Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Polska - Dania.
@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2008-05-31, 16:42   Polska - Dania.

15:55 Polska Dania Mecz towarzyski

To ostatni mecz towarzyski polskiej reprezentacji przed wyjazdem na ME. W pierwszym spotkaniu 8 czerwca Polska zmierzy się z Niemcami. Duńczycy prezentują podobny styl gry, oparty na przygotowaniu siłowym i szybkości. Nie zagrają na ME, ale na pewno będą starali się pokazać z jak najlepszej strony. Biało-czerwoni będą szlifować formę, ale będą też chcieli zrewanżować się na Stadionie Śląskim Skandynawom za porażki w 4 ostatnich spotkaniach. Ostatni raz wygrali z Duńczykami 4:1 21 września 1977 r. również w Chorzowie.

szlemiel 

Wysłany: 2008-05-31, 16:43   

15:55 ?

@Adm 

Wysłany: 2008-05-31, 16:44   

Tak. Na TVP 1

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-05-31, 17:51   

POLSKA BIAŁO CZERWONI, WYGRAMY BO TAK KRÓL KIBICÓW MÓWI :letssin:

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 14:47   

Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker podał skład na towarzyski mecz z Danią w Chorzowie.
Nasza drużyna rozpocznie spotkanie w następującym składzie: Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Jacek Bąk, Mariusz Jop, Jakub Wawrzyniak - Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek, Euzebiusz Smolarek - Tomasz Zahorski, Maciej Żurawski.

Rezerwowymi w meczu z Danią są: Łukasz Fabiański, Paweł Golański, Łukasz Garguła, Marek Saganowski, Michał Pazdan, Wojciech Łobodziński, Rafał Murawski, Roger Guerreiro i Adam Kokoszka.

Mala korekta: Boruc - Wasilewski, Jop, Bak, Wawrzyniak - Lewandowski, Dudka - Smolarek, Krzynówek, Zahorski - Żurawski

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-06-01, 14:50   

Wkurza mnie to ,ze Leo wpycha pilkarzy nie na swoje pozycje. Przez to Majewski nie mogl pokazac pełni swoich umiejetnosci no a teraz Zahorski uparcie sprawdzany na skrzydle...no chyba , ze zagra jednak w ataku ale watpie i mysle, ze ta korekta Alana jest poprawna.

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 14:57   

Po tym spotkaniu bedziemy madrzejsi. Kazdy z nas przedstawi swoja jedenastke.

[ Dodano: 2008-06-01, 16:57 ]
Ręce opadają. Tragedia. Tłumaczenia, iż jest parówa nie przyjmuje. Gol dla Duńczyków z lewej strony po juniorskim zachowaniu Boruca. Pod koniec połowy zrehabilitował się. Podobnie jak Żurawski przy akcji bramkowej. Oliwa sprawiedliwa. Rzutu karnego nie było. To będzie cud, jeśli w Austrii coś ugramy. Nie ma niczego ta drużyna, a tego futbolu nie da się oglądać. Mimo wszystko na ten cud liczę.

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-06-01, 15:58   

Moje wnioski:
Jop niech lepiej siedzi na ławce rezerwowych bo mi przypomina mecz z Ekwadorem a Żurawski niech nie strzela karnych bo jakoś mu nie wychodzą(patrz mecz z USA na mundialu).

@Adm 

Wysłany: 2008-06-01, 16:04   

Alan bez przesady... poczekajmy na II połowę

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 16:06   

Jesli Niemcy wrzuca nam trojke w pierwszej polowie, to druga nawet dobrze zagrana nic nam nie pomoze.

#The Hoff 

Wysłany: 2008-06-01, 16:07   

Widac nasza bardzo mocna strona jest lewa obrona :D Jakbym byl trenerem Niemcow to tylka ta strona bym atakowal.

Ogolnie jednak nie jest zle. Swietne cwaniactwo Smolarka przy karnym, dobrze gra Dudka, troche niewidoczny Krzynowek ale zrehabilitowal sie pod koniec pierwszej polowy.

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-06-01, 16:08   

szlemiel napisał/a:
Po tym spotkaniu bedziemy madrzejsi. Kazdy z nas przedstawi swoja jedenastke.

[ Dodano: 2008-06-01, 16:57 ]
Ręce opadają. Tragedia. Tłumaczenia, iż jest parówa nie przyjmuje. Gol dla Duńczyków z lewej strony po juniorskim zachowaniu Boruca. Pod koniec połowy zrehabilitował się. Podobnie jak Żurawski przy akcji bramkowej. Oliwa sprawiedliwa. Rzutu karnego nie było. To będzie cud, jeśli w Austrii coś ugramy. Nie ma niczego ta drużyna, a tego futbolu nie da się oglądać. Mimo wszystko na ten cud liczę.
\\

Ty chyba oglądasz mecz TVN vs Sejm bo ja aż takiej tragedii nie widze.
Sprawa prosta: na środek obrony wraca Żewłakow zamiast Jopa na prawą stronę wędruje Błaszczykowski i Żuraw karnych nie strzela i mamy zwycięstwo z Niemcami!!!!!!!!

[ Dodano: 2008-06-01, 17:10 ]
tylko ta lewa obrona mnie martwi. Ale co mają powiedzieć Niemcy skoro ich cała obrona z Jensem gra słabiutko.

@Adm 

Wysłany: 2008-06-01, 17:08   

Michau napisał/a:
Ty chyba oglądasz mecz TVN vs Sejm bo ja aż takiej tragedii nie widze.

:lol-above: prawda prawda ;p

Michau napisał/a:
Sprawa prosta: na środek obrony wraca Żewłakow zamiast Jopa na prawą stronę wędruje Błaszczykowski i Żuraw karnych nie strzela i mamy zwycięstwo z Niemcami!!!!!!!!

dokładnie .. ja tylko dodam, że moim zdamiem zamiast Wawrzyna dać Golańskigo + pytanie co z naszym Brazylijczykiem... moim zdaniem u niego:
- podania, dośrodkowania, strzały na 4+
- odbiór i utrzymanie się przy piłce 3= :D

oczywiście Zahorski wypad.. dziś mnie też zaskoczył Łobodziński, pozytywnie oczywiście. A Boruc dzisiaj na genialnie. I nawet obrona przy jego tej straconej bramce też nie najgorsza.

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 17:11   

Jezeli przeprowadza sie jedna akcje z prawdziwego zdarzenia w pierwszej polowie i szczesliwie strzela sie bramke, to ja nie widze zadnych powodow do optymizmu. Podajcie mi choc jeden, z checia poslucham i byc moze zmienie zdanie.

Druga polowa o wiele lepsza wykonaniu Polakow. Nie wiem, czy to kwestia rezerwowych, czy opadniecia z sil Dunczykow, grajacych w niepelnym skladzie, o czym malo kto chce pamietac. Druga czesc gry daje nadzieje, pierwsza je odbiera.

Oto moja jedenastka na Niemcy (na podstawie czterech meczów towarzyskich, oparty o system gry Beenhakkera):

Boruc - Wasilewski, Bąk, Żewłakow (Jop), Golański - Lewandowski, Dudka - Błaszczykowski (Łobodziński), Roger, Krzynówek - Smolarek

I nie mogę nie wspomnieć o ciągle pokazywanej w tle fladze z Myśliborza :)

A co do meczu TVN-Sejm - uderzenie Kurskiego pierwsza klasa.

Szczepan, bramka dla Duńczyków to bramka zarówno Boruca, jak i obrońców. Czym on chciał obronić tę piłkę? Kolanem? Jeśli nogą, to całkiem inaczej powinien zareagować, przede wszystkim przy ustawieniu. Zaspał podobnie jak nasza defensywa. Całe szczęście klasę pokazał przy następnych interwencjach. Szczególnie przy główce :)
Ostatnio zmieniony przez szlemiel 2008-06-01, 17:18, w całości zmieniany 3 razy  

#The Hoff 

Wysłany: 2008-06-01, 17:15   

Jezeli chodzi o druga polowe to na plus Roger i Boruc. Szkoda,ze Lobodzinski ma tylko jedna noge bo jak trzeba zagrac lewa to chlopak totalnie sie gubi. Golanski pokazal cos czego Wawrzyniak sie nigdy nie nauczy. Paweł nawet jak nie daje radyto przejsc sie nie da tylko sfauluje. Zdecydowanie teraz na treningach trzeba popracowac nad skutecznoscia ale Leo to doskonale wie.

Odpowiedz do tematu