Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
eRepublik - bij Niemca po kasku !
@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2010-01-10, 17:54   eRepublik - bij Niemca po kasku !

Na początek filmy propagandowe ;)

Jeśli taka forma pijaru was nie zadowala, to może fakt, że bardzo sexy dziewczyny w to grają was zachęci ;)

http://www.erepublik.com/...ls-1134683/1/20

:) :)

A tak parę słów ode mnie. eRepublic, to najbardziej skomplikowana gra online jaka powstała, pokazująca spore spektrum polityczne, więc nie ma chyba lepszej gry dla politologa. Obecnie w eŚwiecie dominują 2 frakcje, czyli mniej więcej:
- EDEN: Polska, USA, Hiszpania, Grecja, Rumunia
- Phoenix: Węgry, Niemcy, Rosja, Serbia, Francja, WB, Holandia

Gra polega na ulepszaniu swojej postaci, więc po zarejestrowaniu się masz niewiele funkcji i pierwszy tydzień w grze jest najbardziej nudny. Jak można było się domyśleć, od samego początku wybuchła wojna z niemiaszkami :D (ukłon w stronę Pawulona, Mechlina ;) ). Odbyły się póki co 4 wojny światowe w tym my już 2 razy zaanektowaliśmy niemiaszków i dzięki baby boomowi, staliśmy się światowym mocarstwem, obecnie w tą grę zapyla 50 tys graczy z Polski, ale liczba ta szybko wzrasta. W eŚwiecie to MY dyktujemy warunki. Po rozwoju postaci pojawiają się nowe funkcje, czyli możliwość udziału w wojnach, uczestniczenie w politycznym życiu czy też zakładanie firmy lub szkolenie się na super żołnierza. W ePolsce prezydent ma większą władzę moim zdaniem niż w normalnym świecie, a oprócz tego mamy kongres, czyli parlament i rząd - który robi najwięcej roboty. Można się zatrudnić w wywiadach, bądź zostać ambasadorem innych krajów, obecnie rozważam zatrudnienie się w wywiadzie aby infiltrować poczynania na wschodzie ;) Aby zostać koksem który rozwala niemiaszków czy też madziarów najlepiej się zatrudnić w państwowej fabryce broni i dołączyć do akademii wojskowej lub elitarnych jednostkach typu - Grom ;) . Dodam tylko, że prezydent ePolski pochodzi ze Szczecina :) . Przeogromną zaletą gry jest to, że ta strategia nie wymaga długiego wielogodzinnego siedzenia, a jedynie 5 minut załatwienia głównych spraw wystarczy, niebywałym plusem jest też uczestniczenie w interaktywnej społeczności międzynarodowej :) . Obecnie mapa rysuje się w takich realiach:

To brązowe to też nasze tylko oddaliśmy tymczasowo Hiszpanom, bo Holendrzy wypowiedziały nam wojnę więc jest to obecnie strefa buforowa. Wczoraj po ciężkich starciach w Saarland o 3:30 w ostatniej chwili Polacy wspomagani przez USA pokonały niemiaszków wspomaganych przez moskali i serbów :) Obecnie rozważamy utworzyć marionetkowe rządy na terenie Bawarii aby madziarzy nie mogli ich zaatakować. Obecnie żabojady i niemiaszki próbują psuć naszą gospodarkę - zatrudniają się w polskich firmach nie pracując w nich lub też zakładając firmy na terenie Polski, wykańczając produktywność naszych pracowników. Na szczęście czuwa nad tym MON i przywódcy polityczni, którzy ostrzegają młodzików przed zagrożeniem :P Niemiaszki ciągle wywołują powstania ale nie mają szans przed Polską machiną wojenną :P:P

Ostatnią podstawową rzeczą jest sposób zarabiania - jest on trudny i polega na podnoszeniu umiejętności w pracy - im wyższe umiejętności tym wyższe zarobki rzecz jasna ;) . W ePolsce dominują złotówki i uniwersalny gold za który zakładasz firmę, partię, gazetę i dotujesz narodowy bank polski itp. To tyle z mojej strony, jeśli chcecie się zarejestrować to tutaj macie poradnik dla początkujących:

http://www.erepublik.com.pl/artykul-1

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej - pytaj, mogę być waszym mentorem ;) .

A żeby się zarejestrować to klikajcie w ten link:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Hattusiles

Nie ma w tym żadnych haczyków ! Po prostu wyświadczycie mi przysługę, jeśli się przez to zarejestrujecie i osiągniecie 6 poziom, to otrzymam dzięki Wam 5 złota i pomożecie mi w założeniu firmy :) .

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2010-01-10, 18:21   

Na tej grze powinny być prowadzone ćwiczenia z geografii politycznej. :D

jepek 

Rok studiów: I
Wysłany: 2010-08-03, 00:12   

Kiedyś próbowałem. Szybko zrezygnowałem, sam nie wiem dlaczego, ale chyba warto spróbować ponownie, bo sporo się słyszy dobrego o tej grze..
A kto chce być wolnym i prawe ma serce
niech cierpi
niech walczy
choćby w poniewierce..."

Odpowiedz do tematu