Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-28, 22:38 Zbrodnia i kara.
Josef Fritzl, który przez 24 lata przetrzymywał w piwnicy swojego domu córkę i trójkę z siódemki ich dzieci, przyznał się do winy. - Jest jeszcze za wcześnie, by mówić o przyczynach jego postępowania - powiedział austriackiej telewizji ORF śledczy, który przesłuchiwał mężczyznę. Makabryczna historia zszokowała Austrię.
73-letni Josef Fritzl przez 24 lata więził i gwałcił swoją córkę
Fritzl przyznał też, że jest ojcem wszystkich dzieci Elisabeth. – Dzieci ewidentnie mają jednego ojca – mówił wcześniej szef wydziału kryminalnego lokalnej policji Franz Polzer. Oficjalnie jednak potwierdzą to dopiero badania DNA. Wyniki będą znane w ciągu dwóch dni.
Na razie policja nie ustaliła, jakie były motywy mężczyzny - dlaczego zdecydował się zamknąć swoją 18-letnią wtedy córkę i dlaczego przez 24 lata jej nie uwolnił.
- Tam są rzeczy, których nie chcecie widzieć. Im mniej macie w głowie obrazów z tego miejsca, tym lepiej - relacjonuje austriackiej telewizji ORF funkcjonariusz, który brał udział w przeszukiwaniu piwnicy, gdzie więziono kobietę. Trzy klitki i korytarz, z sufitem na wysokości 1,70 m – w takich warunkach spędziła 24 lata uwięziona w piwnicy przez ojca Elisabeth Friztl i trójka z siódemki ich dzieci. Jedno zmarło tuż po urodzeniu. Powodem był brak właściwej opieki. Zwłoki zabrał i spalił ojciec noworodka.
Makabryczna tajemnica rodziny Fritzlów wyszła na jaw w sobotę. Ojciec tak długo zdołał utrzymać w sekrecie uwięzienie córki, bo zdołał wmówić zarówno żonie, jak i policji, że kobieta wpadła w sidła sekty. Josef Fritzl i jego żona Rosemarie wielokrotnie pojawili się w mediach w roli rodziców zaginionej bez wieści nastolatki.
-Stoimy w obliczu z niczym nie porównywalnej zbrodni - powiedział minister spraw wewnętrznych Guenther Platter. - To, co się tam wydarzyło, przechodzi ludzkie wyobrażenie - dodał.
-----------------------------------
Nie bede pytal co o tym sadzicie bo to chyba jasne. Pytanie jednak co z takim czlowiekiem(?) zrobic ? Nie wiem czy mozliwe jest czytanie takich rzeczy i byc zarazem przeciwko karze smierci...A wiec jak karać ?
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-04-28, 22:42
Powiem krotko - w takim momencie jestem w 100 % przekonany co do slusznosci dzialan Dzierzynskiego i jego CZK-istow !! Na dobry poczatek powinno m usie jaja obciac, potem wziasc jakiegos geja zeby mu kilkanascie razu dupe zerznal a potem postawic obu pod sciana, pluton Armii Czerwonej i napiericzac z Kalachów w niego tak dlugo az ze nie bedzie co zbierac !!!! Pieprzony szmaciarz, az mi sie krew zagotowala jak to w Faktach uslyszalem. Tylko smierc dla tego....czegos !!
Ogólnie jestem przeciw używaniu przemocy jako środka dyscyplinującego,kary,ogólnie to się brzydzę brutalnością tego świata
Ale takiemu skurwysyna skopałbym po jajach następnie pociął bym żyletką i wrzucił do czeki z solą!!!gdyby jakimś cudem to przeżył to znęcał bym się dalej aż sam by prosił żebym go zabił!!!
Bydle bez sumienia dla mnie to nie jest człowiek tylko zwierzę!!:shoot:
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-04-29, 22:48
^ ^ wobec tego mało wiesz :]
w Stargardzie była sprawa zgwałcenia dziesięciolatka przez czternastolatka.. sprawa nie pojawiła się w żadnych mediach ... no ale cóż niech żyje wschód i centralna europa :]
Apropos cywilizacji śmierci, taaaak Holandia taka straszna a w Polsce RM nie mówi np. o tym, że tam jak ktoś zrobi imprezę to nikt nie wzywa policji, wręcz przeciwnie, przed jej dniem otrzymuje się zaproszenie i przeprosiny że będzie zbyt głośno, w cywilizacji śmierci można zostawić rower w centrum miasta i nikt CI go nie ukradnie. Taka cywilizacja śmierci, że po drodze do domu i minięciu dwóch grupek młodzieży, nikt mnie nie zaczepia, nie wyzwa, nie trzeba „wyskoczyć z portfela” albo „dać na piwo” dresiarzowi z przerośniętą prostatą i łysym łbem. A po pierwszych wrażeniach nigdzie nie da rady wdepnąć w psie kupy... co za kraj, gdzie nie wstydzą się sprzątać po swoich pupilach.
Dlatego też wystrzegajmy się cywilizacji zachodu.
Ostatnio zmieniony przez Adm 2008-04-29, 23:05, w całości zmieniany 2 razy
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-29, 23:00
Szczepan chyba pierwszy raz moge sie podpisac pod tym co napisales...
A tak swoja droga to cos jest nie tak z tą Austrią...Teraz ten kutas trzyma swoja corke w piwnicy, wczesniej kolejny porywa jakas dziewczynke i trzyma ją nascie lat w zamknietym miejscu , no i kilka lat temu byla sprawa takiego goscia co jadł ludzi...on chyba tez byl z Austrii...
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-04-29, 23:03
^ ^ z Niemiec był, ale dla równowagi możemy przypomnieć sobie w Polsce sprawę o zamykaniu zwłok dzieci w beczkach :] Tak tak, prawda boli i jest niemile przyjmowana ale mam to gdzieś
pio88tr napisał/a:
PS.
Czemu wy bierzecie wszystko dosłownie?!Masakra...
po prostu dopasowuje to, co mówi Twoje ugrupowanie i poglądy jakie posiadasz, a poza tym polityka to poważny dział
Ostatnio zmieniony przez Adm 2008-04-29, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Wspominać a należeć to co innego...Ja się zgadzam z nimi w bardzo wielu względach ale są tez takie sprawy w których mam inna wizję niż oni prezentują w swoim statucie i dlatego jestem tylko i wyłącznie ich sympatykiem a nie członkiem tak dla jasności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum