Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Polityczne RPG?
Maximus 

Wysłany: 2008-10-09, 19:08   Polityczne RPG?

Polityczne RPG to RPG rozgrywane w internecie na zwykłym forum dyskusyjnym (czyli gra PBF - Playing By Forum), użytkownicy którzy się na takim forum rejestrują stają się jednocześnie graczami , tworzą swoją postać polityka (fikcyjną na ogół) i nią grają. Tworzą własne partie, koalicje, ustawy. Pierwszą grą tego typu była gra o właśnie takiej nazwie czyli PRPG, jednak tam gdzie powinna być (czyli tutaj) coś jej nie ma, chyba mają problemy małe techniczne ;)

Takie PRPG przedstawia zazwyczaj czasy obecne, chociaż czasem są to czasy trochę wcześniejsze, na przykład prpg o nazwie Nowa Wizja Polski gdzie akcja toczy się w 1991 r. (chociaż gra siadła coś i nie wiem czy się poddźwignie - prawica niby jest ale lewicy coś mało, i tak z reguły bywa - prawica aktywna, lewica nie)

Jeślibyście chcieli tak się pobawić mogę wam odstąpić już szkielet konstrukcyjny, który zrobiłem już jakiś czas temu... znalazłoby się paru mistrzów gry, obsadziłoby się najważniejsze partie i toczyłoby się boje o lepszą Polskę ;)

jakby co:

http://www.polityka.yoyo.pl

Odpowiedz do tematu