Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Zamknięty przez: salamandra
2010-08-07, 12:49
I liga piłki kopanej
Acik 

Wysłany: 2010-02-18, 10:39   

Wydział Gier Polskiego Związku Piłki Nożnej postanowił, że pierwsza w tym roku kolejka I ligi odbędzie się zgodnie z planem w dniach 6-7 marca.

- Zrobiliśmy rozeznanie w klubach i uznaliśmy, że da się grać. W większości przypadków boiska będą się nadawały, chyba że pogoda sprawi nam niemiłą niespodziankę - poinformował szef Wydziału Gier Wojciech Jugo.

Dziewięć klubów nie widziało zastrzeżeń w planowym rozpoczęciu rundy wiosennej, kilka miało pewne obiekcje, a dwa poinformowały, że mogą nie być w stanie przygotować murawy. - Te dwa grają w pierwszej kolejce na wyjeździe, więc nie powinno być problemów - dodał.

Acik 

Wysłany: 2010-02-21, 15:43   

Zmiany organizacyjne na stadionie Pogoni

Wraz z rozpoczęciem rundy wiosennej na stadionie szczecińskiej Pogoni doszło do kilku istotnych zmian. Te zostały wymuszone względami bezpieczeństwa i licencyjnymi, a także zwiększeniem komfortu do oglądania spotkań ligowych na obiekcie MKS-u. Na stadionie wprowadzono podział na strefy, a także powiększono sektor gości.

Do tej pory Pogoń na swoim stadionie przyjmowała jedynie 607 miejsc - w sektorze 23. W związku z tym, że 5% z obecnej pojemności obiektu (18 027) przekracza tę liczbę, dla kibiców drużyn przyjezdnych przeznaczono również sektor 22. Od rundy wiosennej sezonu 2009/10, Pogoń kibicom gości zaoferuje 1 012 miejsc siedzących.

Dla kibiców Pogoni niedostępny będzie również sektor nr 21, który będzie stanowił sektor buforowy. Dla kibiców niepełnosprawnych przygotowano miejsca w górnej części sektora 19.

Na stadionie powstał nowy budynek klubowy - na wysokości sektorów 19-20. Tam właśnie znajdować się będzie trybuna VIP, trybuna prasowa, a także miejsce zabaw dla najmłodszych. Szczeciński klub zapowiedział już, że od rundy wiosennej utrudnione będzie przemieszczanie się między sektorami. Przejście pomiędzy sektorami 3-14 (wejście od ulicy Witkiewicza) a 15-18 (wejście od ulicy Karłowicza) będzie zupełnie niemożliwe. Na sektory 1 i 2 Pogoń nie będzie prowadziła sprzedaży biletów. Tam znajdować się będą wyłącznie miejsca dla osób zaproszonych przez sponsora klubu, firmę Carlsberg.

Acik 

Wysłany: 2010-02-23, 09:55   

Czas na kalendarz wiosny:

- W przypadku awansu Pogoni Szczecin do półfinału i finału Pucharu Polski terminy
niektórych spotkań mogą ulec zmianie - pisze w komunikacie prasowym rzecznik prasowy klubu Pogoń Szczecin, Przemysław Kłosiński.

Terminarz rundy wiosennej 2009/2010

Podbeskidzie Bielsko-Biała - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 6 marca, g.17.00

Pogoń Szczecin - Flota Świnoujście (I liga) - piątek 12 marca, g.19.00

Zagłębie Sosnowiec - Pogoń Szczecin (1.mecz 1/4 finału Pucharu Polski) - wtorek 16
marca, g.18.45

Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 20 marca, g.14.00

Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec (rewanżowy mecz 1/4 finału Pucharu Polski) -
środa 24 marca, g.20.00 (transmisja telewizyjna w Orange Sport)

Pogoń Szczecin - MKS Kluczbork (I liga) - sobota 27 marca, g.18.30

Motor Lublin - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 3 kwietnia, g.14.00

6/7 kwietnia - 1.mecz półfinałowy Pucharu Polski (w przypadku awansu Pogoni)

Znicz Pruszków - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 10 kwietnia, g.20.15

Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze (I liga) - poniedziałek 19 kwietnia, g.19.15
(transimisja telewizyjna w TVP Sport)

20/21 kwietnia - rewanżowy mecz półfinałowy Pucharu Polski (w przypadku awansu Pogoni)

Górnik Łęczna - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 24 kwietnia, g.19.00

Pogoń Szczecin - Stal Stalowa Wola (I liga) - piątek 30 kwietnia, g.20.00

poniedziałek 3 maja, g.20.15 - finał Pucharu Polski w Bydgoszczy (w przypadku awansu
Pogoni)

ŁKS Łódź - Pogoń Szczecin (I liga) - poniedziałek 10 maja, g.19.15 (transmisja
telewizyjna w TVP Sport)

Pogoń Szczecin - Warta Poznań (I liga) - sobota 15 maja, g.20.00

Dolcan Ząbki - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 22 maja, g.17.00

Widzew Łódź - Pogoń Szczecin (I liga) - środa, 26 maja, g.20.10

KSZO Ostrowiec Św. - Pogoń Szczecin (I liga) - sobota 29 maja, g.17.00

Pogoń Szczecin - Wisła Płock (I liga) - sobota 5 czerwca, g.17.00

+pikuL

Wysłany: 2010-02-23, 13:36   

Ale to jest głupota robić najciekawsze spotkania w poniedziałek.

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2010-02-23, 19:58   

Czemu w większości krajów świata w I ligach (patrząc na nasz system) jest i jakoś się sprawdza.

jmk 

Wysłany: 2010-02-23, 20:09   

Niektórym jest to na rękę :)
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.

szlemiel 

Wysłany: 2010-02-25, 23:47   

Jesli nie widzieliscie, to koniecznie zobaczcie - druga czerwona kartka ;)

pogonifan 

Wysłany: 2010-02-26, 10:06   

Lewy strzał z piszczela i już wiemy dlaczego piłka nożna na Ukrainie stoi na wyższym poziomie niż u nas :)

Acik 

Wysłany: 2010-03-10, 14:38   

Bez zbędnego gadania:

1szy mecz Pogoni w Szczecinie --> Piątek, 12 marca 2010 godz. 19:00 z Flotą Świnoujście.

Proponuję spotkać się ok 17:00 na Grzędach - Kempińskich w celu obalenia paru piwek a potem wspólny wymarsz na meczyk :cheers:

MKSFan

Wysłany: 2010-03-13, 20:57   

I Pierwszy mecz za nami niestety dla Pogoni tylko remis.

Trzeba zyc nadzieja ze maszynka wreszcie zaskoczy i Porotwcy zaczna grac na miare oczekiwan .

Pawulon 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2010-03-14, 19:17   

Jak ja na tym meczu , kur.., zmarzłem...:P Jeszcze coś mi się pomyliło, nie zauważyłem, że wchodząc prze bramki można siadać tylko na konkretnych sektorach i przez to, zamiast siedzieć jak zwykle na 9, to wylądowałem na 18 :P Po raz pierwszy w życiu po drugiej stronie.
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

Acik 

Wysłany: 2010-03-15, 14:13   

Pogoń Szczecin - Flota Świnoujście (566 kibiców gości).
Tak dobrego wyjazdu Floty chyba nikt się nie spodziewał. Choć ze Świnoujścia do Szczecina nie jest daleko, to 566 osób (w tym 18 Falubaz) na wyjeździe to bardzo dobry wynik. Przyjezdni wywiesili 7 flag (w tym dwie Falubazu Zielona Góra) i dobrze przygotowali się od strony ultras. Już na początku spotkania wywiesili transparent "Nie ogarniesz wszystkiego, więc skup się na rzeczach najważniejszych", ponad którym zaprezentowali sektorówkę z kibicem i herbem Floty, a na górze odpalili 8 rac. Później przyjezdni zaprezentowali flagowisko połączone z pirotechniką (strobo, wulkany). W czasie meczu na trybunach panowała przyjazna atmosfera, wszak nie od dziś wiadomo, że fani obu klubów mają bardzo dobre stosunki. Kibice Floty wywiesili również transparent "www.koniecITI.pl".

The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2010-03-21, 18:40   

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/2627.html
skrót z meczu sandecja- Pogoń dla tych , którzy może jeszcze nie wiedzą jaką straszliwą ciotą jest Klatt.

Kacper 

Wysłany: 2010-03-21, 20:18   

klattastrofa
otworzyłem plecak i wyjąłem mikrofon"
"Anioł na trybunach a na boisku szatan"

pogonifan 

Wysłany: 2010-03-22, 22:56   

I tak się przegrywa mecze które można spokojnie zremisować a nawet wygrać :/ ah oby później już było tylko lepiej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi