Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Prawda o katolicyzmie...
CreativePL 

Wysłany: 2009-05-05, 18:00   Prawda o katolicyzmie...

Na życzenie Sandacza zakładam, zapewne dość kontrowersyjny wątek w którym sobie wszystko ładnie wyjaśnimy. Na początek parę faktów o Religi katolickiej, czyli dlaczego tak jest a nie inaczej :P
I Sobór nicejski czyli pierwszy sobór powszechny biskupów chrześcijańskich, odbył się w 325 r. w Nicei na życzenie cesarza rzymskiego Konstantyna I. (Co najlepsze Konstantyn I chrzest przyjął dopiero na łożu śmierci) Na owym soborze ustalono jedna i nieomylna religie (katolicka) i od tamtej pory zaczęła się pełna ekspansja kościoła w świecie. To tak w skrócie dlaczego teraz religia katolicka jest ta „główna” a inne sa złe.

Przenieśmy się do Egiptu 3000tys lat p.n.e. ludzie wierzyli tam w Horusa (bóg słońca) najbardziej wszechmogący z wszystkich bóstw (w tamtych czasach) Owy Horus miał wroga zwanego SET który był uosobieniem ciemności czy nocy. I mówiąc metaforycznie Horus zwyciężał każdego ranka (gdy słonce wschodziło) nad Setem, natomiast Set zwyciężał gdy słonce zachodziło (analogia do dobra i zła)

Malowidła sprzed 3500 lat przed nasza erą na ścianach Świątyni Luxoru w Egipcie, to obrazy wprowadzające koncepcję niepokalanego poczęcia, narodzin i uwielbienie Horusa.
Obrazy zaczynają się od TOTa zwiastującego dziewicy(isis-marii), pojawienie się Horusa, potem NEF - Duch Święty zapładnia dziewicę, która rodzi uwielbianego. 25 grudnia rodzi się Horus, a jego narodzoną towarzyszy gwiazda na wschodzie, ze wskazaniem której szło 3 królów aby cześć nowo narodzonemu władcy. W wieku 30 lat został ochrzczony przez postać zwana ANUP, i od tamtej pory zaczęła się jego „duchowa wędrówka”, Horus podróżował z 4 uczniami (Hapi, Tuamutef, Mestha/Amset i Qebhsennuf) czyniąc cuda takie jak chodzenie po wodzie czy uzdrawianie. Był znany pod wieloma imionami m. in : Prawda, Pomazaniec Bozy, Światło, Dobry pasterz, baranek boży. Horus został zdradzony przez Typhona i został ukrzyżowany a po pewnym czasie zmartwychwstał (nie ma zapisków w którym liczba dni była by dokładnie podana)

Czas na podroż do starożytnych Indii w roku, 900 p.n.e. ]Krishna, W Bhagawad Gicie(przez większość hindusów uważane jest za pismo święte) opisany jest jako Najwyższa Istota i Najwyższy Bóg urodzony przez dziewicę Devaki, z gwiazdą na wschodzie zapowiadającą jego nadejście. Czynił cuda takie jak Horus, a po śmierci jednak nie zmartwychwstał tylko osiągnął stan zwany samadhi czyli zjednoczył się ze wszechświatem.
Starożytna Grecja rok 500 p.n.e. Dionizos, podróżujący nauczyciel który czynił cuda, nazywany był m. in. „Królem królów”, „Synem bożym” „ Alfa i omega”, oczywiście po śmierci zmartwychwstał

Co najlepsze wszelkie ilustracje, malowidła itd. Na których przedstawiona sa w/w bóstwa maja cos na kształt aureoli oraz laski w ręce. Sa tez inne „bóstwa” które maja te „podobieństwa” ale nie będę tu ich przytaczał a kto chce może sami sprawdzić ( Indra z Tybetu, Bali z Afganistanu, Jao z Neapolu, Thamuz z Syrii itd. Itd.)

Jezus urodzony 25 grudnia w Betlejem z Maryi dziewicy ,jego narodziny zapowiedziała gwiazda na wschodzie za którą trzej królowie przybyli by oddać pokłon nowo narodzonemu zbawcy, w wieku 30 lat wziął chrzest i od tamtej pory zaczął się jego stan duchowy, ukrzyżowany po 3 dniach zmartwychwstał.

Zastanówmy się dlaczego data 25 grudnia wszędzie się przewija. Tak wiec zagłębimy się teraz w astrologie.
Syriusz - „to najjaśniejsza i jedna z najbliższych gwiazd nocnego nieba” , która 24 grudnia leży w jednej linii z trzema jasnymi gwiazdami Pasa Oriona, te gwiazdy kiedyś tak jak dziś nazywają się…. Trzej królowie. Trzej królowie jak i Syriusz wskazują miejsce wschodu słońca 25 grudnia.

Tak wiec tutaj moje pierwsze pytanie jaka jest różnica pomiędzy Jezusem a Horusem, oprócz tego ze obydwoje to wymysł kultu solarnego?

Czas na inne podobieństwa :
Koncept wielkiej powodzi jest wszechobecny w starożytnym świecie. Przedchrześcijańskie źródło epos Gilgamesz, napisany 2600 przed naszą erą. Historia opowiada o wielkiej powodzi zesłanej przez Boga, Arce ratującej zwierzęta, a nawet uwolnieniu i powrocie gołębia, wszystko tak samo jak w biblijnej historii.
Historia Mojżesza:
Kiedy Mojżesz się urodził, miał zostać włożony do kosza i puszczony na rzekę, by uniknąć dzieciobójstwa. Został uratowany przez córkę króla i wychowany na księcia. Ta historia została zaczerpnięta z mitu o SARGONIE z Akkad, około 2250 przed naszą erą Sargon po narodzinach by uniknąć śmierci został włożony do kosza i spuszczony rzeką.

Został uratowany i wychowany na księcia przez królewnę AKKI. Poza tym Mojżesz jest znany jako Dawca Prawa, który dał 10 Przykazań. Ale idea dawania prorokowi przez Boga prawa na górze jest także starszym motywem.
W Indiach - MANU był wielkim dawcą prawa.
Na Krecie - MINOS - zstąpił z Góry Dicta, gdzie ZEUS dał mu święte prawa.
W Egipcie był MISES, który zniósł kamienne tablice ze spisanym prawem.
MANU, MINOS, MISES, MOSES (Mojżesz) Nawet 10 przykazań, zaczerpnięto bezpośrednio z egipskiej Księgi Zmarłych.
Co w Księdze Zmarłych napisano jako "Nie ukradłem" stało się "Nie kradnij," "Nie zabiłem" - "Nie zabijaj," "Nie skłamałem" - "Nie dawaj fałszywego świadectwa", itd.

Faktycznie religia egipska jest podstawą całej Judeochrześcijańskiej teologii.
Religia Chrześcijańska jest w jakimś sensie kopia kultu Solarnego, w której postawiono osobę Chrystusa w miejsce Słońca i oddaje się mu cześć pierwotnie oddawaną Słońcu. Chrześcijaństwo nie opiera się na prawdzie do końca na prawdzie. Chrześcijaństwo jest jedynie Rzymską historią rozkręconą politycznie. Prawda jest taka, że Jezus był Bóstwem Solarnym gnostyckiej sekty Chrześcijan.
To było polityczne zagranie, by wykorzystując Jezusa zyskać kontrolę nad społeczeństwem.

mechlin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-05-05, 18:16   

tez widzialem ten film.. dobry byl... choc nie obiektywny

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-05-05, 18:40   

CreativePL napisał/a:
To tak w skrócie dlaczego teraz religia katolicka jest ta „główna” a inne sa złe.

Po soborze watykańskim II religia katolicka nie jest traktowana jako jedyna religia prawdziwa; chodzi tu o sformułowanie "substitut in" na temat Kościoła katolickiego i spojrzenie ekumeniczne na inne religie. Duże znaczenie ma także deklaracja o wolnosci religijnej "Nostra aete". Teraz religia katolicka nie jest traktowana, jak to napisałeś jako "główna". Zresztą po soborze watykańskim II Stolica Apostolska i Papież Paweł VI wysyłali apele do państw, które miały zapisy w konstytucjach o religii katolickiej jako państwowej, o ich usunięcie- a wszystko w imię wolnosci religijnej. Czyli ściaśniając: nie obowiązuje zasada salus extra Ecclesiam non est.
Pisząc o jedynej słusznej religii, którą jest katolicyzm przytaczałem tradycyjną naukę, co zresztą zaznaczyłem.

CreativePL napisał/a:
Na owym soborze ustalono jedna i nieomylna religie (katolicka) i od tamtej pory zaczęła się pełna ekspansja kościoła w świecie. To tak w skrócie dlaczego teraz religia katolicka jest ta „główna” a inne sa złe.

Ten cytat z Twojej wypowiedzi pisemnej pokazuje Twoją niewiedzę; widać że naczytałeś się jakiś stronek antykatolickich w Internecie, albo jakąś książkę przeczytałeś.
To co napisałem do pierwszego cytatu tłumaczy, że obecnie religia katolicka nie ma statusu tej jedynej. A tą wyłączność katolicyzmu to bardziej uwydatnił sobór trydencki w latach 1545-1563, choć obowiązywała wcześniej, ale kontreformacja to nasiliła. Dlatego nie pisz, że to obowiązuje do dzisiaj.

CreativePL napisał/a:
Przenieśmy się do Egiptu 3000tys lat p.n.e. ludzie wierzyli tam w Horusa (bóg słońca) najbardziej wszechmogący z wszystkich bóstw (w tamtych czasach) Owy Horus miał wroga zwanego SET który był uosobieniem ciemności czy nocy. I mówiąc metaforycznie Horus zwyciężał każdego ranka (gdy słonce wschodziło) nad Setem, natomiast Set zwyciężał gdy słonce zachodziło (analogia do dobra i zła)

Malowidła sprzed 3500 lat przed nasza erą na ścianach Świątyni Luxoru w Egipcie, to obrazy wprowadzające koncepcję niepokalanego poczęcia, narodzin i uwielbienie Horusa.
Obrazy zaczynają się od TOTa zwiastującego dziewicy(isis-marii), pojawienie się Horusa, potem NEF - Duch Święty zapładnia dziewicę, która rodzi uwielbianego. 25 grudnia rodzi się Horus, a jego narodzoną towarzyszy gwiazda na wschodzie, ze wskazaniem której szło 3 królów aby cześć nowo narodzonemu władcy. W wieku 30 lat został ochrzczony przez postać zwana ANUP, i od tamtej pory zaczęła się jego „duchowa wędrówka”, Horus podróżował z 4 uczniami (Hapi, Tuamutef, Mestha/Amset i Qebhsennuf) czyniąc cuda takie jak chodzenie po wodzie czy uzdrawianie. Był znany pod wieloma imionami m. in : Prawda, Pomazaniec Bozy, Światło, Dobry pasterz, baranek boży. Horus został zdradzony przez Typhona i został ukrzyżowany a po pewnym czasie zmartwychwstał (nie ma zapisków w którym liczba dni była by dokładnie podana)

Czas na podroż do starożytnych Indii w roku, 900 p.n.e. ]Krishna, W Bhagawad Gicie(przez większość hindusów uważane jest za pismo święte) opisany jest jako Najwyższa Istota i Najwyższy Bóg urodzony przez dziewicę Devaki, z gwiazdą na wschodzie zapowiadającą jego nadejście. Czynił cuda takie jak Horus, a po śmierci jednak nie zmartwychwstał tylko osiągnął stan zwany samadhi czyli zjednoczył się ze wszechświatem.
Starożytna Grecja rok 500 p.n.e. Dionizos, podróżujący nauczyciel który czynił cuda, nazywany był m. in. „Królem królów”, „Synem bożym” „ Alfa i omega”, oczywiście po śmierci zmartwychwstał

Co najlepsze wszelkie ilustracje, malowidła itd. Na których przedstawiona sa w/w bóstwa maja cos na kształt aureoli oraz laski w ręce. Sa tez inne „bóstwa” które maja te „podobieństwa” ale nie będę tu ich przytaczał a kto chce może sami sprawdzić ( Indra z Tybetu, Bali z Afganistanu, Jao z Neapolu, Thamuz z Syrii itd. Itd.)

Jezus urodzony 25 grudnia w Betlejem z Maryi dziewicy ,jego narodziny zapowiedziała gwiazda na wschodzie za którą trzej królowie przybyli by oddać pokłon nowo narodzonemu zbawcy, w wieku 30 lat wziął chrzest i od tamtej pory zaczął się jego stan duchowy, ukrzyżowany po 3 dniach zmartwychwstał.

Zastanówmy się dlaczego data 25 grudnia wszędzie się przewija. Tak wiec zagłębimy się teraz w astrologie.
Syriusz - „to najjaśniejsza i jedna z najbliższych gwiazd nocnego nieba” , która 24 grudnia leży w jednej linii z trzema jasnymi gwiazdami Pasa Oriona, te gwiazdy kiedyś tak jak dziś nazywają się…. Trzej królowie. Trzej królowie jak i Syriusz wskazują miejsce wschodu słońca 25 grudnia.

Tak wiec tutaj moje pierwsze pytanie jaka jest różnica pomiędzy Jezusem a Horusem, oprócz tego ze obydwoje to wymysł kultu solarnego?

Czas na inne podobieństwa :
Koncept wielkiej powodzi jest wszechobecny w starożytnym świecie. Przedchrześcijańskie źródło epos Gilgamesz, napisany 2600 przed naszą erą. Historia opowiada o wielkiej powodzi zesłanej przez Boga, Arce ratującej zwierzęta, a nawet uwolnieniu i powrocie gołębia, wszystko tak samo jak w biblijnej historii.
Historia Mojżesza:
Kiedy Mojżesz się urodził, miał zostać włożony do kosza i puszczony na rzekę, by uniknąć dzieciobójstwa. Został uratowany przez córkę króla i wychowany na księcia. Ta historia została zaczerpnięta z mitu o SARGONIE z Akkad, około 2250 przed naszą erą Sargon po narodzinach by uniknąć śmierci został włożony do kosza i spuszczony rzeką.

Został uratowany i wychowany na księcia przez królewnę AKKI. Poza tym Mojżesz jest znany jako Dawca Prawa, który dał 10 Przykazań. Ale idea dawania prorokowi przez Boga prawa na górze jest także starszym motywem.
W Indiach - MANU był wielkim dawcą prawa.
Na Krecie - MINOS - zstąpił z Góry Dicta, gdzie ZEUS dał mu święte prawa.
W Egipcie był MISES, który zniósł kamienne tablice ze spisanym prawem.
MANU, MINOS, MISES, MOSES (Mojżesz) Nawet 10 przykazań, zaczerpnięto bezpośrednio z egipskiej Księgi Zmarłych.
Co w Księdze Zmarłych napisano jako "Nie ukradłem" stało się "Nie kradnij," "Nie zabiłem" - "Nie zabijaj," "Nie skłamałem" - "Nie dawaj fałszywego świadectwa", itd.

Ładnie potrafisz wklejać. Nie potrafisz sam napisać bajki na temat kultu solarnego. Podaj źródło i jak pisałem wcześniej-przedstaw się mi na priva forum.

[ Dodano: 2009-05-05, 19:44 ]
CreativePL napisał/a:

Widzę, że znasz starożytne języki, że teksty sam tłumaczysz. Brawo, Brawo :lol:

CreativePL 

Wysłany: 2009-05-05, 19:00   

Sobor watykanski II odbyl sie 1962 roku a sobor nicejski w 325r. , wiec musialo minac az tyle lat zeby kosciół stwierdził aby nie byla traktowana jako ta jedyna...troche długo :lol:

Cytat:
Ten cytat z Twojej wypowiedzi pisemnej pokazuje Twoją niewiedzę; widać że naczytałeś się jakiś stronek antykatolickich w Internecie, albo jakąś książkę przeczytałeś.
To co napisałem do pierwszego cytatu tłumaczy, że obecnie religia katolicka nie ma statusu tej jedynej. A tą wyłączność katolicyzmu to bardziej uwydatnił sobór trydencki w latach 1545-1563, choć obowiązywała wcześniej, ale kontreformacja to nasiliła. Dlatego nie pisz, że to obowiązuje do dzisiaj.

Czyli wszystko co podważa autorytet koscioła jest złem i nieprawda, a jedyna prawda to ta która głosi kościół tak?

Cytat:
Ładnie potrafisz wklejać. Nie potrafisz sam napisać bajki na temat kultu solarnego. Podaj źródło i jak pisałem wcześniej-przedstaw się mi na priva forum.

Prosze powiedz mi co jest bajką w tym co napisałem, chciałbym abysmy rozmawiali konkretnymi argumentami, wszystkie dane które powyzej napisałem dokładne przeanalizowałem i o dziwo...zgadzają się.

Nie rozumiem tez jednego, czemu rzeczy które są kontrowersyjne odrazu sa odrzucane tylko dlatego że nie sa zgodne z powszechnie obowiązującymi normami.

Cytat:
Widzę, że znasz starożytne języki, że teksty sam tłumaczysz. Brawo, Brawo

Ah zapomniałem ze jeszcze ksiegi umarłych nikt nie przetłumaczył :rotfl:

Hm.. no i na koniec czemu negujesz tak kult solarny jak sam go praktykujesz?

Akwilon 

Wysłany: 2009-05-05, 19:25   

CreativePL napisał/a:
Ah zapomniałem ze jeszcze ksiegi umarłych nikt nie przetłumaczył

To skąd wiesz co tam napisano. Znasz języki ?????? :lol:

CreativePL napisał/a:
Sobor watykanski II odbyl sie 1962 roku a sobor nicejski w 325r. , wiec musialo minac az tyle lat zeby kosciół stwierdził aby nie byla traktowana jako ta jedyna...troche długo

Przedstawiam tak jak to wygląda teraz, chociaż powoli się zmienia dzięki Papieżowi Benedyktowi XVI... no i cofając się do 1999 roku- deklaracja Dominus Iesus (ach powiało Trydentem :D )
Sobór watykański II i jego postanowienia zostały źle wykorzystane i doszło nadużyć, co obecny Papież naprostowuje.

CreativePL napisał/a:
Prosze powiedz mi co jest bajką w tym co napisałem, chciałbym abysmy rozmawiali konkretnymi argumentami, wszystkie dane które powyzej napisałem dokładne przeanalizowałem i o dziwo...zgadzają się.

Odwoływanie się do Księgi Umarłych jest odwoływaniem się do mitologii. Wszystko co napisałeś jest bajką. Widać to już po tym, że myślałeś że katolicyzm wg dzisiejszego nauczania Kościoła jest jedyną słuszna religią.

CreativePL napisał/a:
Hm.. no i na koniec czemu negujesz tak kult solarny jak sam go praktykujesz?

To tylko Tobie i jakiejś małej grupce nieszczęśliwych ludzi się zdaje, że tak jest.

Widać, że jesteś zdesperowany. Poczytaj katechizm, weź różaniec.
Piszesz o argumentach, a sam ich nie masz. Sapere aude, incipe !!!
Temat uważam za zakończony, bo mam ważniejsze rzeczy. Poczytaj o nauczaniu poszczegółnych soborów, a będziemy mogli dyskutować. Jak wklejasz to podaj źródło, nie rób partyzantki. Pozdrawiam. :)

CreativePL 

Wysłany: 2009-05-05, 21:30   

Cytat:
To skąd wiesz co tam napisano. Znasz języki ??????

Hm.. chyba nie zrozumiałeś ironi w moim poście, ale ku woli ścisłośći powiem ci ze ksiega umarłych zostala juz dawno temu przetłumaczona (nie, to nie ja ją przetłumaczyłem)

Cytat:
Przedstawiam tak jak to wygląda teraz, chociaż powoli się zmienia dzięki Papieżowi Benedyktowi XVI... no i cofając się do 1999 roku- deklaracja Dominus Iesus (ach powiało Trydentem )
Sobór watykański II i jego postanowienia zostały źle wykorzystane i doszło nadużyć, co obecny Papież naprostowuje.

Konkretnie jakich nadużyć? I czy zwykła osoba jaka jest papież (w koncu dopiero po smierci moze zostać "świetym) ma taka moc zeby mówić co jest prawda a co nie? Czy nie widzisz w tym analogi do imperializmu?

Cytat:
Odwoływanie się do Księgi Umarłych jest odwoływaniem się do mitologii. Wszystko co napisałeś jest bajką. Widać to już po tym, że myślałeś że katolicyzm wg dzisiejszego nauczania Kościoła jest jedyną słuszna religią.

W tym momencie sam sobie stzeliłes samobója, otóż Biblia jest także bajka jak i odwołaniem do mitologi. A owe odwołania podałem w pierwszym poście :)

To tylko Tobie i jakiejś małej grupce nieszczęśliwych ludzi się zdaje, że tak jest.

Cytat:

Widać, że jesteś zdesperowany. Poczytaj katechizm, weź różaniec.
Piszesz o argumentach, a sam ich nie masz. Sapere aude, incipe !!!
Temat uważam za zakończony, bo mam ważniejsze rzeczy. Poczytaj o nauczaniu poszczegółnych soborów, a będziemy mogli dyskutować. Jak wklejasz to podaj źródło, nie rób partyzantki. Pozdrawiam.

Jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem, wiara w człowieka który mieszka w chmurach nie jest mi potrzebna do szczęścia :)

I tu nasuneło mi sie pytanie, skoro nie wierze w boga, , nie wierze w slepo to co mówi ksiądz, oznacza to że nie pójde do nieba? Wydawało mi sie kiedyś, że głównym przesłaniem katolicyzmu jest niesienie miłośći i braterstwa wśród ludzi, jeżeli bóg ma mnie rozliczac za to czy uzywam gumek podczas stosunku, oraz czy jem mięso w piątek to ja dziekuje :lol:

Akwilon 

Wysłany: 2009-05-06, 05:58   

CreativePL napisał/a:
to ja dziekuje

My Tobie też :lol:

Poruszasz tematy o nauczaniu Kościoła, a nie znasz jego nauki.

CreativePL 

Wysłany: 2009-05-06, 13:06   

Sandacz Jak to ładnie zmieniasz temat :) Wiesz co mnie drazni, ze ani ksieza, ani ludzie zapatrzeni w koscioł nie odpowiadaja na argumenty, wczoraj miałem okazje porozmawiac z jechowymi, przytaczałem im podobne argumenty a ich odpowiedzia było "korzystasz z dobrodziejstw boga jahwe, wiec nie powinienes go negować".

To ze Horus,Krishna,Dionizos,Indra z Tybetu, Bali z Afganistanu, Jao z Neapolu, Thamuz z Syrii (i z 100 innych bóstw) urodzili sie 25 grudnia podczas zycia, robili cuda, a po smierci zmartwychwstali jest FAKTEM
To ze istnieje taka gwiazda jak syriusz a 24 grudnia tworzy w jednej lini z 3 gwiazdami z pasu oriona (ktore nazywaja sie trzej królowie ), i wskazuja miejsce wschodu słonca [/b]25 grudnia[/b] jest FAKTEM
TO ze nie ma żadnych dowodów na to że taka osoba jak jezus chrystus istniał jest FAKTEM
To ze wiekszosc bibli została ocenzurowana i zlepiona w całość na soborze nicejskim, a "ewangelie" w których jezus nie jest pokazany jako bostwo zostaly odrzucone jest FAKTEM
To ze biblia jest zlepkiem histori z mitologi a takze niewiarygodnych bajek, stworzonych na uwczesne czasy aby podniesc ludzi na duchu (panowanie NERONA) jest FAKTEM
I to ze religia katolicka jest zaczerpnieta i zmodyfikowana na uwczesne potrzeby z kultu solarnego jestFAKTEM

Juz wiem czemu wiekszosc forumowiczów jak i osób od ciebie z roku nie chce rozmawiac z toba o kosciele, bo poprostu nie przedstawiasz faktów tylko to co powiedział ksiądz.

Cytat:

Wybacz ale nie obchodzi mnie nauka kosciol (nie lubie jak ktoś za mnie mysli), bo nie o to chodzi w tym temacie! Rozmawiamy na temat Faktów które przytoczyłem, nie odnosłeś sie racjonalnie do choć jednego argumentu które wymieniłem, wiec jak można polemizować z osoba której zadaje sie konkretne pytania i fakty a ona nawet nie raczy na nie odpowiedziec?

Cytat:
Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób.

— Oscar Wilde

:)

Akwilon 

Wysłany: 2009-05-06, 16:02   

Z Panem Bogiem :)
Ostatnio zmieniony przez Akwilon 2009-05-06, 17:02, w całości zmieniany 1 raz  

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-05-06, 16:37   

Sandacz napisał/a:

A Ty znasz ? Dupa Jasiu na kucyku.

CreativePL 

Wysłany: 2009-05-06, 16:51   

Nie poruszyłem tematu nauk kościoła, wytłumacze to łopatologicznie, zadałem ci pare pytan na które nie odpowiedziałeś tylko zmieniałes temat na "nauki kościoła", nauki kościoła nie maja tutaj nic do gadania bo mieliśmy dyskutować nt. powstania religi katolockiej i co jest prawda a co fałszem, a nie na temat religi i nauk kosciola. Znowu sie powtarzam ale podalem kilka faktów jeżeli sie z nimi nie zgadzasz obal te fakty własnymi, na tym polega dyskusja a nie na zmianie tematu :) Badz obrażaniu oponenta tym ze sie nie zna nie przedstawiajac nic konkretnego :)

Akwilon 

Wysłany: 2009-05-06, 17:03   

Z Panem Bogiem :)

mechlin 

Wysłany: 2009-05-06, 17:22   

arku, nie poddawaj sie ;)

Akwilon 

Wysłany: 2009-05-06, 17:45   

mechlin napisał/a:
nie poddawaj sie

Nie poddaje się :D , ale nie ma co strzępić klawiatury na dyskusję z nieszczęśliwymi ludźmi.

Lenin 

Wysłany: 2009-05-06, 18:02   

Oj chyba Arek polegl na placu boju hehe ;)

Odpowiedz do tematu