Polityczne RPG to RPG rozgrywane w internecie na zwykłym forum dyskusyjnym (czyli gra PBF - Playing By Forum), użytkownicy którzy się na takim forum rejestrują stają się jednocześnie graczami , tworzą swoją postać polityka (fikcyjną na ogół) i nią grają. Tworzą własne partie, koalicje, ustawy. Pierwszą grą tego typu była gra o właśnie takiej nazwie czyli PRPG, jednak tam gdzie powinna być (czyli tutaj) coś jej nie ma, chyba mają problemy małe techniczne
Takie PRPG przedstawia zazwyczaj czasy obecne, chociaż czasem są to czasy trochę wcześniejsze, na przykład prpg o nazwie Nowa Wizja Polski gdzie akcja toczy się w 1991 r. (chociaż gra siadła coś i nie wiem czy się poddźwignie - prawica niby jest ale lewicy coś mało, i tak z reguły bywa - prawica aktywna, lewica nie)
Jeślibyście chcieli tak się pobawić mogę wam odstąpić już szkielet konstrukcyjny, który zrobiłem już jakiś czas temu... znalazłoby się paru mistrzów gry, obsadziłoby się najważniejsze partie i toczyłoby się boje o lepszą Polskę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum