Wysłany: 2008-03-21, 16:00 Piłkarze z polskimi korzeniami
Postanowiłem założyć taki temat, gdyż denerwuje mnie to wyprawia PZPN. W świecie odbywa sie piłkarski "kidnapping" a Nasz kraj jak pałki chce naturalizować wszystkich Rogerów, Arboledów i innych nie przejmując sie, że gdzieś na świecie są tacy piłkarze jak Klose, Podolski, Delura, Boenish, Trochowski, Ben Sahr, Szetela który powiedział "Serce bije po polsku, gram dla tych, którzy mnie chcieli" czy wkońcu ostatnio Aquafresca. Mnie naprawde kur**ca bierze jak słysze, że robią co mogą. No tak jeżeli ograniczanie sie jedynie do naturalizowania piłkarzy z polskiej super wypasionej ekstraklasy jest ich wspaniałym pomysłem to gratuluje!!!!
Moda na reprezentacje Polski dotycz obcokrajowców, którzy nagle zatęsknili za polskim paszportem.
Elo witam!
Moim zdaniem mamy wystarczająco swoich rodowitych Polaków z krwi i kości a nie jakiś mieszańców którzy mają z POLSKA tyle wspólnego co owczarek niemiecki z Niemcami Zamiast powołać np.Sikorę który jest w wyśmienitej formie to Boniek martwi się i robi wyrzuty Leo za Aquafresca! :middlef2: Już mieliśmy przykład Olisadebe który wziął paszport i obywatelstwo i się wypiął potem!! :moon:
POLSKA REPREZENTACJA DLA POLAKÓW!! :pada:
Wysłany: 2008-03-21, 23:00
Sorry ale porównanie Olisadebe z Aquafrescą jest nie na miejscu!!!!!!!!!!
Olisadebe miał z Polską tyle wspólnego co ja z Uzbekistanem. Aquafresca nie pcha sie do polskiej kadry, to nie od niego wyszedł ten pomysł. Powinniśmy powoływać każdego piłkarza, który ma polskie korzenie. Zachwalacie sie Sikorą, który po prostu wybija sie na tle polskiej szarzyzny. Widocznie Leo woli super sprintera i technika jakim jest Rasiak.
Polska dla Polaków-zgadzam sie z tym tylko dlaczego nie dawać szanse gdy ludziom z polskimi korzeniami a zachwycać sie jakimś Rogerem. Fakt zbliżają sie ME i każdy garnie sie do gry w polskiej kadrze. Ale przecież było tyle czasu by zainteresować sie piłkarzami a nikt tego nie zrobił. Może LEo jestdobrym trenerem ale NIE dba o dobro polskiej piłki. Powołałby Aquafresce na jeden mecz, ten by zagrał i byłby już nasz a tak nawet nie chce słyszeć o jego temacie. Przecież gdybyśmy nie stracili tych talentów wyżej wymienionych przeze mnie to mielibyśmy pake na miare 1974 czy 1982!!!!!!!!!
A co takiego wspaniałego pokazuje ten Aquafresh Mówisz że Sikora ma teraz dobry sezon to weź sobie sprawdź jego statystyki z poprzednich sezonów i potem go krytykuj.Ten niby-Polak właśnie w tym sezonie zaczął coś kopać i się nim jaracie jakby to był RvN.Ja tam Rogera też nie chce u Nas w reprezentacji widzieć bo dla mnie nie ma różnicy czy ma korzenie Polskie czy też nie.Mamy mieć czysto krwistą reprezentację z polskimi piłkarzami.
Co do Leo...mówisz że nie dba o dobro polskiej piłki,ale to jakoś dzięki niemu awansowaliśmy po raz pierwszy do ME!
Wysłany: 2008-03-22, 18:27
Awansowaliśmy do ME bo to jego praca i takie miał zadanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W przeciwnym razie PZPN na zbity pysk wyrzucił go z tej roboty.
Ja napisałem, że Sikora wybija sie na tle ligowej szarzyzny ale go nie skrytykowałem!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dlaczego w takim razie Leo nie powołuje Sikore do składu??? Może dlatego, że po prostu ma swoich ulubieńców jak Matusiak czy Żurawski a zawodników mu już nie potrzeba???
Wg mnie Leo już zakończył selekcje i tacy zawodnicy jak Sikora po prostu nie mają już szans.
Swoją drogą Janczyka powołał do kadry a ten grzeje ławe czy to nie jest dziwne. I prosze mi tu nie mówić o jego trenerskim nosie bo jakoś trudno będzie mi uwierzyć, że Janczyk jest bardziej wartościowym graczem niż Sikora-przyajmniej na tym etapie jego kariery.
Danke
Skoro piszesz że Leo zakończył selekcję to po co chcesz żeby powołał Aquafresca???
Masz rację nie skrytykowałeś Sikorę-może ja źle Cię zrozumiałem zwracam honor.
Wysłany: 2008-04-21, 10:52
Lista klubów, w których błyszczą młodzi juniorzy w Niemczech, jest imponująca: Schalke, Arminia, Kaiserslautern, Borussia Dortmund - to tylko część z nich. Nic dziwnego, że PZPN robi wszystko, by ci zdolni ludzie nie poszli śladami Lukasa Podolskiego i Miroslava Klose. W Kolonii prócz płomiennego przemówienia Engel zafundował zawodnikom coś jeszcze - koszulki reprezentacji Polski, w których nasza drużyna wystąpi na Euro 2008.
- Nadal będę występował w naszej reprezentacji juniorów, mimo że przez powołania mam problemy w klubie. Trener za karę, że chcę grać dla Polski sadza mnie na ławie. Nie pójdę w ślady Podolskiego, którego uważam za gamonia. Wybrał niemieckie barwy dla kasy, tak się nie robi! - opowiadał Dominik Kruczek (rocznik 1991) z Borussii Moenchengladbach. A Kamil Wałdoch (1992) z Schalke, syn byłego kapitana reprezentacji Polski Tomasza, dodawał: - Niemiecka kadra już się mną interesowała, ale od razu powiedziałem im: nein. Idę w ślady taty, będę grał z orzełkiem na piersi!
Szwaby je**ne specjalnie dają naszych zawodników na ławkę by z nich dla Naszego kraju pożytku nie było.
ALE MY IM POKAŻEMY TAK JAK TO ZROBILIŚMY W 1410!!!!!!!!!!!!!
Wielkie slowa uznania przede wszystkim dla trenera Globisza, ktory sam na wlasna reke odnajduje polskich pilkarzy na calym swiecie. Nie jest to jednak komorka z prawdziwego zdarzenia, a mimo to PZPN potrafi sie z nimi skonsultowac, spotkac, przekonac. Brawo! Lepiej pozno niz wcale.
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-21, 11:02
Co z tego ,ze Globisz te perełki znajduje skoro pozniej gdy PZPN ma sie wlaczyc do gry to gowno robi ? Przy tym zarzadzie,przy tym prezesie nigdzie nie zajdziemy a kolejni pilkarze beda nam uciekac.
PS
Wie ktos co sie dzieje z Delurą ?
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-06-25, 14:37
Brazylijczyk o polskich korzeniach walczy o angaż w Górniku
Leo Markovsky, grał kiedyś w brazylijskim Palmeiras, strzelając bramkę za bramką. Jego wartość rynkowa wynosiła nawet 2 miliony dolarów. Teraz jest wolnym zawodnikiem i liczy na angaż w Górniku Zabrze - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
25-latek pochodzi z Sao Paulo. Ma polskie korzenie, bo znad Wisły pochodził jego pradziadek. Wkrótce ma też otrzymać polski paszport. Pozostaje tylko jedna rzecz. Musi przekonać do siebie trenera Ryszarda Wieczorka.
Obrońca francuskiego Sochaux Damien Perquis chciałby grać dla reprezentacji Polski. Piłkarz jednej ze słabszych drużyn Ligue 1 mówi, że chce grać dla Polski dla babci, która jest Polką. 22-letni obrońca nie wie jednak zbyt wiele o naszym kraju. Perquis nie ma pojęcia kto jest obecnym prezydentem Polski oraz twierdzi, że najsłynniejszym Polakiem w historii jest Jacek Bąk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum