Panie Kaczyński, jedna mała uwaga, nie tylko do Pana, ale również do innych osób, w tym nauczycieli akademickich naszej uczelni. Sydney 2000, Ateny 2004, Pekin 2008 - to nie olimpiady, to Igrzyska Olimpijskie !!
W starozytnej Grecji okres miedzy Igrzyskami Olimpijskimi nazwano olimpiada. Igrzyska Olimpijskie oraz olimpiada spelnialy funkcje kalendarza. Uzywajmy wlasciwych terminow. Tylko oto proszę
Panie Kaczyński, olimpiady nie musisz organizować, ona de facto czały czas trwa
Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-02-01, 20:29
szlemiel napisał/a:
Panie Kaczyński, jedna mała uwaga, nie tylko do Pana, ale również do innych osób, w tym nauczycieli akademickich naszej uczelni. Sydney 2000, Ateny 2004, Pekin 2008 - to nie olimpiady, to Igrzyska Olimpijskie !!
W starozytnej Grecji okres miedzy Igrzyskami Olimpijskimi nazwano olimpiada. Igrzyska Olimpijskie oraz olimpiada spelnialy funkcje kalendarza. Uzywajmy wlasciwych terminow. Tylko oto proszę
Panie Kaczyński, olimpiady nie musisz organizować, ona de facto czały czas trwa
Żebyś wiedział, jaki byłem srfustrowany, gdy dr Rdzanek trzykrotnie podczas zajec z maoizmu dla naszej grupy wypowiedziala slowo olimpiada w kontekscie Igrzysk Olimpijskich :P
Sama idea na czas obecny jest utopijna. Zaczekajmy do 2012 roku.
No bo to sie przyjelo jako skrot....wiadomo,ze to nie jest dokladne i poprawne okreslenie,ale przyjelo sie, ze tak sie mowi.
_________________ To nie matka ale wzięła mnie w opiekę
Pokazała mi emocje, nauczyła być człowiekiem
To nie kochanka, ale co noc sypiam z nią,
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.
Olimpiade to w Polsce zapowiadano juz w 1952 albo 1956 roku w Krakowie.
Wiec to nie jest zadna nowosc , ale w sumie nasz kraj zasluguje na Igrzyska Olimpijskie najlepiej zeby byly letnie np w Warszawie i zimowe np w Zakopanem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum