Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Aborcja

Czy jesteś za aborcją ?
Tak
33%
 33%  [ 9 ]
Nie
59%
 59%  [ 16 ]
nie wiem
7%
 7%  [ 2 ]
Głosowań: 27
Wszystkich Głosów: 27

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-03-17, 19:21   

Lenin napisał/a:
Jesli rodzice godza sie na to aby urodzic takie dziecko to jets to ich sprawa. Jesli natomiast nie chcieliby takiego dziecka gdyz wiedza ze sobie nie poradza z opieka nad takim dzieckiem to powinni miec prawo do abrocji.

Juz pomine fakt ze w tej chwili obrazasz miliony kobiet na calym swiecie uznajac je za prostytutki tylko dlatego ze biora tabletki antykoncepcyjne. To jest wlasnie zaslepienie i ciemnogrod made in Polska.

Ale ja Tobie zadałem pytanie??? Pytanie było w duchu Twojego myślenia. Odpowiedz. Nie uciekaj.

Każda kobieta jak i mężczyzna korzystajcy z antykocepcji obrażają ludzkość.

Lenin napisał/a:
gdyz niedlugo moze sie okazac ze polskie spoleczenstwo to w polowie ludzie nie majacy zupelnie kontaktu ze swiatem zewnetrznym badz tez ludzie ktorych rodzice beda o zaledwie pare lat starsi bo przeciez lepiej rodzic dziecko w wieku 15 lat.

A zastanawiałeś się dlaczego tak jest??? Kobieta która korzysta z antykoncepcji farmakologicznej przestawia funkcjonowanie systemu hormonalnego w swoim organizmie. Dlaczego dzieci w wieku szkolnym interesują się sexem?? A dlatego, że "postępowe" media, "elity" stwierdziły że rodzina nie przekaze tych informacji (chociaż przez wieki przekazywała i świat się nie wyludnił). Dzieciom pobudza się myśli na jakiś "lekcjach wychowania do życia w rodzinie"- to czy polskie rodziny są patologiczne, że nie potrafią wychować dzieci. Uderza się w rodzinę , niszczy się ją, a potem się mówi że są patologie.

Promuje się filozofię: róbta co chceta. Nie mówi się o odpowiedzialności.

Lenin napisał/a:
Mowicie ze przeciez mozna oddac dziecko do adopcji. No pewnie nie dosc ze teraz domy dziecka sa przepelnione to jeszcze niech setki malych dzieci zasila szeregi bidulow. Juz nie wspominam jakie patologie wystepuja w takich osrodkach i jakie zycie pozniej maja dzieci po domach dziecka.

Domy dziecka się zmniejsza i likwiduje. Dziecko oddane w szpitalu w 99 % ma szansę trafić do rodziny zastępczej lub odrazu do adopcji- wiele młodych małżeństw czeka na to. Wiem co piszę, gdyż wiem to z pierwszej ręki.

Lenin napisał/a:
jesli bedziesz tak postepowal jak w ostatnim swoim poscie to watpie abys kiedykolwiek znalazl jakas chetna na zone Twoja.

Nie chciałbym mieć żony-zabójczyni, żony-prostytutki.

W ogóle nie chciałbym mieć żony... jak na razie :)

[ Dodano: 2009-03-17, 19:27 ]
Lenin napisał/a:
Na jakim Ty swiecie zyjesz ?

Na świecie doczesnym i przemijalnym, gdzie trwa walka sacrum i profanum. Celem życia na ziemi jest życie in Paradisum :)

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-03-17, 19:39   

Jak wasze kobity teraz korzystają z tabletek, to potem na starość będą się mogły pochwalić dorodnym kobiecym wąsem :D

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-03-17, 19:44   

Sandacz napisał/a:

Padłem :lol:
Sandacz napisał/a:
W ogóle nie chciałbym mieć żony... jak na razie :)

I oby tak zostało bo inaczej unieszczęśliwisz jakąś dobrą kobiete :lol-sweat:

Żeby było jasne - ja tak jak Arek nie jestem za zabijaniem dzieci i sądze ,że Lenin też nie, wiec o zabójstwach dzieciaków nie dyskutujmy ;]

Akwilon 

Wysłany: 2009-03-17, 19:50   

Szczepan napisał/a:
Jak wasze kobity teraz korzystają z tabletek, to potem na starość będą się mogły pochwalić dorodnym kobiecym wąsem

... i łysą głową. Może głos się zmieni :lol: A w ogóle dożyją starości, przecież teraz solarium zbiera plony w postaci nowotworów. A może włosy wypadną od farbowania. :lol:

Podsumowanie: życzę wszystkim "kobietom" i "mężczyznom" korzystajcym z antykoncepcji:
in primis, bezpłodności;
a później aby wszystkie próby zapłodnienia in vitro się nie powiodły;
ogólnie braku zdolności do prokreacji :)

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Akwilon 2009-03-17, 19:54, w całości zmieniany 4 razy  

@Adm 

Wysłany: 2009-03-17, 19:51   

Wypowiadacie się tutaj jak eksperci nazywając płód - nie człowiekiem, podczas gdy stricte eksperci sami mają problemy z określeniem kiedy to już jest dziecko, a kiedy nie. Z tego co słyszałem granica to 2 tygodnie po zajściu w ciążę, więc trochę się opamiętajcie z tymi dziwnymi teoriami.

Akwilon 

Wysłany: 2009-03-17, 19:51   

The Hoff napisał/a:
Żeby było jasne - ja tak jak Arek nie jestem za zabijaniem dzieci i sądze ,że Lenin też nie, wiec o zabójstwach dzieciaków nie dyskutujmy ;]

Jak jesteś za aborcją, to jesteś za zabójstwem dzieci.

kasias

Wysłany: 2009-03-17, 20:01   

Sandacz, a ty nie korzystasz z antykoncepcji? Z żadnego rodzaju?

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-03-17, 20:08   

Faktycznie przeoczylem odpowiedz na Twoje pytanie Drogi Arku. Juz odpowiadam. Jesli urodziloby sie dziecko ktore nie widzi nie slyszy nie czuje, nie ma zadnego kontaktu ze swiatem zewnetrznym, jest ta przyslowiowa roslina - to dla mnie jest to czlowiek zupelnie bezuzyteczny, przez ktorego cierpi glownei najblizsza rodzina. I dlatego w takim przypadku lepsza jest aborcja.

Cytat:
Każda kobieta jak i mężczyzna korzystajcy z antykocepcji obrażają ludzkość

Po raz kolejny idealny wrecz pokaz ciemnogrodu tak silnie promowanego przez Polski Kosciol i srodowiska z nim zwiazane. Coz nie ktorzy nadal mysla zezyjemy w sredniowieczu i najlepsza metoda antykoncepcji jest kondom z jelita zwierzecego. I prosze was (zarowno Szczepan jak i Arek) przestancie siac ta propagande o lysych glowach wasach i bezplodnosci. Miliony osob na swiecie z tego korzystaja i jest wszystko dobrze, wiec nie badzcie madrzejsi o milionow ludzi na swiecie. Bo chyba oni sami wiedza co jest lepsze dla nich samych.

Cytat:
Kobieta która korzysta z antykoncepcji farmakologicznej przestawia funkcjonowanie systemu hormonalnego w swoim organizmie. Dlaczego dzieci w wieku szkolnym interesują się sexem?? A dlatego, że "postępowe" media, "elity" stwierdziły że rodzina nie przekaze tych informacji (chociaż przez wieki przekazywała i świat się nie wyludnił). Dzieciom pobudza się myśli na jakiś "lekcjach wychowania do życia w rodzinie"- to czy polskie rodziny są patologiczne, że nie potrafią wychować dzieci. Uderza się w rodzinę , niszczy się ją, a potem się mówi że są patologie.

No pewnie lepiej sie nie zabezpieczac. Lepiej rodzic dzieci jedno za drugim. Oczywiscie zaraz mi powiesz ze najlepszym rozwiazaniem jest kalendarzyk malzenski albo abstynencja seksualna. Coz jedni lubia chodzic do Kosciola, peda....ly lubia sie zapinac w tylek a normalni ludzie lubia seks. Jak swiat stary, jak swiat dlugi i szeroki, ludzie uprawiali seks bo jest to jedna z najpiekoneijszych rzeczy i przyjemnosci - uzywajac Twojego toku myslenia - jaka ofiarowal nam Bog czyz nie ? ;)

Jesli natomiast mowisz ze uderza sie w instytucje rodziny to ja sie z tym zgadzam ale wszystko to nie jest wina mediow czy elit a samych rodzin. W bardzo niewielu przypadkach rodzice uswiadamiaja seksualnie swoje pociechy bo w polskim spoleczenstwie seks nadal jest tematem tabu. Ludzie niewioadom oz jakich przyczyn wstydza sie rozmawiac z dziecmi o seksie. Natomiast w szkolach rowniez prowadzone sa smieszne zajecia i tutaj sie z Toba zgadzam ale gdzie lezy przyczyna takich a nie innych zajec ? Ano lezy w tym ze Kosciol jest przeciwnikiem edukacji seksualnej w szkolach. Poza tym sami rodzice z tego calego zaslepienia nie chca sie zgodzic aby w szkolach byla edukacja seksualna z prawdziwegoi zdarzenia a nie jakies smieszni "przygotowanie do zycia w rodiznie"

I efekt jest taki ze pozniej dzieci dowiaduja sie rzeczy na temat seksu od swoich starszych znajomych badz tez z glup[ich programow na MTV badz tez z czasopism typu Bravo itp. Sami jestesmy sobie winni.

Cytat:
Jak wasze kobity teraz korzystają z tabletek, to potem na starość będą się mogły pochwalić dorodnym kobiecym wąsem

Akurat Ty Szczepan nie wypowiadaj sie na temat kobiet bo jhak sam dzisiaj przyznales jestes gejem hehe ;) Oczywiscie zart zeby nie bylo ;)

P.S
Kasia zeby korzystac z antykoncepcji to najpierw trzeba miec kobiete i uprawiac z nia seks. A jak sam Arek powiedzial on teraz nie chce miec do czynienia z zadna kobieta ;)

@Adm 

Wysłany: 2009-03-17, 20:14   

Lenin napisał/a:
Kasia zeby korzystac z antykoncepcji to najpierw trzeba miec kobiete i uprawiac z nia seks. A jak sam Arek powiedzial on teraz nie chce miec do czynienia z zadna kobieta

Arka miłością są książki :D

Lenin napisał/a:
Oczywiscie zart zeby nie bylo

no no no :nono: potem pójdzie w świat i wyjdzie, że to prawda

Lenin napisał/a:
Miliony osob na swiecie z tego korzystaja i jest wszystko dobrze, wiec nie badzcie madrzejsi o milionow ludzi na swiecie. Bo chyba oni sami wiedza co jest lepsze dla nich samych.

Wypraszam sobie, ja tylko mówiłem o wąsach :nuts: Na pewno coś w tym jest. Tabletki koncepcyjne zawierają w sobie testosteron. Ponadto wywołują bezpłodność. To zależy też od specyfiku. Są coraz lepsze ale nie na tyle, aby były bezawaryjne w sprawach zdrowia kobiety.

Lenin napisał/a:
Jak swiat stary, jak swiat dlugi i szeroki, ludzie uprawiali seks bo jest to jedna z najpiekoneijszych rzeczy i przyjemnosci - uzywajac Twojego toku myslenia - jaka ofiarowal nam Bog czyz nie ?

Jestem wzruszony. Jak zwykle pojechałeś czerwonym lewactwem pomijając sprawy kluczowe zasłaniając się propagandą pseudopiękności pozwalającej na niszczenie czegoś co stworzyła osoba która myślała drutem zamiast mózgiem zwalając winę na najcudowniejsze rzeczy (swoją drogą są inne równie cudowne rzeczy).

Lenin napisał/a:
W bardzo niewielu przypadkach rodzice uswiadamiaja seksualnie swoje pociechy bo w polskim spoleczenstwie seks nadal jest tematem tabu.

No jasne, w końcu sam prawisz, że w wieku 12 lat dziewczyny powinne się bawić lalkami i iść na plac zabaw. Pozwolę się powtórzyć. Tylko prawdziwa polityka edukacyjna nastawiona na zaznajomienie młodej osoby z seksem sprawi, że pojęcie aborcja będzie pojęciem zbędnym.

Sandacz napisał/a:

1) jeśli to żart, to Ci się udał :P
2) jeśli nie, to poćwicz jeszcze teologię :P

Lenin 

Wysłany: 2009-03-17, 20:40   

Po pierwsze zauwazylem Szczepan ze cos ostatnio sie zrobiles bojowy ;) Nie podnos Jasiu reki na zarzad, za krotki jestes ;)

a Ja powtorze sie po raz kolejny twierdzac ze czytanie ze zrozumieniem doslownie lezy i robi pod siebie, NIe zaslaniam sie zadna propaganda tylko twierdze ze seks ludzie uprawiali uprawiaja i beda uprawiac. I ze antykoncepcja nie jest czyms zlym i demonicznym jak probujecie tutaj wtlaczac.

A to ze prawie ze 12 latki powinny sie bawic lalkami (przenosnia jakby ktos nie wiedzial) nie oznacza ze nie powinno byc takie dziecko edukowane pod katem seksu. Wiedze mozna posiasc ale jesli sie taka wiedze na temat seksu ma to wie sie rowniez ze seks jest "dostepny" dla ludzi w okreslonym wieku i jesli juz takie mlode dziewczyny decyduja sie na regularny seks to prezerwatywy czy tabletki sa dla nich jak najbardziej wskazane.

kasias

Wysłany: 2009-03-17, 20:53   

Lenin napisał/a:

P.S
Kasia zeby korzystac z antykoncepcji to najpierw trzeba miec kobiete i uprawiac z nia seks. A jak sam Arek powiedzial on teraz nie chce miec do czynienia z zadna kobieta ;)

Ach, prawdopodobnie przeoczyłam, zresztą przyznaję się bez bicia, że przeczytałam tylko kilkanaście ostatnich postów, dalej nie przebrnęłam, moja psychika jest na to za słaba. Ale cóż, w końcu jestem tylko głupią kobietą, co ja mogę wiedzieć.
;]

@Adm 

Wysłany: 2009-03-17, 21:07   

Lenin napisał/a:
Nie podnos Jasiu reki na zarzad, za krotki jestes

Jaki zarząd ? PKP ? :D Zawsze może być ban :cheers: :letssin:

Lenin napisał/a:
I ze antykoncepcja nie jest czyms zlym i demonicznym jak probujecie tutaj wtlaczac.

No okej. W każdym razie ankieta mówi za siebie. Jak to mówi bodajże Pioter, kolejny
Cytat:
prawy prosty dla lewicy
:D

Wy, czyli przeciwnicy, pomineliście kluczową kwestię - adopcja. Jedyną odpowiedź na ten temat wysnuł mi Lenin, mówiąc o tym, że tam nie ma warunków. Tutaj już się gubicie :)

W Polsce nie ma na wiele rzeczy środków. Ale czy fakt, że będzie ono do 18 roku życia żyło w gorszych warunkach oznacza to, że musi umrzeć?. To może w ogóle zlikwidować domy dziecka?

Btw. Znam jeden przypadek stargardzkiego domu dziecka, gdzie kieszonkowe na dziecko powyżej jakiegoś tam roku życia wynosi 18 zł miesięcznie (8 zł za złe sprawowanie) i dziewczyny się skarżą, że nawet na podpaski nie starcza :D Wydaje mi się, że i tak dzieci z domów dziecka wyrastają w dużej części lepiej niż dzieci z domów patologicznych.

kasias napisał/a:
Ale cóż, w końcu jestem tylko głupią kobietą, co ja mogę wiedzieć.

No właśnie nie poznaliśmy jeszcze zdania dziewczyny. Jeśli możesz to przedstaw swoje postulaty w sprawach adopcji :)

Ostatnio zmieniony przez Adm 2009-03-17, 21:20, w całości zmieniany 7 razy  

Adr
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-17, 21:10   

kocham Was za te dyskusje :D

ale temat nie jest o zabezpieczeniach, a o zabijaniu.

jak dla mnie temat zamkniety, przedstawilem swoje argumenty.

podsumowujac: nie potrzeba calkowitej legalizacji aborcji, nie dawajmy szansy dupodajkom, czlowiek myslacy nie potrzebuje aborcji, nalezy mu sie

wtedy, kiedy go sytuacja do tego zmusza, ale tylko wtedy, kiedy w tej sytuacji nie dzialal ku*as badz pi*da zamiast glowy - zrozumcie mnie dobrze.

Lenin 

Wysłany: 2009-03-17, 21:14   

Oj Arku ja juz nie zlicze tych LEWYCH SIERPOWYCH dla prawicy ;)

W ogole sadze ze dyskusja byla naprawde merytoryczna i na wysokim poziomie (i co Ty na to drogi Alanie ?) a ja z Arkiem wspielismy sie na wyzyny oratorskie i intelektualne :D

Akwilon 

Wysłany: 2009-03-17, 21:55   

Lenin napisał/a:
Po raz kolejny idealny wrecz pokaz ciemnogrodu tak silnie promowanego przez Polski Kosciol i srodowiska z nim zwiazane. Coz nie ktorzy nadal mysla zezyjemy w sredniowieczu i najlepsza metoda antykoncepcji jest kondom z jelita zwierzecego. I prosze was (zarowno Szczepan jak i Arek) przestancie siac ta propagande o lysych glowach wasach i bezplodnosci. Miliony osob na swiecie z tego korzystaja i jest wszystko dobrze, wiec nie badzcie madrzejsi o milionow ludzi na swiecie. Bo chyba oni sami wiedza co jest lepsze dla nich samych.

Tylko dziwnie dużo kobiet ma owłosienie na twarzy, taki quasi zarost- ostatnio w tramwaju myślałem, że zwymiotuje. Fakt niektóre czasami to owłosienie zalepią pudrem :lol:

Kościół katolicki i środowiska z nim związane nie tworzą żadnego ciemnogrodu i średniowiecza. Jakoś jest dużo ludzi nieszczęśliwych z powodu aborcji, antykoncepcji- tylko że po czasie, jako są młodzi to jest im miło, potem przychodzi dorosłe życie i ... okazuje się że są bezpłodni... a dlaczego?.... coś nie działa?? ... a dlaczego??... ktoś myślał za przeproszeniem dolnymi częściami ciała zamiast głową.

Lenin napisał/a:
jaka ofiarowal nam Bog czyz nie ?

A może Stalin??? Przecież Ty nie wierzysz w Boga.

Rozmowa młodzieży w pewnym wieku o sprawach związanych z ludzką seksualnością jest czymś normalnym; co innego praktykowanie tego...

kasias napisał/a:
Sandacz, a ty nie korzystasz z antykoncepcji? Z żadnego rodzaju?

Hmmm... od dziś będe zasłaniał oczy przy rozmowie z niektórymi osobami płci żeńskiej; żeby nie doznać uszczerbku.....

Szczepan napisał/a:
2) jeśli nie, to poćwicz jeszcze teologię :P

Wystarczjąco mam ją przećwiczoną :)

kasias napisał/a:
Ale cóż, w końcu jestem tylko głupią kobietą, co ja mogę wiedzieć.

Jednak Janusz Korwin Mikke miał rację, że zdarzają się mądre kobiety :lol:

Lenin napisał/a:
Oj Arku ja juz nie zlicze tych LEWYCH SIERPOWYCH dla prawicy

Ja nic o sierpowych nie wspominałem. Pomyliłeś osoby :lol:

Odpowiedz do tematu