Wysłany: 2009-03-29, 01:49
moim zdaniem najlepszym wyjściem z tej sytuacji, jest utrzymanie dotychczasowego kształtu ustawy antyaborcyjnej, zabroniona, ale pod pewnymi warunkami dozwolona, nie zadowala to ani zwolenników ani przeciwników aborcji, ponóc właśnie takie rozwiązania są najlepsze
Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-08-19, 21:26
ONZ twierdzi, że brak prawa do aborcji to pogwałcenie praw człowieka :o
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2009-08-19, 21:39
Fragment mojego tekstu odnośnie własności, wolności i aborcji
"(...) a zwłaszcza własności w stosunku do aborcji. Albowiem teoretyzując: otóż, jeśli moje ciało jest moją własnością - to mam prawo nim dysponować jak chcę. Jeśli przyjmiemy, że każda z mych rąk, każdy pojedynczy organ czy nawet gil z nosa, albo kupa to moja własność to jednocześnie, gdy kobieta zachodzi w ciąże płód (żywy organizm, człowiek) jest jej własnością, dlatego może a przynajmniej powinna móc dysponować nim jak sobie życzy (aborcja itp.), ale idąc dalej to nawet po narodzinach dziecko jest własnością rodzica i dopóki nie zrzeknie się lub nie sprzeda, pozostaje własnością rodzica aż do śmierci. (Btw. w ten sposób można jednocześnie usprawiedliwiać feudalizm -> wasale itp. i tego typu pierdoły; powstaje piramida zależności i własności).
Choć jeśli dodamy, że dziecko jest produktem dwóch ludzi, to czy dziecko i jednocześnie płód jest własnością także rodzica, który także brał czynny udział w "produkcji" (wiem, śmierdzi tu trochę ta teoria)? Big Grin Jeśli tak, to kobieta dokonująca aborcji (bez porozumienia z ojcem), po prostu dokonuje zniszczenia cudzej własności?
Lub jeśli przyjmiemy tezę, że każdy człowiek jest samo-właścicielem, niezależnie od człowieka/ludzi którzy mieli wpływ na etapy produkcyjne Tongue to czy mamy prawo decydować o życiu drugiego człowieka? Bo płód, jako żywy organizm też jest człowiekiem. W tym wypadku tzw. ruchy pro-choice wypadają jako ruchy skrajnie antyliberalne -> anti-choice, bowiem same nie dają szansy wyboru."
Tym torem kierujemy się ku skrajnym formą przymusu i nieskończonego niewolnictwa, przestajemy być ludźmi a stajemy własnością
The Hoff napisał/a:
Żaden zwolennik aborcji nie jest za zabójstwem dzieci. Obrzydliwa manipulacja.
To jest rzeczywistość, nie zależnie od upodobań.
Zacytuje też pewnego lewicowca w sprzeczce nt. alimentów (ja jestem przeciwnikiem ich istnienia, a on jest straśnie za):
"Jak ktos potrafil zrobic dziecko, to niech potrafi wziac za nie odpowiedzialnosc."
Śmieszą mnie też argumenty nt. tego, że płód to nie człowiek bo to, bo tamto. A zwłaszcza odnośnie o niewykształconych lub o braku kończyn, ale przecież rodzą się ludzie bez kończyn, czy to czyni ich nie-ludźmi?
_________________ Lepsza Puszka Pandory niż puszka Paprykarza Szczecińskiego!
Wysłany: 2009-08-19, 21:53
The Hoff napisał/a:
Żaden zwolennik aborcji nie jest za zabójstwem dzieci. Obrzydliwa manipulacja.
Aborcja to zwykłe zabójstwo nawet jak mózg wypaliła tobie poprawność polityczna to nic tego nie zmieni.
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-08-19, 22:16
hehehe uwielbiam to wmawianie poprawności politycznej Nie mam takiego zdania jak Wy, prawdziwi Polacy, to już od razu kieruje mną poprawność polityczna a Wy jesteście tacy alternatywni,wyzwoleni spod okupacji medialnej , podziwiam.
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-08-20, 09:22
Aborcja jest zabójstwem. Dziwne jest, że prawo do aborcji nazywa się prawem reproduktywnym! Problem ogólnie jest szerszy: dzieci się zabija, a zwierzęta chroni. Idąc tokiem myślenia wielu "nowoczesnych Europejczyków" nasuwa się pytanie: dlaczego mówią, że aborcja jest dobra gdyż niechciane dziecko nie będzie cierpieć, a z drugiej strony dla niechcianych zwierząt buduje się schroniska (za duże sumy pieniędzy, nawet eurokołchoz daje dotacje i program Civitas Plus) [vide:moje miasto] zamist je usypiać? Czy życie człowieka jest mniej warte niż jakiegoś kundla??? W końcu człowiek jest istotą rozumną i panuje nad popędem w przeciwieństwie do zwierząt (nie zdziwę się jak to zdanie będzie na forum w dziale "najlepsze cytaty").
Na poniższym zdjęciu widać jak to historia lubi się powtarzać - i to w wydaniu socjalistycznym.
Roszczę sobie prawo do mordowania tych, którzy postulują legalizacje aborcji. Trzeba być naprawdę niespełna rozumu, żeby mówić, że to nie zabójstwo, że kobieta ma prawo decydowania o sobie etc.
Rok studiów: II
Wysłany: 2009-08-20, 14:38
Wiesz, mi się wydaję, że tutaj autorowi postu, którego przytoczyłeś chodzi o to, że jeśli ludzie zaczną zachowywać się dojrzale to problem aborcji zupełnie zniknie .
Ostatnio zmieniony przez Adm 2009-08-20, 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-08-20, 14:47
Szczepan napisał/a:
Wiesz, mi się wydaję, że tutaj autorowi postu, którego przytoczyłeś chodzi o to, że jeśli ludzie zaczną zachowywać się dojrzale to problem aborcji zupełnie zniknie .
Szkoda tylko, że to utopia na poziomie marzeń o anarchii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum