na swiecie wierzylo by w allaha a nie w kolesia ktory mieszka w "niebie" i wszystko o wszystkim wie
Nie tacy jak Ty się śmiali z Kościoła, ich nie ma, a Kościół jest- argument znany, ale niepodważalny
Dzisiaj jest taka moda na wyśmiewanie Kościoła; jesteście jak to pokolenie młodzieży z Francji z roku 1968... Na starość będziesz różańce odmawiał i szukał księdza...
CreativePL napisał/a:
Co ja widze, czyzby kosciol nie powinien glosic milosci i integracji wsrod ludzi? To juz chore co piszesz, muzulmani sa tak slepo zapatrzeni w swoja religje jak i chrzescijanie, dlaczego ich religia jest zla a chrzescijanska jest ta jedna prawidlowa i nie omylna? A co z wielka inkwizycja i paleniem na stosach oraz represjonowaniem tych ktorzy nie chcieli wierzyc w boga? Przeciez to identyczne zabiegi jakie teraz przeprowadzaja muzulmanie.
Kosciol nie powinien sie mieszac do spraw innych niz swoje, bo i u siebie ma duze problemy.
Po pierwsze miłość nie oznacza akceptacji zła. Po drugie Święta Inkwizycja nie była niczym złym. Dzisiaj by się przydała- może w innej formie; vide: Twoja wypowiedź
Religia katolicka (patrząc wg tradycyjnej nauki Kościoła) jest tożsama z chrzescijaństwem, a jak wiadomo katolicyzm jest jedyną prawdziwą religią.
Znakiem dzisjszych czasów (śmiesznych, ale i niebezpiecznych) są ludzie, którzy przeczytają jakąś książkę z filozofii lub jakąś antykatolicką stronę w Internecie i obalają 2000 lat Kościoła katolickiego
Tolerancja nie oznacza akceptacji. To, że ktoś toleruje inne religie to nie oznacza, że mają one być równoprawne z katolicyzmem.
Wysłany: 2009-05-05, 15:22
Sandacz napisał/a:
Wcale nie.
Ależ tak.
Dowodem jest taka prostolinijna wypowiedź:
Sandacz napisał/a:
Po drugie Święta Inkwizycja nie była niczym złym. Dzisiaj by się przydała- może w innej formie; vide: Twoja wypowiedź
W ogóle Arek mógłbyś nie reklamować katolicyzmu w kolejnym wątku, bo w wypadku tego tematu jest wątkiem drugorzędnym. Pamiętaj, porządek musi być bez względu na ustrój
Ostatnio zmieniony przez Adm 2009-05-05, 15:25, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-05-05, 15:23
S_Z_A_T_A_N napisał/a:
chrześcijaństwo jest na tyle skompromitowane że na nie bym nie liczył
trzeba zdecydowanych i iście NIEchrześcijańskich działań
(jak mi się zdaje miłość do bliźnich i tolerancja, są poniekąd współodpowiedzialne zaistniałej sytuacji)
Skompromitowani są ateiści Swoja drogą; ile książek z filozofii przeczytałeś lub stron w Internecie, że jesteś tak zdeterminowany do walki z Kościołem i katolicyzmem???
Taką systuację spowodowała m. in. źle rozumiana tolerancja.
[ Dodano: 2009-05-05, 16:24 ]
Szczepan napisał/a:
Dowodem jest taka prostolinijna wypowiedź:
Sandacz napisał/a:
Po drugie Święta Inkwizycja nie była niczym złym. Dzisiaj by się przydała- może w innej formie; vide: Twoja wypowiedź
Ale to nie oznacza, że miałaby być walka. Zwykłe działania karno-administracyjne i tyle... O wojnie nic nie pisałem.
Nie tacy jak Ty się śmiali z Kościoła, ich nie ma, a Kościół jest- argument znany, ale niepodważalny
Dzisiaj jest taka moda na wyśmiewanie Kościoła; jesteście jak to pokolenie młodzieży z Francji z roku 1968... Na starość będziesz różańce odmawiał i szukał księdza, który by Cię pochował. Zresztą pewny jestem na bank, że jakby Ci ktoś z rodziny umarł, to byś do koscioła i do księdza poleciał zapłakany. To tyle
To tylko gdybanie, co bedzie gdy...
az boje sie spytac co sie stalo z tymi co smiali sie z kosciola
Cytat:
Po pierwsze miłość nie oznacza akceptacji zła. Po drugie Święta Inkwizycja nie była niczym złym. Dzisiaj by się przydała- może w innej formie; vide: Twoja wypowiedź
Religia katolicka (patrząc wg tradycyjnej nauki Kościoła) jest tożsama z chrzescijaństwem, a jak wiadomo katolicyzm jest jedyną prawdziwą religią.
Znakiem dzisjszych czasów (śmiesznych, ale i niebezpiecznych) są ludzie, którzy przeczytają jakąś książkę z filozofii lub jakąś antykatolicką stronę w Internecie i obalają 2000 lat Kościoła katolickiego
Tolerancja nie oznacza akceptacji. To, że ktoś toleruje inne religie to nie oznacza, że mają one być równoprawne z katolicyzmem.
Ciekawe ze uwazasz ze palenie ludzi i ich torturowanie tylko dlatego ze nie wiezyli w boga bylo czyms dobrym. Tak jak juz wspomniałem jest to ten sam zabieg ktory jest teraz wykorzystywany przez muzulmanów.
Wytlumacz mi dlaczego katolicyzm jest jedna prawdziwa religja a inne religie nie , czyli ludzie ktorzy od dziecka maja wpajanie oddanie zycia za allaha trafia do piekła tylko dlatego ze mieli parny mozg od dziecka, muzulmanie mysla identycznie (inna religia niz muzulmanska jest zlem i trzeba ja tepic) nie widzisz tutaj analogi?
Chce zaznaczyc ze od 2tys lat ta religia byla negowana,(katolicka jak i inne religie) i nie jest to niczym nowym tylko ze kiedys nie bylo z tak latwa dostpenoscia do informacji jak dzis, i nie jest to jakas nowa moda.
Tak jak w religi muzulmanskiej tak jak w katolickiej juz od dziecka nastepuje pranie mozgu, np. dlaczego juz noworodki sa poddawane ceremoni chrztu , i czemu nie zadecyduja o tym same w przyszlosci czy chca przynalezec do tej religi czy nie, tylko narzucane jest im to z gory.
Wysłany: 2009-05-05, 15:55
CreativePL napisał/a:
az boje sie spytac co sie stalo z tymi co smiali sie z kosciola
Ośmieszyli się, co udowodniła historia.
CreativePL napisał/a:
Ciekawe ze uwazasz ze palenie ludzi i ich torturowanie tylko dlatego ze nie wiezyli w boga bylo czyms dobrym. Tak jak juz wspomniałem jest to ten sam zabieg ktory jest teraz wykorzystywany przez muzulmanów.
Wytlumacz mi dlaczego katolicyzm jest jedna prawdziwa religja a inne religie nie , czyli ludzie ktorzy od dziecka maja wpajanie oddanie zycia za allaha trafia do piekła tylko dlatego ze mieli parny mozg od dziecka, muzulmanie mysla identycznie (inna religia niz muzulmanska jest zlem i trzeba ja tepic) nie widzisz tutaj analogi?
Chce zaznaczyc ze od 2tys lat ta religia byla negowana,(katolicka jak i inne religie) i nie jest to niczym nowym tylko ze kiedys nie bylo z tak latwa dostpenoscia do informacji jak dzis, i nie jest to jakas nowa moda.
Tak jak w religi muzulmanskiej tak jak w katolickiej juz od dziecka nastepuje pranie mozgu, np. dlaczego juz noworodki sa poddawane ceremoni chrztu , i czemu nie zadecyduja o tym same w przyszlosci czy chca przynalezec do tej religi czy nie, tylko narzucane jest im to z gory.
Przedstaw się na priva.
Po drugie :
Szczepan napisał/a:
mógłbyś nie reklamować katolicyzmu w kolejnym wątku, bo w wypadku tego tematu jest wątkiem drugorzędnym. Pamiętaj, porządek musi być bez względu na ustrój
Dlatego Creative PL utwórz wątek na temat katolicyzmu, a ja będę Ci tłumaczył... jeżeli nie rozumiesz moich słów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum