Stolica Zachodniopomorskiego, to potrafi sobie zrobić reklamę, nie? :lol-above:
Godzinę temu jadłem zupkę z proszku z tą wodą :lol-above:
Jest wspaniale :lol-above:
P.s - ja mieszkam na Górnym Tarasie :lol-above:
[ Dodano: 2008-06-25, 17:55 ]
Trichloroeten, nazwa handlowa: "tri", CHCl=CCl2 – związek organiczny, chlorowcopochodna etenu (etylenu).
Ciecz bezbarwna, niepalna, o charakterystycznym zapachu. Temperatura wrzenia 87°C, trudno rozpuszczalna w wodzie, dobrze rozpuszczalna w alkoholu etylowym, eterze dietylowym, benzynie.
Dawniej często używano go jako rozpuszczalnika tłuszczów: do ekstrakcji i odtłuszczania czyszczonych powierzchni (np. przed klejeniem czy malowaniem), obecnie zaprzestano go używać z powodu silnych właściwości narkotycznych.
Otrzymywany przemysłowo z acetylenu przez addycję 2 cząsteczek chloru, a następnie z tak utworzonego tetrachloroetanu, pod wpływem ogrzewania z wodorotlenkiem wapnia, następowała eliminacji cząsteczki chlorowodoru z utworzeniem trichloroetenu
Narkotykkkk
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
W kwietniu 2007 roku w Mysliborzu przez okres dwoch tygodni woda byla dostepna wylacznie przez dwie godziny w godzinnach rannych i wieczornych. W miedzyczasie co kilka godzin w wyznaczonych punktach w miescie czekal na Ciebie beczkowoz
Co wiecej, do tej pory nie jest znana przyczyna braku wody, a co za tym idzie winni nie zostali ukarani.
Problemu nie stanowilo skazenie. Woda w rurach byla. Po prostu nie wyplywala :P
Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-06-25, 23:12
Prowincja?
Dużo dumniej brzmi fakt, że 400 tysięczne miasto było spraraliżowane z powodu braku prądu, nie? :P
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Wysłany: 2008-06-25, 23:23
tvn24, Kronika, główny temat na wp.
Wysłany: 2008-06-25, 23:30
A Ciebie na gejury.pl, ale już tym tak się nie chwalisz
Wysłany: 2008-06-25, 23:32
Ciebie to sie w dupcie .................
Czesto gosciem tam jestes co? :lmao:
Ja wolalem milczec ale w takim wypadku musze napisac to co mowiles
Pawulon: "Nie mow nikomu ale zalogowalem sie na zapnegorace12.pl" :hump:
:lol-above: :lol-above: :lol-above:
Wysłany: 2008-06-25, 23:41
Całuje. Ale Ty nie możesz, za słaby marian jesteś :P
I mój drogi, nie zalogowałem się tam, a jestem właścicielem tej strony.
Jedni siedzą całe życie u mamy i wpieprzają pomidorową, a drudzy zdobywają świat. Zaliczam się do tych drugich :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum