Rok studiów: II
Wysłany: 2008-05-17, 16:26 Forum
Prosiłbym o możliwe intelektualne zaangażowanie w tym wątku, gdyż tutaj zapadnie decyzja co do dalszej przyszłości forum.
Otóż rozmawiałem z miesiąc temu z byłym przedstawicielem samorządu studenckiego. Powiedział mi, że to co chcę zrobić to ciekawa inicjatywa i gdyby doszło do tego co od dawna mówię to nawiązałby z nami współpracę (oni robią własną stronkę, ale bez forum). Aby spełniło się to, musiałbym umówić się na rozmowę z dyrektorem instytutu i przedstawić swoją propozycję. Aby był efekt, musiałbym pójść z drugą osoba i ubrany w garniturku. Warto byłoby uczynić te forum dla wszystkich ze szczególną uwagą dla młodszego pokolenia. Dlaczego?
- wymiana doświadczeń
- wymiana notatek, itd.
- chciałbym też dodać, że osoby z naszego rocznika, które podtrzymują to forum będą się wykruszać a aktywność spadać, przewiduję, że to forum przetrwa tylko do 3go roku, bo potem już będziemy wyjadaczami i nie będzie ono nam zbytnio potrzebne. Dlatego też warto byłoby się zabezpieczyć.
- nowe towarzystwo
- lepsza integracja, integracja wszysktich politologów
- lepsza atmosfera, więcej pisania, forum na pewno by odżyło.
- forum tworzone byłoby od naszego rocznika... starsze roczniki mają swoje fora także inicjatywa rozpoczęłaby się od nas.
- nie chce mi się dalej wymieniać.
Jeśli byłaby chęć to proszę o zgłoszenia, jeśli nie to likwiduje niektóre działy i tyle.
Ostatnio zmieniony przez Adm 2008-05-29, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
W tej rozmowie byla rowniez mowa o podaniu, wiec od tego zacznij.
Ja odnioslem calkiem inne wrazenie. Ta inicjatywa Lukaszowi Stankiewiczowi nie przypadla do gustu, ale jako dobry czlowiek poinstruowal Cie, co i jak masz zrobic. Moge sie jednak mylic.
Czy na tym forum bede mogl normalnie funkcjonowac jak teraz? Pozostale roczniki nie beda ingerowac w nasz dzial? W jakim stopniu to forum bedzie otwarte? Czy reklama naszego adresu spowoduje zwiekszenie cenzury? itd itd odpowiedz prosze
Ja mam takie wyobrazenie: kazdy rocznik ma osobny dzial, co powoduje, ze rok II nie wejdzie do dzialu roku I itd. Dlaczego? Bo niektore nasze brudy nie powinny wychodzic na swiatlo dzienne. Stworzylbys zas osobny dzial, w ktorym to roczniki wymienialyby sie doswiadczeniami uczelnianymi. Oczywiscie dzialy hyde park i in dostepne bylyby dla wszystkich. A nowy rocznik, wiec o tym, ze bedzie obserwowac ich dzialalnosc, stworzy sobie wlasne forum. Inaczej tego nie widze. Po prostu mam watpliwosci.
Wysłany: 2008-05-17, 17:28
pytasz sie o jakis garnitur, potem gadasz zze nie zrozumialem i piszesz o podaniu.. co ma pierdnik do wiatraka..jak możesz mówić, że miał inne wrażenie skoro przy tej rozmowie nie byłeś? Wg mnie mial mieszane uczucia, bo zaslonil sie teką, jednak wytlumaczylem, ze te forum bedzie mialo zupelnie inny charakter.
No jak bedzie Wam tak zalezec zeby nie wchodzili w nasz rocznik to nie ma sprawy. Co to znaczy
szlemiel napisał/a:
"Czy na tym forum bede mogl normalnie funkcjonowac jak teraz?" "W jakim stopniu to forum bedzie otwarte?"
??
Cenzura bedzie taka jak do tej pory. Wulgarne tresci beda usuwane lub edytowane i dawaaaane ostrzezenie.
szlemiel napisał/a:
A nowy rocznik, wiec o tym, ze bedzie obserwowac ich dzialalnosc, stworzy sobie wlasne forum. Inaczej tego nie widze.
Jak nie bylem? :P To ze nie stalem kolo niego, to nie znaczy, ze nie slyszalem, co mowiliscie, a slyszalem wszystko, chyba, ze cos Ci na ucho powiedzial Ale to tylko moje odczucie, a jego zdanie nie powinno wplynac na Twoja decyzje. Jesli chcesz otworzyc forum na szersza publike, to to zrob. Tylko zagwarantuj nam, ze pewne brudy, ktore niewatpliwie tutaj sie pojawiaja, calkiem zreszta niepotrzebnie, beda tylko dla nas. Ja swojego slowa sie nie boje, ale sadze, ze w stosunku do nowych taka blokada powinna zostac zastosowana. A czy w nasz dzial powinnismy zamknac na klodke? Niech zabiora glos i inni
Pytanie o ganitur bylo skierowane do Joli - Jola, pojdziesz w garniturze? Odrozniajmy zapytania powazne od niepowaznych. Z wyczuciem.
Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-05-17, 19:33
Szczepan problem jest taki ze nikt poza naszym rocznikiem na to forum nie zaglada... nie wiem z jakich powodow ale podejzewam ze malo kto wie o jego istnieniu :P
nie lepiej aby je rozruszac uzyć , że tak to określe , andergrandowej reklamy.. nie wyszlo z linkiem na stronie US, ten typ z samorzadu jakies problemy robi.. mozna samemu.. zaangazowac w to troche ludzi.. chodzi mi np o zrobienie ogloszenia, wydrukowanie go przykleic na uesie na sciane.. albo wydrukowac ze 100 ulotek, blankietek o forum, przejsc sie po uniwerze i porozrzucac je o parapetach... w necie na innych forach dawac linki itp itd... a nie słodzić komuś z samorzadu co na około powie Ci delikatnie WON !
Wysłany: 2008-05-17, 19:41
ale on mi tylko powiedzial co mam zrobic, nie bój żabki z tym linkiem to sie po prostu obijalem ...a mysle ze to bedzie najskuteczniejszy sposób. Pozostaje tylko moje pójscie z Jolką do dyrektora instytutu
Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-05-17, 20:01
ale pomysl o tym co napisalem.. jakby co moge pomoc.. w Pile jak organizowalismy koncerty to w ten sposob byly reklamowane i zawsze ludzie przychodzili
Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-05-17, 20:18
Pomysł Mechlina byłby skuteczniejszy.
Oto moje słowa.
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum