Superszybki pociąg ICE relacji Hamburg - Monachium uderzył w stado owiec, które weszło na tory, a następnie wykoleił się w dziesięciokilometrowym tunelu na południe od miasta Fulda w środkowych Niemczech. Ze 170 pasażerów 25 odniosło obrażenia.
Według pierwszych wyników dochodzenia, u północnego wlotu do tunelu na torach stało stado owiec, w które wjechał pociąg ICE - poinformowała komenda policji Hesji wschodniej.
Po zderzeniu ze zwierzętami skład jechał jeszcze przez trzy kilometry w głąb tunelu. Według relacji pasażerów, dało się odczuć silne szarpania, prawdopodobnie spowodowane przez ciała wleczonych zwierząt, a potem wagony wykoleiły się i jeszcze przez kilkaset metrów poruszały się obok szyn, aż zatrzymały się w przechyle. Wg rzecznika kolei, zabitych zostało ok. 20 owiec.
Akcja ratunkowa z udziałem pogotowia, straży pożarnej i specjalnych ekip była utrudniona ze względu na fakt, iż skład ICE 885 zatrzymał się daleko w głębi tunelu, który wypełnił dym i kurz. Po wyjściu z tunelu, pasażerowie zostali odwiezieni do Fuldy.
Kolej ocenia, że szkody materialne są znaczne, a ich naprawianie i przywracanie ruchu potrwa kilka dni.
_________________ Prawdziwy trening zaczyna sie wtedy gdy mowisz sobie: dosc, nie mam siły!!
W ostatnim czasie ogromne kontrowersje wzbudził przypadek opętania Anneliese Michel, ze względu na to, że egzorcyzmy nie zakończyły się powodzeniem, a opętana osoba zmarła. Winy dopatrywano się w działaniach księdza egzorcysty, który miał zniechęcić Anneliese Michel do zażywana leków psychotropowych. Z perspektywy czasu podważa się wyniki śledztwa podkreślając, że to właśnie przedawkowanie leków doprowadziło do skrajnego wyczerpania organizmu dziewczyny.
Opętanie jak najbardziej miało miejsce moim zdaniem, ino ponoć same egzorcyzmy były źle wykonywane, a i ponoć diabeł zwiódł egzorcystów podszywajac się pod Matkę Boską.
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-07-30, 17:40
^ ^ Jest wiele plotek, ja słyszałem, że modlili się w złej intencji, bo powinni się modlić do Jezusa, mniejsza, faktem jest ,że jest to najlepiej udokumentowany egzorcyzm (110h. nagrań)
Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-08-05, 22:59
Stare chlopy a takie durnoty im w glowie XXI wiek mamy a Ci w duchy wierza i jakies egzorcyzmy. A to sa nie ludzie opetani tylko chorzy umyslowo ktorzy wciskaja jakies kity. Tych egzorcystow tez trzeba zamykac w szpiatalach dla psychicznie chorych.
Uwaga teraz mnie opetalo - PRESLEY ZYJE !! a UFO ISTNIEJE !! Bo to ze Lenin zyje to widzicie po moim nicku haha
No, komuniści byli specjalistami od chorób umysłowych.. wynaleźli nawet coś takiego jak schizofrenia bezobjawowa.. a ostatnio natknąłem się na autorytarne zaburzenie osobowości.. straszna choroba.. dawniej cierpiało na nią 99% ludzi...
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-08-06, 17:11
Lenin napisał/a:
XXI wiek mamy a Ci w duchy wierza i jakies egzorcyzmy. A to sa nie ludzie opetani tylko chorzy umyslowo ktorzy wciskaja jakies kity. Tych egzorcystow tez trzeba zamykac w szpiatalach dla psychicznie chorych.
No a oglądnąłeś w ogóle ten film ? Zgłębiałeś się w to, żeby móc skontrować stawiane tezy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum