Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Siatkowka
kijevo 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-10-10, 22:28   

pikuL napisał/a:
E tam, nie róbmy afery...

Dokładnie - tak było jest i pewnie czasem będzie sport to nie opera na szczęście ;D

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-10-10, 22:28   

szlemiel napisał/a:
Jak Kuba Bogu, tak Bog Kubie? Zaczac zawsze trzeba od siebie.

Zgadzam się w 100% :) .

szlemiel 

Wysłany: 2009-10-10, 22:37   

Kijevo, nie mysl sobie, ze na stadionie czy tez przed telewizorem zachowuje sie jak w kosciele, do ktorego od dluzszego czasu nie chodze. Co inne impuls, emocje, a co innego akcje zaplanowane. Kibice sa od dopingu, nie od rzadzenia klubem oraz nie od mordobicia. Bo to ze sportem nie ma nic wspolnego. A ze jest fajna adrenalinka... Ale mimo wszystko :P To chyba Kant lub inny madry czlowiek mowil cos tam o swoim ogrodku, co nie Pawulon? :P

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-10-11, 09:49   

Rzucili sie na kibiców siatkówki....wow szacun <lol>
Tak btw. Morze Szczecin - GTPS Gorzów 2:3

Aha i jeszcze jedno troszke zbaczajac z tematu - http://www.gorzow24.pl/ne...zuzlowcowi.html
Jak widac mozna byc prawdziwym kibicem.

Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2009-10-11, 11:21   

szlemiel napisał/a:
To chyba Kant lub inny madry czlowiek mowil cos tam o swoim ogrodku, co nie Pawulon? :P

Tak, a jeszcze bardziej Kanta pasuje tutaj: "Niebo gwiaździste nade mną, a prawo moralne we mnie" ;)
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2009-10-11, 12:19   

Lenin napisał/a:

Aha i jeszcze jedno troszke zbaczajac z tematu - http://www.gorzow24.pl/ne...zuzlowcowi.html

Takich przykładów jak ten w każdym klubie można znaleźć mnóstwo. Choćby takie http://www.pogononline.pl/index.php/news/11836

Co do samego wydarzenia, to doszły do mnie głosy, że z Gorzowa też zawitała ekipa sportowa + to co było na derbach można powiedzieć jak Peja "Prowokowali je..." :D

Dodatkowa informacja: "Przyjezdni mieli na sobie koszulki w barwach piłkarskiej drużyny GKP Gorzów, która obecnie rywalizuje z portowcami w I lidze. Kiedyś był to jeden, znany klub Stilon Gorzów."
Źródło: http://www.gs24.pl/apps/p...KOWKA/928870876

Tak więc sami są sobie winni.

Lenin 

Wysłany: 2009-10-11, 13:13   

To ze maja takie same barwy to jeszcze nic nie znaczy. Powinni sie rozeznac kto jest kto. To ze mieli barwy bialo-niebieskie to nie oznacza ze sa kibicami GKP. Rownie dobrze mogli ich wziasc za kibicow Lecha no nie ? <lol>
A zapewniam Was ze siatkarski klub nie ma zadnego zwiazku z pilkarskim. Procz barw i dawnej nazwy nic ich nie laczy. Mowie oczywiscie o ekipie "sportowcow", bo zwykli kibice chodza na kazdy klub z Gorzowa. Watpliwy jest zatem przyjazd z kibicami siatkarskimi ekipy Hools GKP majac w perpsektywie przeciez mecz z Pogonia w Szczecinie.

Nie bronie bron boze zadnej ze stron bo nie bylem, nie widzialem. Tylko dla mnie jest to troszke dziwne. Bo wiem jacy sa kibice siatkarscy u nas (spokojni, przewaznie mlode chlopaki srednia wieku 16 lat hehe, albo starsze osoby i kobiety).

A z ta krwia to nie wiem czy to takie normalne, zwazajac na fakt jakie relacje panuja miedzy Gorzowem a Zielona Gora. To tak jakby Pogon pomagala....hmm no nie wiem z kim tam macie najwieksza kose ;)

kijevo 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-10-11, 13:20   

akurat kibice z Gorzowa wiedzieli co się szykuje i byli na takie emocje przygotowani o czym pisali na swoim forum, a teraz robią z siebie sieroty.

pogonifan 

Wysłany: 2009-10-11, 13:42   

Lenin napisał/a:
majac w perpsektywie przeciez mecz z Pogonia w Szczecinie

Na który niestety nie będą mogli przyjechać z powodu zamkniętego sektora gości.
Lenin napisał/a:
To ze maja takie same barwy to jeszcze nic nie znaczy.

Z tego co wiem to mieli dokładnie takie same koszulki co GKP (nie wiem czy koszulki piłkarzy i siatkarzy macie takie same).
Dodatkowo kibice GKP nie zgłosili przyjazdu zorganizowanej grupy
Lenin napisał/a:
jakie relacje panuja miedzy Gorzowem a Zielona Gora

Tutaj doszliśmy do relacji między ekipami. Nasi przyjaciele tj. Flota Świnoujście ma układ z Falubazem Zielona Góra. Z tego co wiem to paru chłopaków z Zielonej było w Gorzowie na derbach. Poza tym Szczecin i Zielona Góra mają wspólny cel polegający na "zwalczaniu" Gorzowa. My mamy swoje powodu, nie wiem dlaczego Zielona Was tak nie lubi, ale fakt jest taki, że sąsiedztwo lipne macie ;)

Znalazłem relacje kibica GKP (tego od piłki nożnej - kamieniarza):
Cytat:
Nas w Szczecinie 13, przed wyjazdem była spora mobilizacja i deklaracje, niestety kiedy przyszło co do czego... no mniejsza z tym.

Na hale stawiamy się pół godziny przed meczem głośno zaznaczając swoją obecność jednak właściwy doping rozpoczynamy od początku meczu i przez 2 sety stoi on na dość wysokim poziomie, dlaczego tylko 2 to za chwile. Na hali ok. 300 osób, zorganizowanego dopingu brak chociaż godne podziwu były wysiłki pewnego niepełnosprawnego umysłowo kibica Morza który mocno zdzierał gardło, kilka dziewczyn również odzywało się krzycząc "Morze Szczecin". Na początku 3 seta wizytę nam złożyły tutejsze "najwyższe władze" w bardzo silnej reprezentacji, nie obyło się niestety bez strat. Z powodu tej akcji oczywiście nie jesteśmy w stanie prowadzić później dopingu, jedynie po wygranym meczu głośno dziękujemy siatkarzom i pozdrawiamy trenera Gerymskiego. Po meczu mamy ogon do rogatek Szczecina, na trasie oczywiście spokój."

Podoba mi się określenie "najwyższe władze" :D Myślę, że to wyjaśnia sprawę całego zajścia. Z Gorzowa przyjechali chętni, a od nas jak się okazało wpadła zbyt silna ekipa. Myślę, że do tego samego by doszło, gdyby to był mecz nie wiem hokeja, koszykówki czy piłki ręcznej. Chcieli to się starli wyszło na + dla nas.

szlemiel 

Wysłany: 2009-10-11, 16:12   

Yeah.

pogonifan 

Wysłany: 2009-10-12, 13:55   

Jak ktoś chce zobaczyć relacje z tej niesamowitej zadymy to tutaj macie linka:
http://ww6.tvp.pl/7308,20091011935804.strona
15 minuta relacji

Lenin 

Wysłany: 2009-10-12, 15:01   

Hmm czy tylko ja tam widzialem same dzieci po stronie GTPS-u ?

pogonifan 

Wysłany: 2009-10-12, 21:20   

Dziećmi bym ich nie nazwał, raczej młodzież.
Dzisiaj na meczu jednak spokojnie obgadałem całą sytuacje. W dniu meczu GKP rozsyła fetor, że jadą na siatkówkę do Szczecina "się pobawić". Jak się okazało nikt taki nie dojechał.
Podczas samego jednak meczu chłopaki z GKP jest w Szczecinie. Miejscowe chłopaki się zebrali i zrobili co zrobili.
Głupie zachowanie zarówno jednej jak i drugiej strony.
Z góry chciałbym też zdementować plotki, że ucierpiała płeć piękna. Nawet Gorzowianie mówią, że tak nie było. Nie była to też akcja chuliganów Pogoni, a raczej paru karków z okolic. Same dymy też nie okazały się tak duże jak to zostało opisane. Może parę siniaków to wszystko.

Lenin 

Wysłany: 2009-10-12, 22:01   

http://miasta.gazeta.pl/g..._siatkowki.html

Od nas bylo 10 osob w tym jak pisza dziewczyny. Zadnych kibicow GKP nie bylo. Po prostu maja takie same koszulki tzn w takich samych barwach. Szacun za akcje :)

pogonifan 

Wysłany: 2009-10-12, 22:19   

No i przeczytaj sobie ten artykuł jeszcze raz i powiedz mi, czy jest to rzetelna informacja dziennikarska?
Wyjeżdżają z dziewczynami w kontekście takim, że im też coś się stało, co nie jest prawdą.
Druga sprawa to zgłoszenie o wyjeździe. Autor artykułu mówi, że informacja była, a klub oficjalnie podaje, że kibice z Gorzowa przyjechali jako grupa niezorganizowana i nie zapowiedzieli się wcześniej. Niestety pisamaki jak zawsze coś dodadzą od siebie, bo inaczej im się gazeta nie sprzeda.
Żeby nie było nie pochwalam takich akcji, ale nie podoba mi się też mało obiektywne przedstawianie informacji.

Odpowiedz do tematu