Rok studiów: 5
Wysłany: 2010-01-08, 19:39 Puchar Narodów Afryki
Bandyci ostrzelali autokar wiozący piłkarzy na Puchar Narodów Afryki, jedna osoba nie żyje
MM/PAP /18:40
Bandyci ostrzelali z broni maszynowej samochód wiozący piłkarzy reprezentacji Togo na ruszający w niedzielę w Angoli Puchar Narodów Afryki.
Atak nastąpił w Kongo, w pobliżu granicy z Angolą. Według nieoficjalnych informacji zginął kierowca autokaru, a czterech piłkarzy zostało poważnie rannych. Ich nazwisk nie podano do publicznej wiadomości.
Rozgłośni radiowej RMC udało się skontaktować z napastnikiem Togo Thomasem Dossevim, który potwierdził informację o rannych kolegach.
- Strzelali do nas jak do psów - powiedział Dossevi. Wyjaśnił, że napastnicy byli zakapturzeni i "uzbrojeni po zęby".
Największą gwiazdą reprezentacji Togo jest napastnik Manchester City Emmanuel Adebayor.
No to czas na świetną piłkę. Spotkania będą transmitowane na Eurosporcie. Szkoda tylko, że murzynki zaczeły szaleć, ale w sumie u nich, to norma.
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Ten puchar jest tak zajebisty większość z piłkarzy grających w Europie ma na niego lekko wyłożone, przez co wygrywa go Egipt, no i oczywiście dochodzą do tego protesty europejskich klubów, że tracą zawodników na początku rundy rewanżowej.
Jakby jednak nie patrzeć wielkim faworytem jest WKS.
Wysłany: 2010-01-08, 21:54
Błąd. gdyby mieli wyj_ebane, to by nie ryzykowali straty miejsca w składach swoich drużyn ligowych, bo przecież turniej trwa do końca stycznia, i by nie przyjeżdzali. A przyjeżdzają wszyscy najlepsi i grają naprawdę świetny futbol. Ja jestem wielkim fanem tego turnieju, bo za każdym razem, gdy go oglądam, to murzynki grają taką piłę, że aż ręce same się do oklasków składają.
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Rok studiów: IV
Wysłany: 2010-01-08, 22:02
zero taktyki i myślenia na boisku - to moje powtarzające się wnioski z turnieju. Mimo to jednak chętnie gdy znajdę czas to rzucę okiem
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
Co do samego turnieju jest kolejny hit. Stadiony skończyły się budować tydzień temu, przez co nikt tak naprawdę nie wie jak się na nich gra
Do tego czy już nie mają wy***e to powiedz mi dlaczego Kamerun z Eto'o w składzie i jeszcze paru innych dobrych graczy grał tak mizernie na ostatnim turnieju?
Wysłany: 2010-01-09, 13:14
pogonifan napisał/a:
Do tego czy już nie mają wy***e to powiedz mi dlaczego Kamerun z Eto'o w składzie i jeszcze paru innych dobrych graczy grał tak mizernie na ostatnim turnieju?
Grał tak mizernie? Nie błysnąłeś. Samuel był królem strzelców tej imprezy, A Kamerun zajął drugie miejsce.
[ Dodano: 2010-01-09, 13:32 ]
A tymczasem -
Decyzja o rezygnacji z występu w Pucharze to efekt dramatycznych wydarzeń, jakie miały miejsce w Angoli w piątek - autokar wiozący reprezentantów Togo został ostrzelany, zginął jego kierowca, a kilku piłkarzy zostało rannych.
- Wielu moich kolegów chce wyjechać, nie chcą już grać, ponieważ widzieli już swoją śmierć - powiedział Adebayor w rozmowie z BBC . - Oni chcą wrócić do swoich rodzin. Nikt nie spał po tym, co się stało. Zobaczyli jak ich kolega z zespołu zostaje postrzelony, płacze, traci przytomność - opowiadał piłkarz Man City.
- Wciąż jesteśmy w szoku. Jeśli ochrona nie jest w stanie zapewnić nam bezpieczeństwa, to wyjeżdżamy. Nie wydaje mi się, by zawodnicy byli gotowi poświęcić życie. Przedyskutujemy wszystko i podejmiemy decyzję, która będzie dobra dla naszych karier, naszego życia i naszych rodzin - dodał słynny napastnik.
Decyzja została już podjęta. Reprezentacja Togo jest na lotnisku w stolicy Angoli Luandzie i czeka na samolot do stolicy swojego kraju Lome.
Decyzja o rezygnacji z występu w Pucharze to efekt dramatycznych wydarzeń, jakie miały miejsce w Angoli w piątek - autokar wiozący reprezentantów Togo został ostrzelany, zginął jego kierowca, a kilku piłkarzy zostało rannych.
- Wielu moich kolegów chce wyjechać, nie chcą już grać, ponieważ widzieli już swoją śmierć - powiedział Adebayor w rozmowie z BBC . - Oni chcą wrócić do swoich rodzin. Nikt nie spał po tym, co się stało. Zobaczyli jak ich kolega z zespołu zostaje postrzelony, płacze, traci przytomność - opowiadał piłkarz Man City.
- Wciąż jesteśmy w szoku. Jeśli ochrona nie jest w stanie zapewnić nam bezpieczeństwa, to wyjeżdżamy. Nie wydaje mi się, by zawodnicy byli gotowi poświęcić życie. Przedyskutujemy wszystko i podejmiemy decyzję, która będzie dobra dla naszych karier, naszego życia i naszych rodzin - dodał słynny napastnik.
Decyzja została już podjęta. Reprezentacja Togo jest na lotnisku w stolicy Angoli Luandzie i czeka na samolot do stolicy swojego kraju Lome.
Zwracam honor, pomyliło mi się z tym z 2006 roku.
Co nie zmienia faktu, że cały czas sukcesy odnosi Egipt, który prócz paru wyjątków występuje praktycznie w krajowym składzie.
Widać też różnice między graniem wielu zawodników w klubach w Europie za duże pieniądze, a graniem na PNA gdzie często sami kasę dokładają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum