Wydział Gier Polskiego Związku Piłki Nożnej postanowił, że pierwsza w tym roku kolejka I ligi odbędzie się zgodnie z planem w dniach 6-7 marca.
- Zrobiliśmy rozeznanie w klubach i uznaliśmy, że da się grać. W większości przypadków boiska będą się nadawały, chyba że pogoda sprawi nam niemiłą niespodziankę - poinformował szef Wydziału Gier Wojciech Jugo.
Dziewięć klubów nie widziało zastrzeżeń w planowym rozpoczęciu rundy wiosennej, kilka miało pewne obiekcje, a dwa poinformowały, że mogą nie być w stanie przygotować murawy. - Te dwa grają w pierwszej kolejce na wyjeździe, więc nie powinno być problemów - dodał.
Wraz z rozpoczęciem rundy wiosennej na stadionie szczecińskiej Pogoni doszło do kilku istotnych zmian. Te zostały wymuszone względami bezpieczeństwa i licencyjnymi, a także zwiększeniem komfortu do oglądania spotkań ligowych na obiekcie MKS-u. Na stadionie wprowadzono podział na strefy, a także powiększono sektor gości.
Do tej pory Pogoń na swoim stadionie przyjmowała jedynie 607 miejsc - w sektorze 23. W związku z tym, że 5% z obecnej pojemności obiektu (18 027) przekracza tę liczbę, dla kibiców drużyn przyjezdnych przeznaczono również sektor 22. Od rundy wiosennej sezonu 2009/10, Pogoń kibicom gości zaoferuje 1 012 miejsc siedzących.
Dla kibiców Pogoni niedostępny będzie również sektor nr 21, który będzie stanowił sektor buforowy. Dla kibiców niepełnosprawnych przygotowano miejsca w górnej części sektora 19.
Na stadionie powstał nowy budynek klubowy - na wysokości sektorów 19-20. Tam właśnie znajdować się będzie trybuna VIP, trybuna prasowa, a także miejsce zabaw dla najmłodszych. Szczeciński klub zapowiedział już, że od rundy wiosennej utrudnione będzie przemieszczanie się między sektorami. Przejście pomiędzy sektorami 3-14 (wejście od ulicy Witkiewicza) a 15-18 (wejście od ulicy Karłowicza) będzie zupełnie niemożliwe. Na sektory 1 i 2 Pogoń nie będzie prowadziła sprzedaży biletów. Tam znajdować się będą wyłącznie miejsca dla osób zaproszonych przez sponsora klubu, firmę Carlsberg.
- W przypadku awansu Pogoni Szczecin do półfinału i finału Pucharu Polski terminy
niektórych spotkań mogą ulec zmianie - pisze w komunikacie prasowym rzecznik prasowy klubu Pogoń Szczecin, Przemysław Kłosiński.
_________________ To nie matka ale wzięła mnie w opiekę
Pokazała mi emocje, nauczyła być człowiekiem
To nie kochanka, ale co noc sypiam z nią,
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.
Rok studiów: 4
Wysłany: 2010-03-14, 19:17
Jak ja na tym meczu , kur.., zmarzłem...:P Jeszcze coś mi się pomyliło, nie zauważyłem, że wchodząc prze bramki można siadać tylko na konkretnych sektorach i przez to, zamiast siedzieć jak zwykle na 9, to wylądowałem na 18 :P Po raz pierwszy w życiu po drugiej stronie.
_________________ "We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Pogoń Szczecin - Flota Świnoujście (566 kibiców gości).
Tak dobrego wyjazdu Floty chyba nikt się nie spodziewał. Choć ze Świnoujścia do Szczecina nie jest daleko, to 566 osób (w tym 18 Falubaz) na wyjeździe to bardzo dobry wynik. Przyjezdni wywiesili 7 flag (w tym dwie Falubazu Zielona Góra) i dobrze przygotowali się od strony ultras. Już na początku spotkania wywiesili transparent "Nie ogarniesz wszystkiego, więc skup się na rzeczach najważniejszych", ponad którym zaprezentowali sektorówkę z kibicem i herbem Floty, a na górze odpalili 8 rac. Później przyjezdni zaprezentowali flagowisko połączone z pirotechniką (strobo, wulkany). W czasie meczu na trybunach panowała przyjazna atmosfera, wszak nie od dziś wiadomo, że fani obu klubów mają bardzo dobre stosunki. Kibice Floty wywiesili również transparent "www.koniecITI.pl".
_________________ "to był zwyczajny dzień z tych jakie tu są
przeszukali mnie pytali czy mam broń
powiedziałem mam, wymierzyli mi w skroń
otworzyłem plecak i wyjąłem mikrofon"
"Anioł na trybunach a na boisku szatan"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum