Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-06-06, 05:49 Superpuchar Polski w Szczecinie
Serwis Pogoń On-Line, powołując się na Kronikę TVP Szczecin, poinformował dzisiaj, że tegoroczny Superpuchar Polski rozegrany zostanie w Szczecinie. Nie jest to jeszcze informacja oficjalna. Wiadomo jednak, że mecz, którego formalnym gospodarzem jest Wisła Kraków, odbędzie się 20 lipca.
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-06-06, 17:45
dzienx. Ciekaw jestem co by było, gdyby jakas druzyna wygralaby i puchar PL i mialaby mistrza. W fifie 07 (wiem, PES lepszy :P ) to bylo tak, ze zwyciezca pucharu PL i mistrza (np Wisła) to był mecz: "Wisła - Wisła"
Domyslam sie ze po prostu nie odbylby sie superpuchar albo gralaby druzyna ktora zajela nastepne miejsce ?
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-06-06, 22:13
^ ^ a już miałem przyjeżdżać na mecz :P no jeny w sumie nie jestem kibicem ;d lubie i Pogon i Wisle a wiec biorac pod uwage powiazania klubowe to ja sie tam nie licze.
Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-06-06, 22:36
:lol-above: Mały sabotażyk :lmao:
[ Dodano: 2008-06-17, 10:41 ]
Zaplanowany na 20 lipca mecz o Superpuchar pomiędzy Legią a Wisłą Kraków nie odbędzie się w Szczecinie z powodu renowacji tamtejszego boiska. W ciągu ostatnich dwóch lat grano na boisku mistrza kraju. Mistrzem jest Wisła, więc mecz pewnie będzie w Krakowie.
Z drugiej strony finał Pucharu Ekstraklasy miał być rozegrany na boisku tego z uczestników, który na koniec sezonu zajmie wyższe miejsce w lidze. Legia była wyżej od Groclinu, a jednak zagrano na stadionie w Grodzisku Wielkopolskim. I skończyło się 4-1 dla rywali.
Mecz z Wisłą na pewno będzie dla legionistów bardziej prestiżowy. Obie strony jeszcze pamiętają, jak zacięty był finał Pucharu Polski w Bełchatowie. Po bezbramkowym remisie po karnych trofeum powędrowało do warszawian.
Legia o Superpuchar (w meczu otwierającym sezon, tak jak i teraz najczęściej tydzień przed rozpoczęciem sezonu ligowego, gra mistrz Polski ze zdobywcą PP) wystąpiła już sześciokrotnie, wygrywając trzy razy. Po raz ostatni grała dwa lata temu. I wówczas - mimo że mecz był przy Łazienkowskiej - przegrała 1-2 z Wisłą Płock.
A miało być tak pięknie... I ekipka Moja z Wawy był ustawiona... Ech... :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum