Wysłany: 2010-01-10, 18:20 Potrzebne koce dla schroniska dla zwierząt!
w związku z mrozami sytuacja w schronisku dla bezdomnych zwierząt jest bardzo ciężka. Jest ogromne zapotrzebowania przede wszystkim na koce, jeśli więc ktoś z Was posiada jakieś stare, niepotrzebne już, bardzo prosze żeby przynosil je do mnie. każdy jeden jest bardzo ważny
pozdrawiam.
Jeżeli zwierzęta są niechciane, to trzeba je usypiać. Zwierzęta to nie ludzie- nie mają duszy.
Po drugie dlaczego ludzie mają ponosić koszty społeczne, czyjejś chwilowej potrzeby/chęci identyfikacji ze zwierzęciem?
Schroniska dla zwierząt typu psy i koty nie powinny istnieć- marnowanie pieniędzy. Co innego z bocianami, jeleniami, sarnami, dzikami, rysiami- bo ich jest mniej w lesie
Jeżeli już koce to dla bezdomnych ludzi w schorniskach.
* To jest moje zdanie w ramach wolnosci wypowiedzi na forum. Jeżeli chcecie to przynoście koce. Od 2-3 lat jest moda na pomaganie zwierzętom- kotom dachowcom, kundlom itp. Za 5 miesięcy będzie moda na białe trampki a w listopadzie na kozaczki ze skóry krokodyla
[ Dodano: 2010-01-10, 18:39 ]
Ania M napisał/a:
w związku z mrozami sytuacja w schronisku dla bezdomnych zwierząt jest bardzo ciężka
Bardzo dobrze
Ale jestem nieludzki... homofob a może animalofob...
Rok studiów: IV
Wysłany: 2010-01-10, 18:42
Zgadzam się z sandaczem w całej rozciągłości , problem jest taki, że ludzie traktują zwierzęta lepiej niż człowieka, więc należałoby najpierw szanować siebie nawzajem i wtedy los zwierząt by się poprawił .
Zgadzam się z sandaczem w całej rozciągłości , problem jest taki, że ludzie traktują zwierzęta lepiej niż człowieka, więc należałoby najpierw szanować siebie nawzajem i wtedy los zwierząt by się poprawił
Dziękuję Wielki Administratorze
To prawda. "Ludzie" którzy biorą zwierzęta a potem je porzucają są jak te zwięrzęta. Najpierw należy uczłowieczyć tych "ludzi", aby zachowywali się odpowiedzialnie. Problem sam się rozwiąże. Zwierze może i czuje, ale nie ma duszy. Lepiej je uśpić niż trzymać jak pasożyta. Skoro "niepotrzebnym" ludziom robi się eutanazję (w imię postępu cywilizacji), to dlaczego i zwierzętom tego nie uczynić?
margot napisał/a:
albowiem można wprowadzić w tej kwestii istną modę na "dżinsy", które z mody nigdy nie wychodzą.
Zaiste można. Czy czarne, czy białe, czy niebieskie- zawsze są w modzie.
margot napisał/a:
można wprowadzić w tej kwestii istną modę
Proponuję w ramach nowej mody odgrzać starą modę i zbierać kasztany, siano, suchy chleb i żołędzie. Wspólnie zawieziemy je do lasu... albo do schroniska
[ Dodano: 2010-01-10, 18:53 ]
Mobilizacja trwa. GG się grzeją, a tu taki mróz brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Przykre jest to,że można z pomocy dla zwierzaków zrobić pretekst do docinek i innego typu rzeczy. Jakby to komuś było naprawdę potrzebne, mając 22 lata prawie.
To,że się nie lubimy nie znaczy, że te zwierzaki mają być kolejnym punktem zapalnym i ja w sumie gratuluję takich zdolności.
Szkoda, że nie każdy potrafi wznieść się ponad to co jest, kiedy wymaga tego sytuacja i powstrzymać się od złośliwych komentarzy.
Uważam,że zwierzęta powinno się przede wszystkim kastrować, bo rozmnażają się z naszej winy- skoro człowiek ma funkcję nadrzędną, powinien być na tyle mądry by nie powodować,że schroniska w ogóle powstają z powodu "przezwierzęcenia" na świecie.
Jeżeli Anka chce niech zbiera sobie co chce, puszki, koce, segreguje śmieci- jeżeli dla Was to niesłuszne- ok.
Przykre jest to,że można z pomocy dla zwierzaków zrobić pretekst do docinek i innego typu rzeczy. Jakby to komuś było naprawdę potrzebne, mając 22 lata prawie.
In primis to ja skończyłem 22 lata
Wyraziłem swoje zdanie i nie ma znaczenia kto zbiera te koce. Cały czas odnoszę sie do zwierząt a nie do osób. To Ty zaczęłaś personalnie docinać:
margot napisał/a:
można wprowadzić w tej kwestii istną modę na "dżinsy", które z mody nigdy nie wychodzą.
które namiętnie noszę ja i Szczepan. Co do dżinsów to polecam- (tu się powstrzymam od mocnego żartu... w imię chrześcijaństwa, ale wbrew równouprawnieniu).
margot napisał/a:
To,że się nie lubimy nie znaczy, że te zwierzaki mają być kolejnym punktem zapalnym i ja w sumie gratuluję takich zdolności.
Wyraziłem tylko swoje zdanie, które mam wyrobione na podstawie sytuacji z budową superschorniska w moim mieście odkąd PO objęła władzę w gminie miejskiej... miliony na schronisko, a ludzie zdychają... ;]
margot napisał/a:
Jeżeli Anka chce niech zbiera sobie co chce, puszki, koce, segreguje śmieci- jeżeli dla Was to niesłuszne- ok.
W 100% się zgadzam Też segreguję śmieci. Dlatego też napisałem wcześniej:
" To jest moje zdanie w ramach wolnosci wypowiedzi na forum. Jeżeli chcecie to przynoście koce".
Kobiety też nie mają duszy vide Arystoteles i św Tomasz z Akwinu.
Ale kobieta jest człowiekiem. Co do św. Tomasza z Akwinu to zastanawiał się od kiedy człowiek posiada duszę? Czy od momentu poczęcia czy od urodzenia? ... Ustalił, że od poczęcia
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2010-01-10, 19:45
A ponoć króliczka to Arek głaskałeś i mówiłeś jaki to on jest fajny :P a tutaj takie zdanie o zwierzakach wygłaszasz. Bez względu na to czy ktoś ma dusze czy nie to zimno odczuwa :]
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
A ponoć króliczka to Arek głaskałeś i mówiłeś jaki to on jest fajny :P a tutaj takie zdanie o zwierzakach wygłaszasz. Bez względu na to czy ktoś ma dusze czy nie to zimno odczuwa :]
Królik jest mojego brata, ale to prawda, że głaskałem Tylko tu jest taka różnica, że królik jest chciany, a w schroniskach są niechciane psy lub koty itp. Chodzi o to, że za nieodpowiedzialnosć "ludzi" nie mogą ponosić kosztów normlani odpowiedzialni za swoje decyzje. Na przykłąd u Ciebie: nie mogłeś mieć królika w domu w pewnym momencie i odpowiedzialnie go oddałeś dziewczynie... Problemów nie było. Zresztą co ma królik do psów i kotów w schorniskach? Króliki to raczej margines.
Kiedyś powiedziałeś, że lepiej żeby była aborcja, to dzieci nie będą cierpieć w domach dziecka lub rodzinach zastępczych- analogicznie lepiej uśpić kota/ psa żeby nie czuł zimna,mrozu itp. Co do aborcji- to przedmiotem jest człowiek (który ma dusze wg św. Tomasza od momentu poczęcia), a zwierze tokawałek ożywionego mięsa. Oczywiście to nie oznacza, że można znęcać się nad zwierzętami, torturować je, głodzić, itp. Uśpienie w sposób godny człowieczeństwa jest dopuszczalne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum