Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Piłkarze z polskimi korzeniami
Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-02-26, 17:52   

Cytat:
No cale szczescie nie ty ustalasz co ma znaczenie.

Tu przedstawiamy swoje poglądy i dzielimy się swoimi doświadczeniami, więc nie przedstawiaj tego tak jakby się ktoś autorytatywnie wypowiadał. Zauważ tą różnicę. Żadnego dogmatu tutaj nie ogłaszałem.

Czy od tego, że tzw. "cudowna Otylila" wygra zawody czy wjedzie w drzewo samochodem, ludziom będzie się żyć lepiej- czy to wpływa na nasze życie??? Odp.: NIE.
Czy od tego, że RPP zmieni stopy procentowe, ludziom będzie żyć lepiej albo gorzej??? Odp TAK
Czy od tego, że Polska jest w UE, ludziom będzie się żyć lepiej??? Odp.: POZORNIE TAK.

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-02-26, 18:19   

Czy od tego czy wygramy z Niemcami na MS czy ME bedziemi szczesliwi jak nigdy? ABSOLUTNIE TAK TAK TAK!!!!!!!!!! Pieniadze szczescia nie daja a wygrana nad Niemcami jak najbardziej.

szlemiel 

Wysłany: 2009-02-26, 18:22   

"Tu przedstawiamy swoje poglądy i dzielimy się swoimi doświadczeniami" - dokladnie tak czynie - rownie dobrze moge odwrocic kota ogonem i stwierdzic, ze to Ty sie wymadrzasz - wszystko jest wzgledne Arek ;)

Nie zmieniaj tematu: nikt tutaj o ekonomii nie mowil - trudno porownywac ekonomie ze sportem - materie z emocjami.

Spokojnie Areczku :)

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-02-26, 18:23   

Michau napisał/a:
Czy od tego czy wygramy z Niemcami na MS czy ME bedziemi szczesliwi jak nigdy? ABSOLUTNIE TAK TAK TAK!!!!!!!!!! Pieniadze szczescia nie daja a wygrana nad Niemcami jak najbardziej.

Sport przynosi emocje, ale nie zmienia nic w życiu państw.

[ Dodano: 2009-02-26, 18:26 ]
szlemiel napisał/a:
Nie zmieniaj tematu: nikt tutaj o ekonomii nie mowil - trudno porownywac ekonomie ze sportem - materie z emocjami.

Dokładnie. O to też mi cały czas chodzi, dlatego podaję różne przykłady, nie mówiąc tego wprost.

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-02-26, 20:02   

Pomijając to, że robicie off-top rozpoczęty przez Arka, to owszem, sport przynosi rozgłos, ale jeszcze większy rozgłos przynosi kultura i jakość gospodarki czyli PKB na per capita. Sport ma znaczenie co najmniej drugorzędne ale jest ważnym ogniwem.

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-02-26, 22:49   

Szczepan napisał/a:
rozgłos przynosi kultura i jakość gospodarki czyli PKB na per capita.

Rozgłos Polsce przynosi PKB ? Jaja sobie robisz ? Przeciez zaden przecietny czlowiek sie tym nie interesuje a co za tym idzie nie da nam rozgłosu. Nie słyszalem jakos by na CNN czy innej zagranicznej stacji sie podniecali naszym PKB, za to o wynikach na olimpiadzie i podziwie w zwiazku z tym dla Polaków słyszalem.
No ale nie ma co dalej prowadzic tej dyskusji. Bez odbioru.

@Adm 

Wysłany: 2009-02-26, 22:58   

Nie PKB, a PKB na per capita co oznacza, że im bogatszy kraj (w sensie per capita czyli na głowę mieszkańca), tym bardziej jest znany dzięki temu, że posiada w sobie większy odsetek imigrantów rozławiających ten kraj i swoim spektakularnym inwestycjom. Pozdrawiam :)

|
|
V

i co z tego?

Ostatnio zmieniony przez Adm 2009-02-26, 23:37, w całości zmieniany 6 razy  

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-02-26, 22:59   

Szczepan napisał/a:
ale jeszcze większy rozgłos przynosi kultura i jakość gospodarki czyli PKB na per capita.

Przeczytalem i rozumiem to identycznie jak DE Hoff :D

[ Dodano: 2009-02-26, 23:00 ]
Di Szczepano posta zminiles.

@Adm 

Wysłany: 2009-02-27, 10:29   

z Onetu:

"Mogą nam sprzątnąć Obraniaka sprzed nosa"

Alarmujące wieści z Francji. Ludovic Obraniak, kandydat do gry w reprezentacji Polski, tak dobrze spisuje się w tym sezonie, że lada moment może dostać powołanie, ale do... kadry "trójkolorowych". To oznaczałoby koniec marzeń o tym, aby pomocnik OSC Lille zagrał w reprezentacji Polski.
Mimo że Obraniak gra w pomocy, to jest jednym z najlepszych strzelców ligi francuskiej. W tym sezonie strzelił już dziewięć goli. To powoduje, że coraz więcej francuskich dziennikarzy domaga się od selekcjonera Raymonda Domenecha powołania Obraniaka do kadry.

- Jeśli polska strona dalej będzie tak bierna w tej sprawie, to Francuzi mogą nam sprzątnąć Obraniaka sprzed nosa - ostrzega Tadeusz Fogiel, polski menedżer mieszkający we Francji. Fogiel mocno zaangażował się w sprawę Obraniaka, ale ręce mu opadają, gdy widzi, jak podchodzą do tego szefowie PZPN.

- Sam zapłacę za koszty naturalizacji Obraniaka! Za te druczki, dokumenty, znaczki... Nie jest to wielka kwota, Ludovica stać na to, ale uważam, że należy mu się od nas taki gest. Tyle że w PZPN nie są nawet pewnie świadomi, jak to wygląda. Prawda jest też taka, że nawet w polskim konsulacie Obraniak został potraktowany jak petent. Nie twierdzę, że ma być przyjęty jak król, ale sytuacja jest nadzwyczajna. Świetny piłkarz z polskimi korzeniami pali się do gry w naszej kadrze. No i co, PZPN dalej go będzie olewał?! - oburza się Fogiel.

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2009-03-15, 21:21   

i prawdopodobnie bedzie tak jak zawsze, PZPN nic nie zrobi a Obraniak bedzie grał dla Francji

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-11-09, 10:46   

Jak donoszą polskie media Seba Boenisch postanowil wybrac gre dla bialo - czerwonych. Pierwsza misja Franza zakonczyla sie sukcesem. Mam nadzieje, ze na Boenischu Smuda nie poprzeestanie i bedzie zabiegal rowniez o innych "naszych" pilkarzy.
Tak jak decyzja Obraniaka spowodowala, ze we Francji pilkarze z polskimi korzeniami zaczeli raptownie wyrazac chec gry dla naszej kadry tak mam nadzieje, ze decyzja Sebastiana wywrze takie same skutki i nie bedziemy juz tracic pilkarzy pokroju Podolskiego;]

jmk 

Wysłany: 2009-11-09, 11:54   

Boenisch, Obraniak - OK
Rogery - NIE!!
I Smuda ma podobne zdanie i dobrze :D
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-11-09, 11:59   

Każdy gościu, który ma polskie korzenie i potrafi lepiej kopać w piłke niż ja (co nie jest takie łatwe) powinien byc w orbicie zainteresowania trenera reprezentacji.
Szkoda, ze Smuda wczesniej nie zostal selekcjonerem bo moze sprobowalby namowic Kasmirskiego do gry dla Polski.

[ Dodano: 2009-11-09, 12:00 ]
Teraz czas na Akwafreszke :D

jmk 

Wysłany: 2009-11-09, 12:00   

No, ale chyba przez polskie korzenie nie rozumiesz granie w polskim klubie? :D
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-11-09, 12:01   

Smudze łatwo poszło z Boenischem bo mówi swobodnie bo niemiecku. Z Kasmiskim nie mial by sie jak dogadac.
A tak swoja drogą, jak mieli przodkowie Boenischa na nazwisko ? Bo rozumiem ,że to co teraz nosi jest zniemczone.

[ Dodano: 2009-11-09, 12:03 ]
Dobra już wiem, pewnie po prostu Benisz :P

Odpowiedz do tematu