Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-10-13, 06:59
pogonifan napisał/a:
No i przeczytaj sobie ten artykuł jeszcze raz i powiedz mi, czy jest to rzetelna informacja dziennikarska?
Wyjeżdżają z dziewczynami w kontekście takim, że im też coś się stało, co nie jest prawdą.
Druga sprawa to zgłoszenie o wyjeździe. Autor artykułu mówi, że informacja była, a klub oficjalnie podaje, że kibice z Gorzowa przyjechali jako grupa niezorganizowana i nie zapowiedzieli się wcześniej. Niestety pisamaki jak zawsze coś dodadzą od siebie, bo inaczej im się gazeta nie sprzeda.
Żeby nie było nie pochwalam takich akcji, ale nie podoba mi się też mało obiektywne przedstawianie informacji.
Dla mnie jest to wina ochrony i kilku idiotów którzy nie rozumieją że siatkówka jest sportem kulturalnym na którym liczy się kto głośniej śpiewa, a nie kto komu wpie...li
Smutne,że stadionowe akcje przenoszą się na hale
Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-10-13, 08:45
Popieram w 100 % Uszaja.
Ja rowniez nie oceniam kto byl winny a kto nie, bo jak juz wczesniej mowilem nie bylem nie widzialem wiec ciezko mi oceniac. Jednak po tym co przeczytalem i glownie zobaczylem na filmie to kibice Pogoni (czy tez zwykli chuligani, nie zwiazani z Pogonia) zachowali sie po prostu bez honoru. Kazdy szanujacy sie kibol nie podbija do malolatow i nie kroi ich z szalikow czy tam koszulek. Ale coz w kazdym miescie sie tacy znajda i na to nie ma recepty. Smutne ale prawdziwe.
To jest prawda, to co zrobili jest tragiczne i mam tylko nadzieje, że barwy te nigdy nie pojawią się na stadionie Pogoni, bo zostały zdobyte w żałosny sposób.
Największą winę moim zdaniem jednak ponosi ochrona, która nie dała kompletnie sobie rady.
No ku***!
Ja rozumiem przegrać z Brazylią, Serbią, Rosją...ale ze Szwabami!
Widoczny był brak kilku naszych podstawowych zawodników! W szczególności Wlazłego i Zagumnego. Brakowało Nam kogoś takiego jak Groser w drużynie Niemiec, który był dzisiaj nie do zatrzymania. Bardzo słaba gra blokiem przez pierwsze dwa sety i beznadziejne wystawy. Mam nadzieję że jutro się odkujemy
"Poniższy felieton piszę jako osoba, której siatkarskie serce jest rozdarte pomiędzy dwoma miastami. Jedna córka stawia pierwsze kroki w Szczecinie - druga zaś od jakiegoś czasu gra w drugoligowym zespole PTPS Piła.
W ostatni weekend wybrałem się kibicować tej drugiej, gdyż pojedynki pomiędzy Szczecinem a Piłą są dla mnie szczególnym "smaczkiem". Mecz wygrał Piast - w pełni zresztą zasłużenie. Felieton postanowiłem jednak napisać nie w oparciu o aspekty sportowe tego widowiska, ale ze względu na to co działo się na trybunach. Do Piły w ślad za zespołem ze Szczecina przyjechali "kibice" - dlaczego w cudzysłowie? O tym za chwilę...
Z zazdrością patrzyłem na drużynę ze Szczecina - mają taką grupę oddanych wielbicieli, którzy za nimi jeżdżą. W Pile jedynymi kibicami są rodzice, którzy wspierają swoje pociechy i też nie ma ich zbyt wielu. Szczecińska ekipa z bębnami robiła wrażenie. Niestety już w trakcie meczu zauważyłem, że część tej grupy przyjechała kibicować, a druga na imprezę towarzysko-alkoholową. Grupa wyrostków biegała po balkonie z puszkami piwa w ręku próbując sobie znaleźć również inne zajęcia niż tylko kibicowanie swojemu zespołowi. O tym co działo się poza kibicowaniem dowiedziałem się z zapisu monitoringu, w który wyposażona jest sala sportowa oraz szkoła przyległa do hali. Przyznam szczerze, że nie posiadałem się ze wstydu widząc na monitorze kibiców mocujących się z kaloryferem w celu wyrwania go ze ściany, czy załatwiających swoje potrzeby fizjologiczne na terenie szkoły (zaznaczam, że nie była to toaleta). Popijanie piwa na balkonie nie musiałem oglądać w zapisie, bo widziałem na żywo, gdyż kibice stali 5 metrów ode mnie.
"Co wy macie za kibiców w tym Szczecinie ?" - zapytał mnie jeden z członków zarządu pilskiego klubu. Zaznaczam, że sytuacja powtarza się drugi raz. W zeszłym roku w ślad za siatkarkami RSMS Police przyjechali podchmieleni wielbiciele, wybili szybę w szkolnej toalecie i solidnie się przy tym pokiereszowali. Przyznam, że trochę było mi wstyd, ale to pytanie bardziej skierowałbym do zarządu szczecińskiego Piasta i sam się do tego pytania przyłączam. Z tego co wiem zarząd klubu jest bardzo zaangażowany w organizację wyjazdów dla kibiców i zależy im na tym żeby jeździli i wspierali drużynę. Siatkówka - nie tylko szczecińska, ale i ogólnopolska kojarzy się nie tylko z tym, że jest widowiskową dyscypliną, ale również słynie z tego, że ma fantastycznych kibiców - tego bym sobie i wszystkim miłośnikom siatkówki życzył. Kibic - (jakże to moim zdaniem bardzo ważna i odpowiedzialna funkcja gdyż sam nim jestem), powinien również świecić przykładem czego nie można było powiedzieć o ekipie z mojego rodzinnego miasta.
Z tego co się dowiedziałem zarząd PTPS Piła wystosował pismo do wszystkich drugoligowych klubów w celu nie wpuszczania szczecińskich kibiców na mecze. Jak to jednak wyjdzie w praniu nie wiadomo - pewne jest natomiast, że w Pile na żaden mecz już nie wejdą. Siatkarkom Piasta życzę utrzymania w lidze i kulturalnych kibiców, bo Ci obecni na taki wizerunek niestety nie zasłużyli - no ale nic - człowiek uczy się na błędach i może wnioski zostaną wyciągnięte przez zarząd klubu - oby pozytywne."
Pozdrawiam wszystkich normalnych wielbicieli siatkówki.
Maciej Sośnicki
No to zakaz halowy
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
Pfff tak to jest jak się nie wie co się dzieje na wyjazdach. A co siatkówka to co innego? Kaloryfer im przeszkadzał to się go chcieli pozbyć (pewnie się rzucał), a że toalety tam nie mają to lali gdzie popadnie
Rok studiów: IV
Wysłany: 2011-01-11, 15:50
żadnego kaloryfera nie urwaliśmy :P
a poza tym z tymi zakazami to ściema :P
dzisiaj prezes gadał z Piłą i oni nic nie wysyłali do PZPS-u i raczej nie wyślą bo to oni też dostaną po du*ie za to że nie było ochrony więc sprawa się wyciszy...
_________________ Nasz cały świat, od wielu lat, kręci się wokół Ciebie właśnie tak, jak nasza krew dokoła serc, uderza w kibicowską pierś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum