Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Polska - Dania.
szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 18:34   

Artur Boruc 4
Przy golu mógł zachować się lepiej, ale w drugiej połowie dwukrotnie ratował Polaków przed stratą gola.

Marcin Wasilewski 3
Zdecydowanie lepiej współpracował z Łobodzińskim niż z Zahorskim. Tak jak cała obrona winny utraty gola.

Jacek Bąk 3
Kilka razy jak profesor, raz jak uczniak, gdy Polacy stracili gola. Ale i tak trudno wyobrazić sobie polską obronę bez niego.

Mariusz Jop 3
Zagrał dużo lepiej niż tydzień temu z Macedonią. Jeśli Beenhakker przesunie na lewą obronę Żewłakowa w środku obrony zastąpi go właśnie Jop.

Jakub Wawrzyniak 3
Kilka razy niepewnie wyprowadzał piłkę, ale miał też kilka akcji ofensywnych. Czy przekonał Leo i wygrał rywalizację o miejsce w składzie z Golańskim? Na pewno miał więcej szans by się wykazać, bo w pierwszej połowie Duńczycy atakowali głównie jego stroną boiska.

Tomasz Zahorski 3-
Nie tak błyskotliwy jak Błaszczykowski, nie ma z niego takiego pożytku jak z Łobodzińskiego. Mecz z Niemcami zacznie na ławce. I prawdopodobnie tam też skończy.

Dariusz Dudka 3+
Na razie w defensywie zbliża się do poziomu Lewandowskiego, w ofensywie zupełnie bezużyteczny.

Mariusz Lewandowski 4
Jeden z nieomylnych, w dodatku coraz częściej stara się rozgrywać. A jeśli decyduje się już na dalekie podanie, zazwyczaj podaje celnie.

Jacek Krzynówek 4
Przez 40 minut poza krzykami i gestykulacją nie zrobił nic. Aż w końcu, jak w każdym spotkaniu kadry, miał fantastyczny przebłysk. Oby za tydzień z Niemcami ta jedna akcja także skończyła się golem.

Ebi Smolarek 5
Wszystko co najlepsze w polskim zespole zaczynało i kończyło się na napastniku Racingu. Wypracował karnego, miał kilka świetnych akcji lewym skrzydłem. Skrzydłem, na którym w klubie nie gra w ogóle.

Maciej Żurawski 3
Szybkość jak za czasów gdy grał w Wiśle, wykonanie rzutu karnego jak z meczu z USA na mundialu w Korei i Japonii.

Roger 4
Kilka razy zagrał tak jak nie zagrałby żaden Polak. Na razie goli z tego nie ma, bo koledzy powoli przyzwyczajają się do brazylijskich zagrań pomocnika Legii. Czy przyzwyczają się do niedzieli?

Paweł Golański 4-
Miał mniej pracy niż Wawrzyniak, ale jeśli już to zatrzymywał Duńczyków. W kontekście spotkania z Niemcami ma jedną wadę - jest prawonożny, a Leo na lewą obronę szuka lewonożnego piłkarza.

Wojciech Łobodziński 3+
Przez całą drugą połowę Polacy atakowali prawą stroną. Łobodziński czasami się mylił, czasami dośrodkowywał niedokładnie, ale zrobił dużo więcej niż Zahorski.

Marek Saganowski i Łukasz Garguła - grali zbyt krótko by ich oceniać.

Calkiem dobra ocena poszczegolnych pilkarzy dokonana przez dziennikarzy Gazety Wyborczej.

+pikuL

Rok studiów: 1
Wysłany: 2008-06-01, 18:59   

Alan spokojnie, nie szalejmy. To oczywiste, że Polacy w takim meczu jak dzisiaj nie dadzą z siebie wszystkiego. Nie ma co się podpalać w meczu z Duńczykami skoro za tydzień czeka nas prawdziwa wojna. Zdecydowanie widać, że brakuje Kuby, jest dylemat co do lewej strony obrony. Ja postawiłbym tutaj raczej na Golańskiego. Żurawski chyba nie jest jednak w życiowej formie, dlatego wielkie nadzieje pokładam w Smolarku. Krzynówek jak zwykle niezawodny, Roger na +, ale bez rewelacji. Co do Boruca, to o nim akurat nie ma co dyskutować, pewniak ;D

PS. Jednego jestem pewien. Meczu z Niemcami nie przegramy.

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 19:07   

Z natury nie jestem takim wielki optymista jak Wy, tym bardziej, jesli nie ma do tego wiekszych podstaw ;)

Tez bym chcial nie przegrac, za te moje lzy z Dortmundu, tez bym chcial... :)

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-06-01, 19:22   

Człowieku opanuj sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krytykujesz ludzi, którzy grają TOWARZYSKO!!!!

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-06-01, 19:25   

Dobra moj sklad na szwabskie swinie :
Boruc-Wasilewski,Bak,Zewlakow,Golański-Dudka,Lewandowski- Błaszczykowski,Zurawski, Krzynowek- Smolarek

Obrona z lewym Golańskim - wierze ,ze sobie poradzi. Zurawski ustawiony za plecami Smolarka a Ebi ostro na szpicy.

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-01, 19:28   

Nie drzyj sie na mnie. Ja sie zwracam z szacunkiem do Ciebie, takiego samego traktowania oczekuje i od Ciebie.

Na moje uwagi dotyczace gry naszej reprezentacji nie odpowiedziales zadnym argumentem. Przestancie (ta uwaga nie tylko tyczy Ciebie) skupiac sie wylacznie na mojej osobie. Przedstawilem swoje wnioski, odpowiedz na nie. Pieniaczy nam nie potrzeba.

Sklad Damiana optymalny. Golanski jest lepszy zawodnikiem w defensywie niz Wawrzyniak i dlatego ja rowniez na niego bym postawil. Rogera zas wprowadzilbym do gry zamiast Zurawskiego, gdyz wierze, iz juz na poczatku meczu jednym podaniem uruchomi Smolarka, co jest bardziej prawdopodobne niz w przypadku Zurawskiego.

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-06-01, 19:50   

Ja wierze, że Nasi wygrają z Niemcami.
Mój skład na Niemcy:
BOBO-Wojtaszak,Leo(niektórzy wiedzą o kogo chodzi :) ), Burger, Michalak-K.Kowalczyk, Piskorski, prof Kowalczyk, Czerwiński-Grzęda-Kempiński i Janek Pilżys.

Oni gwarantują wygraną!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Papa Midnite 2008-06-01, 22:38, w całości zmieniany 1 raz  

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-06-01, 21:36   

Mój squad:

Wafel - Mój stary, JA, Mechlin, Stary Mechlina - Pioter, Lepik, Wino, Lenin - Blondyna, Twoja Stara

Takim składem --> 3:0 dla nas spokojnie by było :sweet: :lmao:

pio88tr 

Wysłany: 2008-06-02, 10:26   

A ja zrobilem sobioe mały test powstałej strefy kibica w okolicach Galaxy wraz z moją bejbe i moim drugim bejbe z którym romansuje od czasu poznania w liceum 'Jurkiem" i stwierdzam że zdała pozytywnie test przed meczem z niemcami :D

Odpowiedz do tematu