Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
LM/LE 2009/2010
Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2009-12-20, 21:57   

pio88tr napisał/a:
nie tym razem Benzema jest u Nas,Juninho gdzieś u Arabów a Lisandro Lopez to za mało ;]

Lisandro to w tej chwili lepszy piłkarz niż Benzema, a razem z Gomisem i Bastosem, jest w stanie zniszczyć Real. Zresztą skoro jakiś Alcoron lub coś takiego może, to każdy może :D

Pary 1/8 finału Ligi Mistrzów:
VfB Stuttgart - FC Barcelona 1-2 Dla Barcy na wyjeżdzie i 3-0 dla Barcy u siebie
Olympiakos SFP - Girondins Bordeaux 1-3 dla Bordeaux na wyjeżdzie i 1-1 u siebie
FC Inter Mediolan - Chelsea FC 1-0 dla Interu u siebie i 2-0 dla Chelsea u siebie
FC Bayern Monachium - ACF Fiorentina 3-1 dla Bayernu u siebie i 2-0 dla Fiorentiny u siebie
CSKA Moskwa - Sevilla FC 1-1 w Moskwie i 1-1 w Sevilli, karne dla CSKA.
Olympique Lyon - Real Madryt 4-1 dla Lyonu u siebie i 2-1 dla Realu dla siebie
FC Porto - Arsenal FC 2-0 dla Porto u siebie i 1-1 w Londynie
AC Milan - Manchester United 1-3 w Mediolanie dla MU i identycznie w Manchesterze.
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

pio88tr 

Wysłany: 2009-12-20, 23:32   

Pawulon napisał/a:
Olympique Lyon - Real Madryt 4-1 dla Lyonu u siebie i 2-1 dla Realu dla siebie

:lol: :rotfl: :nuts: tylko tyle,bo nie warto tego jakoś szerzej komentować :okay:

Pawulon napisał/a:
AC Milan - Manchester United 1-3 w Mediolanie dla MU i identycznie w Manchesterze.

MU ma problemy w PL a co dopiero mówić o starciu z Milanem.Jeżeli się nie wzmocnią to nie są tak jak Ty uważasz takim murowanym kandydatem do awansu

Pawulon napisał/a:
FC Porto - Arsenal FC 2-0 dla Porto u siebie i 1-1 w Londynie

Tu też bardzo odważny typ na Porto. Osobiście uważam że w Portugalii będzie w najlepszym wypadku (dla gospodarzy) remis, zaś w Londynie pewne zwycięstwo AFC :)

Pozostałe typy trochę bardziej prawdopodobne,choć przyczepiłbym się jeszcze do końcowego zwycięzcy w dwumeczu CSKA-Sevilla...Po wyrównanych meczach to Hiszpanie wg mnie będą górą.

Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2009-12-21, 00:31   

pio88tr napisał/a:
MU ma problemy w PL a co dopiero mówić o starciu z Milanem.Jeżeli się nie wzmocnią to nie są tak jak Ty uważasz takim murowanym kandydatem do awansu

Ja jednak jestem jakoś dziwnie spokojny o MU, zważywszy chociażby na fakt, że spodziewam się, że dziadki z Milanu złapały tylko teraz drugi dech i grają trochę lepszą piłkę, a tak to niedługo wrócą do przeciętności.

pio88tr napisał/a:
Tu też bardzo odważny typ na Porto. Osobiście uważam że w Portugalii będzie w najlepszym wypadku (dla gospodarzy) remis, zaś w Londynie pewne zwycięstwo AFC

Lubię drużynę Arsenalu i chciałbym, aby awansowali dalej, ale Porto to dla mnie czarny koń rozgrywek. Nasz Kamil Kosowski stwierdził nawet, że to drużyna obecnie groźniejsza niż Chelsea Londyn. Przesadził, ale 3-0 z Atletico Madryt ( co z tego, że drużyna z problemami) i parę innych spotkań, które widziałem, przekonały mnie, że mogą być bardzo groźni. Ten Hulk jest niesamowity. Po prostu bestia. Oczywiście nie wygra sam dwumeczu, ale przeciwko niemu najpewniej stanie bardzo osłabiony Arsenal. Już teraz 9 liczących się zawodników w ich kadrze, jest kontuzjowanych...

[ Dodano: 2009-12-21, 00:54 ]
Tak jeszcze dodam, że jestem pod olbrzymim wrażeniem zawodników, których produkuje Fc Porto. Deco, Ferreira, Carvalho, Quaresma, Diego, Pepe, Anderson (ten ktory gra teraz w MU) Lucho Gonzalez, C. Alberto, McCarthy, Hulk...niesamowici piłkarze i każdy z nich to wielka indywidoaulność. A takich jak oni było w Porto bardzo wielu.
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

pio88tr 

Wysłany: 2009-12-21, 11:55   

Pawulon napisał/a:
Już teraz 9 liczących się zawodników w ich kadrze, jest kontuzjowanych...

Ale pomimo tego wygrywają ;] A 1/8 będzie grana w lutym więc większość powinna być już zdrowa. Bardziej niż kontuzji w AFC boję się że część zawodników może być zmęczona po PNA,który kończy się pod koniec stycznia. To samo dotyczy CFC...Myślę jednak że mimo to obie ekipy spokojnie awansują dalej.

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2010-03-12, 13:28   

zbynek 

Wysłany: 2010-03-12, 17:00   

Wykorzystales moje mienie :) ale w slusznej sprawie ;)

MKSFan

Wysłany: 2010-03-13, 21:03   

Obok czterech klubow ktore juz awansowaly awansuja jeszcze Chelsea, Sevilla, Bordeaux oraz Barcelona ( choc bede kibicowal VFB :D ) ale trzeba realnie patrzec.

Od razu mowie nie jeste kibicem Realu :D

Moj faworyt do wygrania calej LM to Chelsea dalej Manchester

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2010-03-19, 14:58   

Cytat:

Pary ćwierćfinałowe Ligi Mistrzów:

Olympique Lyon - Bordeaux
Bayern Monachium - Manchester United
Arsenal - FC Barcelona
Inter Mediolan - CSKA Moskwa

Pierwsze mecze ćwierćfinałowe 30/31 marca, rewanże 6/7 kwietnia.

Pary półfinałowe:

Bayern / Manchester United - Olympique Lyon / Bordeaux
Inter / CSKA - Arsenal / Barcelona

Pierwsze mecze półfinałowe 20/21 kwietnia, rewanże 27/28 kwietnia.

Czyli w finale widze powtórkę z przed roku a nawet takie samo rozwiązanie na koniec xD
Duża sprawa dla Francji bo mają już na pewno ekipe w półfinale.
A gdzie Real ? :wow:

pio88tr 

Wysłany: 2010-03-19, 15:39   

The Hoff napisał/a:
Cytat:

Pary ćwierćfinałowe Ligi Mistrzów:

Olympique Lyon - Bordeaux
Bayern Monachium - Manchester United
Arsenal - FC Barcelona
Inter Mediolan - CSKA Moskwa

Pierwsze mecze ćwierćfinałowe 30/31 marca, rewanże 6/7 kwietnia.

Pary półfinałowe:

Bayern / Manchester United - Olympique Lyon / Bordeaux
Inter / CSKA - Arsenal / Barcelona

Pierwsze mecze półfinałowe 20/21 kwietnia, rewanże 27/28 kwietnia.

Czyli w finale widze powtórkę z przed roku a nawet takie samo rozwiązanie na koniec xD
Duża sprawa dla Francji bo mają już na pewno ekipe w półfinale.
A gdzie Real ? :wow:

też tak myśle że powtórka z przed roku ale z ta różnicą że wygrywa MU :)
A Real jest liderem Primera Division ;D

Deth. 

Wysłany: 2010-03-20, 18:46   

a moim zdaniem Arsenal może pokazać swoją siłę, i pokonać Barcelone, i wcale bym się nie zdziwił.
Poza tym manu gra piach, jeden Rooney to nie wszystko. A obydwa francuskie zespoły bądź co bądź sprawiają sporą niespodziankę w tej edycji.

Osobiście podobał by mi się finał Arsenal : Bordeaux
Arsenal zasługuje na zwycięstwo bo polityka prowadzona przez Wengera mi się podoba. Bordeaux bo chyba po prostu lubię ten zespół, a i zawodników ma naprawdę klasowych.

Ale w przyszłym sezonie i tak zwycięży Liverpool xD

pio88tr 

Wysłany: 2010-03-20, 19:52   

Jak dla mnie najlepsza z obecnie możliwych par finałowych to kolejny angielski finał,czyli Manchester Utd- Arsenal Londyn. O ile pierwsza z ekip nie powinna mieć większego problemu z dotarciem do Madrytu, to Arsenal nie jest faworytem w tym dwumeczu. Liczę jednak na niespodziankę i rewanż za finał z 2006 roku :)

zbynek 

Wysłany: 2010-03-21, 13:21   

Cytat:
Ale w przyszłym sezonie i tak zwycięży Liverpool xD

Pierw musi byc w 4 premiership pozniej sie zakwalfikowac i wyjsc z grupy to tak na dobry poczatek :) osobiscie mysle ze juz pierwszej przeszkody nie pokonaja :D

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2010-03-22, 23:02   

pio88tr napisał/a:
A Real jest liderem Primera Division

Nie jest!!! W La Liga liczy się pierw bezpośredni mecz a później bramki, więc nadal liderem jest Barca.
Wszystkie pary bardzo ciekawe.
1. Bordeaux moim zdaniem tutaj sobie poradzi
2. Jeśli Bayern zagra jak z Juve to Rooney w MU nic na nich nie poradzi.
3. Barca, Barca, Barca!!!
4. Tutaj Inter chyba nie mógł lepiej trafić.

pio88tr 

Wysłany: 2010-03-23, 10:19   

pogonifan napisał/a:
Nie jest!!! W La Liga liczy się pierw bezpośredni mecz a później bramki, więc nadal liderem jest Barca.

Nie wiem skąd masz takie informacje ale uwierz że La Liga śledzę nie od dzisiaj i jestem pewien że to Real jest na pierwszym miejscu w tabeli :) A jak mi nie wierzysz to wejdź sobie na byle jaki portal i spójrz na tabele ligi hiszpańskiej gdzie na samym szczycie widnieje napis "Real Madryt" na drugim barca z taką samą ilością pkt ale gorszym bilansem bramkowym...

zbynek 

Wysłany: 2010-03-23, 13:38   

W lidze hiszpanskiej licza sie bezposrednie mecze ale w momencie gdy zostaly rozegrane juz oba spotkania. A dopoki rozegrany zostal jeden mecz to decyduja bramki.

Odpowiedz do tematu