Wysłany: 2008-04-21, 00:47 Propozycja nowych dzialow, nowych nazw itd.
Zgodnie z nazwa dzialu, pragne wszystkim cos zaproponowac:
Regulamin forum - wszystko jak na dloni
Dzien dobry - obowiazkowe przedstawienie sie - kontrowersyjny projekt :P
Sprawy studenckie - regulamin, stypendia, akademiki, konferencje i in - dzial informacyjny - skopiowac ze strony szkoly kilka potrzebnych nam stron, umiescic linki i in - wszystko pod reka
Nowicjusze - maturzysci, studenci innych rocznikow i kierunku - dla nich osobna dzialka - w zminimalizowanej formie, o ktorej ponizej - na wszelki wypadek
Kolo naukowe - dzial dla kola naukowego, dla naszego roku - dla nie uczestniczacych projekcie - szansa na dowiedzenie sie, co aktualnie sie dzieje w danym kole, mozliwosc zachety i in - mam tu na mysli kolo politolog oraz kolo dyskusji Wojtka i Kornela
I rok - wyszczegolnienie wszystkich przedmiotow, w postaci zminimalizowanej (tak jak teraz pobieralnia)
Pobieralnia - osobny dzial
Wirtualny starosta - uklon w strone naszej starosciny - wylacznie jej rzady
Terminarz - lepiej pamietac - zapiski terminow egzaminow w jednym widocznym miejscu
Album - zacheta do robienia zdjec - jest ona aktualnie w pomaranczowym pasku - malo kto zwraca na to uwage, stad jest puste - nad pomaranczowym paskiem tez mozna porozmawiac, ew w te miejsce wrzucic niektore dzialy, ktore by za duzo miejsce zajmowaly, w sensie graficznym - stosownosc obecnych istniejacych tam dzialow jest sluszna - pole na ktorym jest nasze logo rowniez mozna byloby zagospodarowac
Polityka, hyde park, kultura, sport, podworko - jest ok
Pomysly i ogloszenia oraz porady - ok
Smietnik jest zbyteczny
Proszę się nie sugerować nazwami - zostałby rozpisany konkurs - jeśli większość chciałaby strefę alkoholową, to by dany dział został tak nazwany.
To takie moje propozycje, czy na teraz, czy na przyszlosc. Mysle, ze sluszne. Jesli choc jedna zostalaby urzeczywistniona, bardzo bym sie cieszyl. Praktycznie identyczny uklad zaproponowalem Szczepanowi, gdy ten tworzyl owe forum i spytal sie o moje zdanie. Rzeczywistosc jest troszeczke inna, ale nie szkodzi, nie narzekam za bardzo
Co do kolejnosci dzialow, pogrupowania ich, wskazania, ktore moga byc widoczne dla nierejestrujacych sie, czy w ogole jest taka potrzeba, rowniez zalezaloby od Was - poniekad czuje sie jak kandydat na admina, jakbym prowadzil kampanie wyborcza, nic bardziej mylnego
Dzialow zaproponowalem 16, obecnie jest ich 14. Czekam na mily odzew Jesli nie chcecie w ten sposob sie pobawic, ok, nie ma problemu Macie wlasne propozycje - walcie smialo!
Mam nadzieje, ze wszystko w swoim pomysle ujalem. Czy to rewolucja? To wlasnie ewolucja, by forum bylo jak najbardziej przejrzyste, a tym samym jak najbardziej nam pomocne. O czcionce juz nie wspomne, choc oczy mi sie psuja, kazdemu z nas Cos jeszcze? Hmm, na teraz juz wszystko.
Przeczytajcie i ocencie pod katem przydatnosci kazdego z zaproponowanych przeze mnie dzialow. Nie idzcie na latwizne mowiac, ze jest dobrze jak jest. Bo jesli nie dzis, to kiedys i tak bedziemy musieli to forum odswiezyc, chociazby, gdy dojda specjalizacje oraz dla wlasnego lepszego samopoczucia
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-04-21, 00:57 ]
Szczepan, prosba bys ocenil moj pomysl, jako administrator, tylko bez zlosliwosci.
Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-21, 13:19
Odpowiadam:
1) Regulamin - jest w drodze ale nie będzie on jako dział tylko będzie na tym panelu (pomarańczowa belka) jestem na tak
2) Dzień dobry jak to nazwałeś jest w Hyde-Park nie będę się każdego pytał kto kim jest a poza tym przed czym to ma w sumie chronić... jestem na nie
3) Sprawy studenckie - fajne tylko gryzie się nieco z działem "sprawy uniwersyteckie" poza tym dla kogo miałoby to być skoro w sumie jak nie dodadzą mi tego linku żeby było dla wszystkich to nie wiem ale raczej jestem na tak tylko trzeba to dopracować..
4) Nowicjusze- nie bardzo rozumiem o co Ci tutaj chodzi ale tak jak mówiłem sam, dział nowicjusze jest zagrożony bowiem nie wiadomo czy dodadzą mi ten link ale jestem na tak
5) Kolo naukowe- jestem na tak tylko w sumie nic o nim nie wiemy czyli wnioskuje ze nic sie na nim nie robi skoro nie jestesmy o niczym informowani... nawet na forum Teka ktore jest bardziej powiazane z KNP jest malo informacji.. ale jesli mnie przekonasz to jestem na tak... musi sie w koncu cos tam pisac...
6) Pobieralnia/ wirtualny starosta to chyba jest tak samo jak teraz ? czy tez zmienic dział z Obwieszczenia na Wirtualnego Staroste ? :> a co do I rok w postaci kazde subforum dla innego przedmiotu jestem raczej na nie bo:
a) przedmioty sie ciagle zmieniaja
b) tak wiele w kazdym subforum by sie nie pisało
7) Terminarz - jestem za
8 ) Pomarańczowy pasek - przeciwny .. za dużo kombinacji ale jeszcze pomysle.
9) Śmietnik nie jest zbyteczny - to konieczność, ale jak nie bedzie barbazynskich, nieregulaminowych tematów to usune
10) konkurs jest w sumie rozpisany na dział hyde park ale jakos nikt nie wykazuje inwencji twórczej
i dodam od siebie.. w tym tygodniu być może uda się dodać youtuber, a na przerwe majową naprawę dodawania zdjęcia do swojego profilu a także 2 małe korekty czyli ruszająca się ikonka "online" a także po kliknięciu na nick w poście użytkownika to przenosić będzie do profilu, a nie tak jak teraz do pola prywatnych wiadomości, dodatkową nowością będzie też (jeśli dodadzą dla nas link) wprowadzenie naszego forum w wyszukiwarkę googla. Jestem skłonny usunąć dział "rok trzeci" bowiem forum jest tworzone od podstaw i działy będą się rozszerzać z biegiem lat.
1) regulamin ja mam napisac pewnie jakos w niedlugim czasie to nastapi, ociagam sie bo jak to ze mna bywa mam sporo nauki tyle na moje usprawiedliwienie
2) Obowiazaek to rzecz wzgledna, Chociaz nie powiem ze przydatne byloby czasami zeby wiedziec z kims ie rozmawia bo to denerwujace ze niewiadomo kto do Ciebie mowi. Ale sadze ze to powinno pozostac w sferze wyboru kazdego.
3) Np jakie linki do jakich stronek skopiowac? ja nazwałabym to sfera biurokracji i umieszczala tam wszystkie niezbedne informacje dotyczace formalnosci na US ktore nas dotycza.
4) dział nowicjusze juz jest nie ma co sie rozdrabniac na ten temat
5) Kolo naukowe- sadze ze nie trzeba sie jakos szczegolnie rozwodzic nad tym gdyz jak mowil szczepan TEKA sie tym zajmuje. Ewentualnie moze jedna osoba ktora nalezy do koła zajmowalaby sie takim dzialem i wprowadzała nas w nowinki.
6)z wyszczegolnieniem przedmiotow to podoba mi sie pomysl tylko nalezałoby pamietac by kasowac to po zakonczonym roku. Pomysl dobry ze wzgledu na latwosc odszukania informacji
7) Co do wirtualnego starosty- kiepska nazwa na ten dzial moim zdaniem :P obwieszczenia starosty tak jak jest teraz, mysle ze jest dobrze.
Terminarz bardzo fajna sprawa ale ktos musi tego pilnowac i najlepiej zeby za to byl odpowiedzialny ktorys z moderatorow zeby nei bylo balaganu, psikusow itd i zeby bylo na kogo zgonic w razie takiej ewentualnosci
9) co do albumu to pozostawie ta kwestie bez komenatrza bo ilekroc chcielismy wrzucac zdjecia wiekszosci sie to nei podobalo a moim zdaniem to fajna sprawa
10) jestem za stworzeniem tego dzialu na temat ostrzezen bo zdarzaly sie przypadki ze ktos na mnei wyskakiwal ze to niby ja jestem sprawca ostrzezenia, tylko obawiam sie ze bedzie tam duzo klotni i niepotrzebnych zgrzytow.
Wysłany: 2008-04-21, 17:41
w skrócie mówiąc, jeśli będzie link na stronie US - Twoje propozycje Alan w większości przechodzą, jeśli nie - to większość z nich upada za wyjątkiem terminarza i regulaminu.
Szczepan, z tej co ja czytam, to moj pomysl ludziom sie spodobal, Tobie rowniez, takiej czy troszke zmienionej formie. Teraz dojda specjalizacje, wiec podzial na przedmioty zmienilbym sie. W kazdym badz razie, fajnie by bylo, gdyby moj projekt jak najszybciej wszedl w zycie. Co zas do kol - jeden przedstawiciel kola, od nas roku, moglby zabiera glos w sprawie aktualiow - nie wiecie o tym, ale na dniach powstanie stowarzyszenie politoligczne z wpisem do rejestru sadowego - dlatego tez chcialbym miec osobno dzial, by moc Wam wszystko przedstawic, a mysle, ze Wojtek z kola Dyskusji, czy Karolina z kola Politolog rowniezby na to przystala. Co zas chodzi o dzial nowicjusze, to zostawlbym go w takiej formie jak jest teraz, z udostepnieniem go bez rejestrowania. A co do dzien dobry, to wiem, ze raczej nie przejdzie, choc powinno
Wysłany: 2008-04-25, 01:17
Tak jak mówiłem... po co nam dział nowicjusze skoro nikt z poza US tutaj nie włazi?? Po co nam dział o KNP skoro interesuje to wszystko 1% nas tutaj na forum?? Dlatego mówię jeszcze raz - będzie link - będą działy, nie będzie linku- nie będzie działów :]
Wysłany: 2009-02-06, 10:29
Ja mam prośbę abyście się wypowiedzieli na temat tego aby wszystkie tematy które są w archiwum zostały przeniesione z powrotem do działów rocznikowych zaś same archiwum zostałoby usunięte. Wydaje mi się, że będzie tak lepiej. Stare tematy i tak będą pozamykane i będą sobie leżały na odległych stronach zaś łatwiejsze byłoby do nich dotarcie niż w archiwum. Mi też będzie łatwiej bo nie będę musiał się z tym bawić. Zrobiłem głosowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum