Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Aborcja

Czy jesteś za aborcją ?
Tak
33%
 33%  [ 9 ]
Nie
59%
 59%  [ 16 ]
nie wiem
7%
 7%  [ 2 ]
Głosowań: 27
Wszystkich Głosów: 27

pio88tr 

Wysłany: 2009-03-16, 22:39   

Acik napisał/a:
Bredzisz.

Kto bredzi ten bredzi ;D

Adr
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-17, 11:28   

przykro mi, ale zwolennicy nie maja sensownych argumentow :P

Cytat:
Tylk ow aborcji chodzi o to ze jesli kobieta nie chce dziecka, wie ze sie go pozbedzie skazujac go na spychanie na boczny tor i na meki w zyciu pozniejszym to juz lepiej zeby dokonala ona tej aborcji zamiast krzywdzic dziecko.

no ja mysle, ze wieksza krzywda jest jak zabije to malenstwo, niz "zepchnie go na boczny tor".

Z reszta po co usuwac, jesli tak jak mowi Szczepan, mozna to dziecko oddac do domu dziecka, badz zostawic od razu po narodzinach w szpitalu bez

zadnej odpowiedzialnosci. W ten sposob mama nie krzywdzi siebie, bo rodzi jak kazda normalna matka, a zdrowego dzidziusia zostawia w szpitalu...

i nikt na tym nie traci... matka jesli naprawde nie odczuwa potrzeby posiadania dziecka, to zostawia je i przynajmniej nie meczy sie do konca zycia z

powodu usuniecia dzieciaka - no chyba, ze jest jakas zmija, to sie nie meczy :D a dziecko sobie czesto znajduje rodzine zastepcza i wychowuje sie

normalnie (zostalo dane mu zycie).

Po co robic tak, by cierpiala matka i zabijala to dziecko, nie lepiej ZABRONIC niektorym idiotom aborcji ?

prosty przyklad: "mysle sobie, a co mi tam, por*cham se ta pustaczke, ja tam sie nie bede meczyl, a jak ja zaplodnie to niech usuwa, w koncu

nic nam nie grozi, a ona moze sie meczyc, a ja se przynajmniej skorzystam, dobra fazka..." :D to jest powazny przyklad

peace and love :*

Czesław 

Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2009-03-17, 13:18   

Lenin napisał/a:
Pioter z calym szacunkiem ale po prosty mylisz pojecia. Tu nie chodzi o to czy ktos ma wade czy nie. Tu chodzi o to ze jesli rodzice chca dziecka to matka i tak urodzi dziecko niezaleznie jakie by ono bylo. Ja tez mam wade od urodzenia wiecie jaka.
Tylk ow aborcji chodzi o to ze jesli kobieta nie chce dziecka, wie ze sie go pozbedzie skazujac go na spychanie na boczny tor i na meki w zyciu pozniejszym to juz lepiej zeby dokonala ona tej aborcji zamiast krzywdzic dziecko.
Ty, Lenin, Ty debil jakiś jesteś, matka dziecka nie skrzywdzi dziecka zabijając go? Ciekawa teoria. Może pozabijajmy się nawzajem, kurwa, to by było git, nikt by Cie nie skrzywdził przecież, ba, powinieneś podziękować, nazwijmy to PRZYMUSOWĄ eutanazją stosowaną :letssin: Bo istnienie forma przymusu do tego czynu, tak samo Ty zgadzasz się na to by matka potencjalnego dziecka miało prawo zastosować PRZYMUS w formie aborcji, bo tu kolejne pytanie, czy dziecko jest własnością? A jeśli tak, to czy jest własnością swoich rodziców? Jeśli tak, to czemu nikt nie wspomina nic o prawie ojca? =P

Zabijasz bachora w brzuchu, czy po za nim, to i tak jest morderstwo. Tak samo jak pomalujesz g ó w n o na trawniku, fajnie, będzie innego koloru, ale to wciąż będzie g ó w n o.

Acik napisał/a:
Piękne przykłady lecą z obu stron, really wzruszyłem się :)

Aborcja daje prawo wyboru, nie jest PRZYMUSEM a MOŻLIWOŚCIĄ, czy to tak trudno zrozumieć?

Jestem za aborcją jak najbadziej :)
Jest przymusem w stosunku do dziecka, nie dajesz możliwości PRAWA WYBORU, na które się powołujesz, nie dajesz go dziecku.

P i e r d o l o n y hipokryta.

Ps. Osobiście jestem za aborcją jedynie w uzasadnionych przypadkach (ciąża zagraża życiu, dziecko ma się urodzić z jakimś "downem" lub jakąś nieuleczalną wadą wrodzoną, ciąża wynikiem kazirodczego związku).

zbynek 

Wysłany: 2009-03-17, 13:27   

Ogarnij sie troche koles bo uzywasz jezyka jakiego nie przystoi!! Tu cie nikt nie obraza, zreszta ci co nie maja argumentow tylko wyzywac umieja.

Matka nie zabija dziecka a plod i Leninowi o to chodzilo zreszta idz do liceum i sie poucz na ten temat jaka jest roznica ...

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-03-17, 13:38   

2yt4u napisał/a:
Jest przymusem w stosunku do dziecka, nie dajesz możliwości PRAWA WYBORU, na które się powołujesz, nie dajesz go dziecku.

Jaki przymus?! A znasz zdanie tego "dziecka"!?

Czesław 

Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2009-03-17, 13:41   

"Nie przedstawiłem argumentów?" Kolega chyba, hm... to analfabeta wtórny, skoro nie umie czytać? Lub być może potrzebuje okularków? Albo lepiej, wizyty u jakiegoś doktorka na głowe.

Ps. Zabijasz płód, ok., zjawisko nazywania czegoś nie po imieniu oraz zmieniania jego znaczenia, w lepiej znośne, ma swoją nazwę, to się nazywa dehumanizacja, wytypuj to sobie kolego w google o ile potrafisz, jak nie to poproś mamę, lub tego pana co cie pilnuje.

A no tak, różnica, więc co czyni człowieka - człowiekiem, dwa tygodnie? Trzy tygodnie? <- to dobre pytanie, więc lepiej odpowiedzcie, miast się samych ośmieszać,

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-03-17, 13:51   

Sluchaj koles po pierwsze nie jestem Twoim kolega a debil to mozesz mowic do swoich ziomkow lub do czlonkow swojej rodziny. Psa nie masz a kolegi szukasz ?

Mialem sie nie udzielac juz w tym temacie ale jednak widze ze niektorzy staneli na poziomie gimnazjum. Na jakiej podstawie mozna stwierdzic ze plod jest juz czlowiekiem ? Ano na takim ze czlowiekiem staje sie w momencie kiedy ma wyksztalcone wszystkie narzady wewnetrzne niezbedne do zycia, ma wyksztalcony uklad nerwowy by moc odczuwac chocby bol itd. Skoro np dwu miesieczny plod nie posiada wyzej wymienionych wyksztalconych organow to czy jest czlowiekiem ? Ano nie !! Malpa jest na wyzszym poziomie rozwiniecia anizeli dwu miesieczny plod i co tez uznajemy go za czlowieka ? NIE !! Czlowiek to stworzenie ktore moze odczuwac radosc bol, odczuwac bodzce zewnetrzne, byc swiadomym tego co sie dzieje widziec co sie dzieje i moc reagowac na to co sie dzieje chocby poprzez placz kiedy jest jeszcze niemowlakiem. To jest CZLOWIEK !!

zbynek 

Wysłany: 2009-03-17, 17:20   

Hehe bawisz mnie koles bo w poziomie rozmowy jestes typem "dziecka neostrady" zwyklego napinacza internetowego ktory tutaj moze sobie powyzywac a w normalnych warunkach dyskusji bys sie nawet nie odezwal. Po pierwsze jakbys ty umial czytac to bys zauwazyl ze ja swojej opinii na temat dyskusji nie zabralem a staralem ci sie wytlumaczyc o co chodzilo mojemu koledze po drugie jakby nie bylo roznicy miedzy pojeciami plod a dziecko to nie sadzisz zeby uzywano jednego?! Nie wiem jaki problem masz ze tak zawziecie sie awanturujesz....

A tak na koniec to ja jestem za terazniejszym ksztaltem ustawy dotyczacej aborcji i niewyobrazam sobie np calkowitego zakazania aborcji w Polsce

kijevo 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-03-17, 17:36   

Lenin napisał/a:
Sluchaj koles po pierwsze nie jestem Twoim kolega a debil to mozesz mowic do swoich ziomkow lub do czlonkow swojej rodziny. Psa nie masz a kolegi szukasz ?

Mialem sie nie udzielac juz w tym temacie ale jednak widze ze niektorzy staneli na poziomie gimnazjum. Na jakiej podstawie mozna stwierdzic ze plod jest juz czlowiekiem ? Ano na takim ze czlowiekiem staje sie w momencie kiedy ma wyksztalcone wszystkie narzady wewnetrzne niezbedne do zycia, ma wyksztalcony uklad nerwowy by moc odczuwac chocby bol itd. Skoro np dwu miesieczny plod nie posiada wyzej wymienionych wyksztalconych organow to czy jest czlowiekiem ? Ano nie !! Malpa jest na wyzszym poziomie rozwiniecia anizeli dwu miesieczny plod i co tez uznajemy go za czlowieka ? NIE !! Czlowiek to stworzenie ktore moze odczuwac radosc bol, odczuwac bodzce zewnetrzne, byc swiadomym tego co sie dzieje widziec co sie dzieje i moc reagowac na to co sie dzieje chocby poprzez placz kiedy jest jeszcze niemowlakiem. To jest CZLOWIEK !!

to, że uważasz tak wcale nie oznacza, że tak jest. Nikt nigdy nie zdefiniował naukowo różnicy płodu od człowieka w taki sposób aby stało się to powszechnie stosowaną i akceptowaną teorią.
Powinieneś zmienić nick na Hitler bo to on wprowadził w Polsce aborcje jako pierwszy.
Zresztą Hitler czy Stalin ...obaj to lewacy i to was łączy :okay:

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-03-17, 17:51   

zbynek napisał/a:
Matka nie zabija dziecka a plod

To nie jest płód. To jest człowiek na pierwszym etapie rozwoju. Płód to pojęcie medyczne.

Acik napisał/a:
Jaki przymus?! A znasz zdanie tego "dziecka"!?

Idąc twoim tokiem rozumowania: skoro nie znasz zdania tego dziecka, to skąd wiesz, że chce być zabite. Każdy człowiek ma wolę do życia, a nie do śmierci i tego należy domniemywać (myśląc Twoim tokiem).

Lenin napisał/a:
Ano na takim ze czlowiekiem staje sie w momencie kiedy ma wyksztalcone wszystkie narzady wewnetrzne niezbedne do zycia, ma wyksztalcony uklad nerwowy by moc odczuwac chocby bol itd.

A jak rodzi się dziecko z upośledzonym układem nerwowym, bez niektórych narządów niezbędnych do życia (np. w wyniku faszerowania się tabletkami antykocepcyjnymi przez "matkę-prostytutkę", palenia i picia w ciąży) to czy dla Ciebie jest to człowiek czy nie???

Lenin napisał/a:
Skoro np dwu miesieczny plod nie posiada wyzej wymienionych wyksztalconych organow to czy jest czlowiekiem ?

A gdy matka poroni i potem to dziecko z drugiego miesiąca ciąży drogami rodnymi lub operacyjnie będzie wydobyte, to co to dla Ciebie jest?? - kawałek mięsa czy ludzkie ciało???

Lenin napisał/a:
Malpa jest na wyzszym poziomie rozwiniecia anizeli dwu miesieczny plod i co tez uznajemy go za czlowieka ? NIE !! Czlowiek to stworzenie ktore moze odczuwac radosc bol, odczuwac bodzce zewnetrzne, byc swiadomym tego co sie dzieje widziec co sie dzieje i moc reagowac na to co sie dzieje

A jak dziecko ma ciężki autyzm i praktycznie nie ma z nim kontaktu, a z małpą jest, to dziecko jest dla Ciebie człowiekiem czy nie???

zbynek napisał/a:
niewyobrazam sobie np calkowitego zakazania aborcji w Polsce

... no no... ciasna wyobraźnia...

DO ZWOLENNIKÓW ABORCJI:
Gdyby na Was dokonano aborcji, przykładowo w 18 tygodniu ciąży, to Wasze głowy też mogłyby tak wyglądać. Dzięki miłości Waszych rodziców żyjecie, bo cenili to co cenne- życie. Wy jednak promujecie kulturę śmierci...a szkoda.
Ostatnio zmieniony przez Akwilon 2009-03-17, 17:58, w całości zmieniany 2 razy  

pio88tr 

Wysłany: 2009-03-17, 17:54   

kijevo napisał/a:
Powinieneś zmienić nick na Hitler bo to on wprowadził w Polsce aborcje jako pierwszy.
Zresztą Hitler czy Stalin ...obaj to lewacy i to was łączy :okay:

to już wcześniej kolegom wykazałem ;)

zgadzam się z Wami,jednak nie podoba mi się wyzywanie mojego kolegi,można napisać to samo bez zbędnych obelg,bo jak do tej pory dawaliśmy sobie bez tego rade..także wnoszę wniosek o trzymanie bądź co bądź jakiś poziom dyskusji :)

Dla mnie płód to człowiek!W momencie zapłodnienia komórki jest to pewnego rodzaju prymitywna imitacja człowieka która z czasem rozwija się,ale jest to CZŁOWIEK mimo wszystko!
Popieram Zbynka..ja również jestem za utrzymaniem obecnego statusu quo,gdyż uważam go za najsprawiedliwszy,nikt wg niego nie jest do końca zwycięzcą ale nie ma też przegranych.
Kobiety,lekarzy lub osoby zmuszające kobiety do nielegalnej aborcji powinny wg mnie podlegać surowej karze, a aborcja NIELEGALNA powinna być traktowana jako morderstwo ze szczególnym okrucieństwem!

zbynek 

Wysłany: 2009-03-17, 18:05   

Arek jak masz szeroka wyobraznie to wyobraz sobie taka abstrakcje ze masz zone... :eek: ktos ja gwalci i jest w ciazy. Rozumiem ze jestes zadowolony z powiekszenia rodziny, dziecko bedziesz kochal jak swoje i patrzyl z zadowoleniem na meke swojej zony ktorej te straszne chwile przez cale zycie bedza wracaly :clap: Dobrze Cie rozumiem prawda?

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-03-17, 18:12   

zbynek napisał/a:
wyobraz sobie taka abstrakcje ze masz zone... ktos ja gwalci i jest w ciazy. Rozumiem ze jestes zadowolony z powiekszenia rodziny, dziecko bedziesz kochal jak swoje i patrzyl z zadowoleniem na meke swojej zony ktorej te straszne chwile przez cale zycie bedza wracaly Dobrze Cie rozumiem prawda?

1.) Sytuacja ciężka.
2.) Nie pozwoliłbym na usunięcie ciąży.
3.) Jak dziecko by się urodziło, to wspólnie z abstrakcyjną żoną bym je oddał do adopcji.
4.) Lepiej urodzić dziecko, niż je usunąć (zabić).
5.) Żony należy pilnować, aby do takich sytuacji nie dochodziło.
6.) Straszniejszą chwilą jest zabójstwo dziecka (aborcja) niż urodzenie dziecka z gwałtu.

Powyższa sytuacja byłaby trudna, ale nic na tej ziemi nie jest łatwe. Jeżeli ktoś chce mieć tu raj, to powodzenia :lol:

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-03-17, 18:47   

Cytat:
A jak rodzi się dziecko z upośledzonym układem nerwowym, bez niektórych narządów niezbędnych do życia (np. w wyniku faszerowania się tabletkami antykocepcyjnymi przez "matkę-prostytutkę",

Jesli rodzice godza sie na to aby urodzic takie dziecko to jets to ich sprawa. Jesli natomiast nie chcieliby takiego dziecka gdyz wiedza ze sobie nie poradza z opieka nad takim dzieckiem to powinni miec prawo do abrocji.

Juz pomine fakt ze w tej chwili obrazasz miliony kobiet na calym swiecie uznajac je za prostytutki tylko dlatego ze biora tabletki antykoncepcyjne. To jest wlasnie zaslepienie i ciemnogrod made in Polska.

Cytat:
A gdy matka poroni i potem to dziecko z drugiego miesiąca ciąży drogami rodnymi lub operacyjnie będzie wydobyte, to co to dla Ciebie jest?? - kawałek mięsa czy ludzkie ciało???

Dla mnie to nie jest czlowiek. Wyjasnilem juz powyzej kogo uznaje za czlowieka i w jakim momencie plod zamienia sie w czlowieka. Dla mnie w takie jsytuacji o ktorej wspomniales to nie jest czlowiek a plod.

Cytat:
A jak dziecko ma ciężki autyzm i praktycznie nie ma z nim kontaktu, a z małpą jest, to dziecko jest dla Ciebie człowiekiem czy nie???

I wlasnie dlatego jestem za legalna aborcja gdyz niedlugo moze sie okazac ze polskie spoleczenstwo to w polowie ludzie nie majacy zupelnie kontaktu ze swiatem zewnetrznym badz tez ludzie ktorych rodzice beda o zaledwie pare lat starsi bo przeciez lepiej rodzic dziecko w wieku 15 lat.

Mowicie ze przeciez mozna oddac dziecko do adopcji. No pewnie nie dosc ze teraz domy dziecka sa przepelnione to jeszcze niech setki malych dzieci zasila szeregi bidulow. Juz nie wspominam jakie patologie wystepuja w takich osrodkach i jakie zycie pozniej maja dzieci po domach dziecka.

I na koniec. Przykro mi Arek ale jesli bedziesz tak postepowal jak w ostatnim swoim poscie to watpie abys kiedykolwiek znalazl jakas chetna na zone Twoja. Popatrz:
Cytat:
2.) Nie pozwoliłbym na usunięcie ciąży.

Po raz kolejny bys skrzywdzil zone zmuszajac ja do urodzenia dziecka ktorego nie chce i ktore pochodzi z brytalnego gwaltu

Cytat:
3.) Jak dziecko by się urodziło, to wspólnie z abstrakcyjną żoną bym je oddał do adopcji.

Kolejna krzywda dla zony. Zdecydowala sie jednak na urodzenie a Ty kazesz jej oddac dziecko.

Cytat:
5.) Żony należy pilnować, aby do takich sytuacji nie dochodziło.

Na jakim Ty swiecie zyjesz ? Chcesz uwiazac kobiete na sznurku albo lkazic z nia wszedzie ? Przerazasz mnie czasami :)

zbynek 

Wysłany: 2009-03-17, 19:12   

Sadze ze do konca tak bys nie postapil ale moze sie myle. Ciekawe jaki poglad na ta sprawe maja dziewczyny ale jakos nie lubia tego forum poza sesja :thumbdown:

Odpowiedz do tematu