Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-10-17, 19:54 List do doktor Giedrojć :D
Przeglądałem dzisiaj swoją skrzynkę pocztową, natknąłem się na swój stary list do Doktor Giedrojć i prawie spadłem z fotela ze śmiechu...
Nie wiem czy ja byłem pijany jak to pisałem, czy co, ale nie spodziewałem się, że mogę tak napisać do doktor, która gdyby nie miała poczucia humoru, to mogłaby mnie usadzić specjalnie za takie teksty do niej...
Wrzucam to dla śmiechu, sprawdźcie co to znaczy luzzz w stosunku do wykładowcy
<P.s - napisałem ten list, bo ona powiedziała, że gdy będą jakieś wątpliwości, to odezwać się do niej mailem>
"Dzień Dobry!
Zapewne nie powinienem psuć okresu nostalgii, spokoju i nie odrywać Pani Doktor od robienia pierogów, ale mój trudny charakter, determinacja i...rozgoryczenie nie pozwalają mi przemilczeć pewnej kwestii.
Wiem, wiem, powinienem to załatwić tuż po ogłoszeniu wyników, ale niestety knąbrna natura pchnęła mnie do przodu wprost w otwarte przejście, a następnie do domu, gdzie zostałem zmuszony przeżywać okrutny dramat związany z niezaliczeniem kolokwium z lektur.
I tutaj przechodzę do sedna sprawy - moje pytanie (przepraszam jeszcze raz...) brzmi - dlaczego nie zaliczyłem?
Dostałem pytanie "wymień przyczyny kryzysu gospodarczego w latach 50 - tych"
Pisałem 7 minut. Skończyłem pierwszy. Wymieniłem od myślników 10 przyczyn, wszystkie prawie słowo w słowo z książek, bo byłem nauczony na "mur, beton", że tak to ujmę, a tu...nawet to nie wystarczyło na 3 z dwoma! Rozumiem, że może coś było za mało, ale...nawet na trojkę? Przecież 10 to naprawdę nie jest tak mało... Nawet bym nic nie pisał gdybym nie był nauczony i faktycznie zasłużył na niezaliczenie, ale ja naprawdę nauczyłem się, następnie w domu sprawdziłem jak to się pokrywa z moimi odpowiedźiami i...wciąż nie wiem dlaczego nie zaliczyłem.
Naprawdę żałuję, że muszę to pisać w okresie świąt, ale czy istnieje możliwość, aby Pani Doktor wyjaśniła mi co zrobiłem nie tak? (albo jakaś mała trójka...:))
Trochę zepsuło to moje plany. Już planowałem kupić "Newsweeka", "Wprost", "Przekrój" i przeczytać wreszcie "Księża wobec biezpieki", a tu czekają mnie smutne święta z lekturami na piedestale...
A w bibliotece znalazłem tylko "Oni" i "Noc Generała"...eh...
Domyślam się, że raczej nie znajdzie Pani czasu i nie poświęci Pani dla mnie chwilki, ale mimo wszystko postanowiłem spróbować, wszakże tylko próbując można coś wygrać. A nuż okaże się, że przez przypadek Pani Doktor wstawiła mi 2 i poprawi to teraz na 4? Heh:)
Dziękuję z góry jeżeli spojrzy Pani Doktor przychylniej na moją prośbę.
Życzę spokojnych, nostalgicznych i pełnych radości i spokoju ducha świąt.
Biedny, pogrążony w egzysencjonalnym rozpadzie student Paweł Drąg z 1 roku Politologii na Uniwersytecie Szczecińskim (pierwsza grupa)
Proszę wybaczyć, że pisałem lekkim tonem:)"
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Wysłany: 2008-10-17, 20:15
Sztywno, że po świętach mam wpaść i dowiem się dlaczego
Ale list dobry
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Wysłany: 2008-10-17, 20:25
Nie. Pisałem egzam jeszcze raz, bo stwierdziła, że i tak napisałem za mało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum