Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Mecz z Chorwatami
szlemiel 

Wysłany: 2008-06-14, 11:16   Mecz z Chorwatami

Wygrywamy z Chorwacja o jedna bramke wiecej niz Austriacy z Niemcami i w cwiercfinale gramy z Portugalia - scenariusz jak najbardziej mozliwy - przy zastrzezeniu, ze Austriacy w meczu nie strzela wiecej niz dwie bramki, a w naszym meczu padnie wynik 2:0 - dobrze mysle?

Z meczu z Polska moze zabraknac nawet pieciu podstawowych pilkarzy reprezentacji Chorwacji. Nie zagraja z obawy przed druga zolta kartka w turnieju. Inna sprawa, czy jest to oslabienie dla druzyny ;)

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-06-14, 12:35   

W Czas na śmiech napisałem jakis czas temu jakie 3 mecze czekają Polske na ME:
był juz mecz otwarcia, był mecz o wszystko a teraz pozostał nam mecz o honor.
Smutne jest to, że 3 raz z rzedu na kolejnej wielkiej imprezie odpadamy tak wcześnie.
W Azji przegraliśmy z Koreą i Portugalią by wygrać ostatni mecz z Portugalią, w Niemczech przegraliśmy z Ekwadorem i Szwabami by wygrac ostatni mecz z Kostaryką.
Teraz przegralismy z Niemcami ale za to zremisowaliśmy w drugim meczu co można uznać za sukces na miare srebra w Barcelonie.
A najgorsze jest to, że Beenhakker w niczym nie odbiega od Engela i Janasa. Po raz kolejny nasi zawodnicy sa fatalnie przygotowani do turnieju. Nawet program NASA nic nie pomógł.
Filozofia Leo "step by step" nie przynosi oczekiwanych efektów.
I coż z tego, że poraz pierwszy awansowalismy do ME???? Engel po 16 latach doprowadził naszych do MŚ a po nich został zwolniony. Sądze, że jezeli dojdzie do zmiany w zwiazku to Nasi podziękują Beenhakkerowi za współprace.

Smutne to ale prawdziwe.

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-06-14, 15:54   

ja nie wierzę w to że sędziowie poświęcą Niemcy by przepchnąc Austrię, a i z chorwacją bedzie ciężko wygrać, michał mówisz że PZPN podziękuje Beenhakerowi, to kto zamiast jego poprowadzi reprezentacje......... oby nie Polak, bo nie mamy zdolnych polskich trenerów

mechlin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-06-14, 16:48   

patrzcie na to optymistycznie... nie jest zle, zawsze moglo byc gorzej tzn:
- najpierw było co 4 lata to samo
- teraz jest co 2 lata to samo
- moglo zawsze byc co rok to samo a nie jest i nie bedzie :P

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2008-06-14, 17:02   

Rafcio napisał/a:
bo nie mamy zdolnych polskich trenerów

mamy.

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-06-14, 17:28   

Trenerów mamy tylko troszke zacofanych.
Ja bym naszym zawodnikom puścił ROcky'ego IV gdzie przygotowywał sie na Syberii do walki z Ivanem Drago i kazałbym im robic takie same ćwiczenia :D
Kondycyjnie byliby przygotowani prefekcyjnie. Poza tym jestem zwolennikiem gry ofensywnej i postawiłbym na 4-3-2-1.
Gralibysmy wspaniały futbol a ja zbierałbym laury za kolejne zwycięstwa polskiej kadry :D :D

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-16, 17:32   

Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Dariusz Dudka, Jakub Wawrzyniak - Wojciech Łobodziński, Rafał Murawski, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Roger Guerreiro - Marek Saganowski.

Co Leo kombinuje? Czyzby kolejna kontuzja? Po Euro spadnie na niego uzasadniona fala krytyki. Rowniez i moja.

Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-06-16, 17:37   

To są jakieś żarty...jak we wcześniejszych spotkaniach można było dostrzec jakąkolwiek myśl trenera (według mnie często beznadziejną) to tym razem wytrącił sobie wszystkie karty z ręki...jak gówniarz bez pomysłu na grę zachował się dokonując kolejnego przetasowania...
Dobra...może po meczu więcej, zobaczymy jak to bedzie wyglądać w paraktyce.
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2008-06-16, 17:57   

Sorka najpierw był wielki Leo a teraz na niego najeżdżacie.. skoro jesteście znawcami to powinniście zachować tok rozumowania bez kontrastów wynikających z braku sukcesów na euro...

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-16, 17:58   

Nie rozumiem takiego gadania. Graja dobrze - chwalimy; graja zle - ganimy. Bowiem dobro zespolu jest najwazniejsze, a slepa milosc do niego.

Przede wszystkim zaczekajmy z pelna ocena na koniec Euro. Mam nadzieje, ze nie nastapi ono dzisiaj.
Ostatnio zmieniony przez szlemiel 2008-06-16, 18:11, w całości zmieniany 1 raz  

pio88tr 

Wysłany: 2008-06-16, 18:08   

Leo jest tu najmniej winny naszego jak na razie słabego występu na Euro to trener o światowej renomie z 26 letnim stażem jako trener.Kierował wielkie kluby choćby sam Real Madryt z którym zdobył między innymi Mistrzostwo Hiszpanii...

Powinien zostać niezależnie od dzisiejszego wyniku bo to wspaniały trener i może on nauczy czegoś naszych piłkarzy.

Winna leży po stronie zawodników którzy moim zdaniem nie potrafią się odpowiednio skoncentrować i zmotywować na tak wielkich imprezach. Poza tym nasi piłkarze nie należą do wirtuozów futbolu. Mamy 13 solidnych piłkarzy a rezerwę mamy bardzo słabiutką. I tu tkwi problem. Brak nam grupy co najmniej 18 solidnych, dobrych piłkarzy którzy w razie kontuzji jednego z kolegów zastąpią go godnie.

Co do nastrojów: Moim zdaniem my Polacy potrafimy tylko kochać lub nienawidzić co nie raz już pokazaliśmy.

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-06-16, 18:44   

panowie miejmy nadzieje że wielki Leo dokona znowu cudu

Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-06-16, 19:11   

Szczepan napisał/a:
Sorka najpierw był wielki Leo a teraz na niego najeżdżacie.. skoro jesteście znawcami to powinniście zachować tok rozumowania bez kontrastów wynikających z braku sukcesów na euro...

To się nazywa wtedy obiektywizm, a nie ślepe zapatrzenie w trenera.

Ok, wielki trener, światowa renoma, wiele nas nauczył, odkrył kilku zawodnikow dla tej kadry, ale...wg. mnie udowodnił już kilka razy, że jako trener nie jest nieomylny.
Jak można np rozumieć fakt wielu kontuzji w drużynie, które nie powinny mieć miejsca, dobór takich zawodników, że obecnie w TRZECIM meczu wystąpi po raz TRZECI inny zawodnik na lewej stronie obrony? Mało było czasu przed mistrzostwami na sprawdzenie tych wariantów, aby nie było potem nieporozumień z takim Golańskim, który musiał grać na nieswojej pozycji? A zrobienie prawym pomocnikiem Saganowskiego, który NIGDY nie grał na tej pozycji? Owszem, kontuzja Błaszczykowskiego. Ale zwracam uwagę, że akurat prawa strona mogła byc cholernie mocno obsadzona. Jest tam Błaszczykowski, Łobodziński, Grosicki, Jeleń, a nawet na upartego Kosowski, bo często grał na tej pozycji...a tu dochodzi do parodii, że w jednym meczu gra Łobodziński, a już w kolejnym Wasilewski jest odpoweidzialny za zabezpieczanie całej prawej strony, a pomagać ma mu w tym fałszywy Saganowski...graliśmy tak kiedyś? Co chłopaki? Jakoś sobie nie przypominam...
I to gadanie jakim to cudem jest nasz awans do ME. Leoś, zastanów się! Miał kasę, spokój w mediach(jak na Polskę), wolny wybór zawodników i przedwszystkim byliśmy na 2 WIELKICH turniejach pod rząd, wiec naszym OBOWIĄZKIEM był awans do ME...
Naprawdę długo mógłbym tak jeszcze wymieniać...
Nie twierdzę, że jestem za jego zwolnieniem, bo chcę go dalej widzieć na ławce trenerskiej, ale nie mówmy, że jest on niewinny i nie popełnił błędow! Popełnił od cholery. I musi to przemysleć. P.s - zmieniłbym ławkę trenerską asystentów. Szczególnie tych z zagranicy.

Dobra, dalej nie piszę, czekamy na mecz.
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

szlemiel 

Wysłany: 2008-06-16, 19:14   

Z pelnymi ocenami nalezy poczekac. Ja troszke sie pospieszylem. Przyznaje. Zazanczam iz Pawel (jak rowniez Damian) ma wiele racji. Ale poczekajmy.
Ostatnio zmieniony przez szlemiel 2008-06-16, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-06-16, 19:20   

Leo popełnił naprawde mnostwo bledow. Niespodziewalem sie tego po nim. Myslalem , ze po bledach Janasa i Engela teraz jak przyszedl ktos z prawdziwego zdarzenia bedzie inaczej. Bedziemy dobrze przygotowani a tu dupa.
Bledy tez byly w wyborze zawodnikow. Nie bede teraz przeprowadzal dokladnej analizy ale rezygnacja z Bronowickiego czy Blaszczykowskiego byla glupia. Nawet jakby mieli sie nie wyleczyc na pierwszy mecz to i tak mogliby jechac zamiast takich asow jak Pazdan czy Kokoszka ,ktorzy przyjechali tu na wycieczke. Nie ma zadnych wartosciowych zmiennikow. Mimo to oczywiscie Leo musi zostac bo te błędy nie czynia go nagle złym trenerem. Oby tylko wyciagnal wnioski.

Odpowiedz do tematu