Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Zbrodnia i kara.

Czy jesteś za karą śmierci??
Tak
75%
 75%  [ 18 ]
Nie
16%
 16%  [ 4 ]
Nie wiem
8%
 8%  [ 2 ]
Głosowań: 24
Wszystkich Głosów: 24

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-28, 22:38   Zbrodnia i kara.

Josef Fritzl, który przez 24 lata przetrzymywał w piwnicy swojego domu córkę i trójkę z siódemki ich dzieci, przyznał się do winy. - Jest jeszcze za wcześnie, by mówić o przyczynach jego postępowania - powiedział austriackiej telewizji ORF śledczy, który przesłuchiwał mężczyznę. Makabryczna historia zszokowała Austrię.

73-letni Josef Fritzl przez 24 lata więził i gwałcił swoją córkę
Fritzl przyznał też, że jest ojcem wszystkich dzieci Elisabeth. – Dzieci ewidentnie mają jednego ojca – mówił wcześniej szef wydziału kryminalnego lokalnej policji Franz Polzer. Oficjalnie jednak potwierdzą to dopiero badania DNA. Wyniki będą znane w ciągu dwóch dni.

Na razie policja nie ustaliła, jakie były motywy mężczyzny - dlaczego zdecydował się zamknąć swoją 18-letnią wtedy córkę i dlaczego przez 24 lata jej nie uwolnił.

- Tam są rzeczy, których nie chcecie widzieć. Im mniej macie w głowie obrazów z tego miejsca, tym lepiej - relacjonuje austriackiej telewizji ORF funkcjonariusz, który brał udział w przeszukiwaniu piwnicy, gdzie więziono kobietę. Trzy klitki i korytarz, z sufitem na wysokości 1,70 m – w takich warunkach spędziła 24 lata uwięziona w piwnicy przez ojca Elisabeth Friztl i trójka z siódemki ich dzieci. Jedno zmarło tuż po urodzeniu. Powodem był brak właściwej opieki. Zwłoki zabrał i spalił ojciec noworodka.

Makabryczna tajemnica rodziny Fritzlów wyszła na jaw w sobotę. Ojciec tak długo zdołał utrzymać w sekrecie uwięzienie córki, bo zdołał wmówić zarówno żonie, jak i policji, że kobieta wpadła w sidła sekty. Josef Fritzl i jego żona Rosemarie wielokrotnie pojawili się w mediach w roli rodziców zaginionej bez wieści nastolatki.

-Stoimy w obliczu z niczym nie porównywalnej zbrodni - powiedział minister spraw wewnętrznych Guenther Platter. - To, co się tam wydarzyło, przechodzi ludzkie wyobrażenie - dodał.

-----------------------------------

Nie bede pytal co o tym sadzicie bo to chyba jasne. Pytanie jednak co z takim czlowiekiem(?) zrobic ? Nie wiem czy mozliwe jest czytanie takich rzeczy i byc zarazem przeciwko karze smierci...A wiec jak karać ?

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-04-28, 22:42   

Powiem krotko - w takim momencie jestem w 100 % przekonany co do slusznosci dzialan Dzierzynskiego i jego CZK-istow !! Na dobry poczatek powinno m usie jaja obciac, potem wziasc jakiegos geja zeby mu kilkanascie razu dupe zerznal a potem postawic obu pod sciana, pluton Armii Czerwonej i napiericzac z Kalachów w niego tak dlugo az ze nie bedzie co zbierac !!!! Pieprzony szmaciarz, az mi sie krew zagotowala jak to w Faktach uslyszalem. Tylko smierc dla tego....czegos !!

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-28, 22:45   

Lenin napisał/a:
potem wziasc jakiegos geja zeby mu kilkanascie razu dupe zerznal

Pawłowski byłby zapewne chętny :rotfl:

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-04-28, 23:34   

Lenin ma racje to byłoby najlepsze; nie ma to jak metody Dzierżyńskiego i CZEKA

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-28, 23:56   

Ogólnie jestem przeciw używaniu przemocy jako środka dyscyplinującego,kary,ogólnie to się brzydzę brutalnością tego świata :hihi:

Ale takiemu skurwysyna skopałbym po jajach następnie pociął bym żyletką i wrzucił do czeki z solą!!!gdyby jakimś cudem to przeżył to znęcał bym się dalej aż sam by prosił żebym go zabił!!!
Bydle bez sumienia dla mnie to nie jest człowiek tylko zwierzę!!:shoot:

Na pohybel!!

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-04-29, 22:18   

niedowiary że ludzie moga to robic ; ojciec własnej córce

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-29, 22:45   

To jest właśnie cywilizacja zachodu!!!

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2008-04-29, 22:48   

^ ^ wobec tego mało wiesz :]

w Stargardzie była sprawa zgwałcenia dziesięciolatka przez czternastolatka.. sprawa nie pojawiła się w żadnych mediach ... no ale cóż niech żyje wschód i centralna europa :]

Apropos cywilizacji śmierci, taaaak Holandia taka straszna a w Polsce RM nie mówi np. o tym, że tam jak ktoś zrobi imprezę to nikt nie wzywa policji, wręcz przeciwnie, przed jej dniem otrzymuje się zaproszenie i przeprosiny że będzie zbyt głośno, w cywilizacji śmierci można zostawić rower w centrum miasta i nikt CI go nie ukradnie. Taka cywilizacja śmierci, że po drodze do domu i minięciu dwóch grupek młodzieży, nikt mnie nie zaczepia, nie wyzwa, nie trzeba „wyskoczyć z portfela” albo „dać na piwo” dresiarzowi z przerośniętą prostatą i łysym łbem. A po pierwszych wrażeniach nigdzie nie da rady wdepnąć w psie kupy... co za kraj, gdzie nie wstydzą się sprzątać po swoich pupilach.

Dlatego też wystrzegajmy się cywilizacji zachodu.

Ostatnio zmieniony przez Adm 2008-04-29, 23:05, w całości zmieniany 2 razy  

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-29, 22:56   

Nie słyszałem o tym więc dla mnie sprawy nie było. Choć nie wątpię że i w naszych str zdarzają się podobne zezwierzęcenia.

PS.
Czemu wy bierzecie wszystko dosłownie?!Masakra...

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-29, 23:00   

Szczepan chyba pierwszy raz moge sie podpisac pod tym co napisales...

A tak swoja droga to cos jest nie tak z tą Austrią...Teraz ten kutas trzyma swoja corke w piwnicy, wczesniej kolejny porywa jakas dziewczynke i trzyma ją nascie lat w zamknietym miejscu , no i kilka lat temu byla sprawa takiego goscia co jadł ludzi...on chyba tez byl z Austrii...

@Adm 

Wysłany: 2008-04-29, 23:03   

^ ^ z Niemiec był, ale dla równowagi możemy przypomnieć sobie w Polsce sprawę o zamykaniu zwłok dzieci w beczkach :] Tak tak, prawda boli i jest niemile przyjmowana ale mam to gdzieś

pio88tr napisał/a:
PS.
Czemu wy bierzecie wszystko dosłownie?!Masakra...

po prostu dopasowuje to, co mówi Twoje ugrupowanie i poglądy jakie posiadasz, a poza tym polityka to poważny dział

Ostatnio zmieniony przez Adm 2008-04-29, 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-29, 23:15   

jakie moje ugrupowanie? ja nie pamiętam żebym gdzieś poza Yabol Patriots należał...chyba że wiesz coś czego ja nie wiem? :wtf:

@Adm 

Wysłany: 2008-04-29, 23:17   

NOP, wiele razy o niej wspominales tutaj.

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-29, 23:36   

Wspominać a należeć to co innego...Ja się zgadzam z nimi w bardzo wielu względach ale są tez takie sprawy w których mam inna wizję niż oni prezentują w swoim statucie i dlatego jestem tylko i wyłącznie ich sympatykiem a nie członkiem :) tak dla jasności

@Adm 

Wysłany: 2008-04-29, 23:40   

mi predzej do MW, tam uczą tego jak byc prawdziwym Polakiem, NOP jest za bardzo radykalne o czym swiatczy avatar ktory tak chlubnie nosisz

Odpowiedz do tematu