Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-16, 12:51 Beenhakker ogłosił szeroką kadrę na Euro
Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker podał nazwiska 31 piłkarzy, spośród których wybierze kadrę na mistrzostwa Europy.
Do 28 maja Beenhakker musi zgłosić oficjalną, 23-osobową kadrę na mistrzostwa Europy do UEFA.
Kadra 31 zawodników, spośród których Leo Beenhakker wybierze 23 piłkarzy na mistrzostwa Europy:
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)
Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad)
Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze).
Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa)
...i Roger jak zdążą z obywatelstwem
Dobra mówić których 9 piłkarzy wywalacie z tej listy :P
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-16, 13:03
Takiej kadry mozna bylo sie spodziewac.
Ja bym wywalil :
Kowalewski(slabo sie spisuje w Koronie),
Kokoszka(naprawde nie wiem co w nim Leo widzi...strasznie niepewny),
Michal Golinski(solidny ligowiec ale to wszystko),
Pazdan (nic nowego nie wniesie do kadry,ma jeszcze czas),
Wawrzyniak(zupelnie mnie nie przekonuje,niczym nadzwyczajnym sie nie wyroznia)
Matusiak(slaba forma),
Janczyk(zadko grywa w CSKA a napastnik musi grac)
Tu sie zaczynaja schody...odstawiam Radomskiego - dlugaaaa kontuzja i jeszcze nie wrocil do formy.
I ostatni,zapewno wielu z was sie z tym nie zgodzi- Łobodzinski - bardzo prosty drybling,srednia szybkosc jak na skrzydlowego,radzi sobie tylko ze slabymi rywalami,zaden chorwacki czy niemiecki obronca sie na jego tricki nie nabierze.
Jak dla mnie czarnym koniem w naszej kadrze moze byc Majewski - chlopak o niesamowitym potencjale,nie bojacy sie zagrac trudna pilke a takich niekonwencjonalnych,mlodych i odwaznych graczy nam potrzeba.
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Wysłany: 2008-04-16, 13:26
Wywalić:
1. Kowalewski --> jak się ma bramkarzy w Celticu, Arsenalu i Manchesterze, no to sory Gibon Choć stary Legionista jesteś :thumbup:
2. Kokoszka --> totalne nieporozumienie
3. Golański --> słabiutko w Rumunii ciągnie, choć ostatnio bramkę strzelił ale to go nie uratowało przed moją eliminacją
4. Radomski --> jak dla mnie nie sprawdza się w kadrze
5. Łobodziński --> powód: drewno
6. Goliński --> gdyby to był Golina ze swoich najlepszych lat to tak ale teraz...out
7. Pazdan --> za młody i jak dla mnie na razie nic nie pokazuje na boisku
8. Żurawski --> mocno spuścił z tonu i gra sobie teraz chłopak na Cyprze
9. Janczyk --> dobry ale za mało gra i jest conajmniej 3 napastników na tą chwilę lepszych od niego
Jak nie zdążą z Rogerem na listę wraca Janczyk
Co do Wawrzyniaka: słabo gra albo wcale w Legii to fakt, ale zauważcie że w kadrze idzie mu całkiem nieźle Pełni rolę "zapchajdziury" bo grał już wszędzie tylko na bramce go jeszcze nie widziałem Na ławce może być moim zdaniem.
A Majewski to taki mały Zidanek się robi powolutku :thumbup: jak można go było puścić z Legii...
Majewski zaczynal czy byl kiedys na testach w Legii?
Ja sie ciesze przede wszystkim z powolania Wichniarka, Saganowskiego i Janczyka. Mam nadzieje, ze ktorys z tej trojki pojedzie na Euro. Trzeba szukac nowych rozwiazan w ataku. To ze nie ma Brozka? A Brozek kiedys w reprezentacji sie sprawdzil? Warzycha byl wielka gwiazda greckiej pilki, a kadrze nie potrafil pomoc.
Wysłany: 2008-04-16, 13:47
Był w rezerwach Legii i go puścili bo za drobny był :/ Tak samo było z Robertem Lewandowskim który też był w rezerwach i puścili go do Znicza Pruszków gdzie strzelił w II lidze w tym sezonie bodajże z 15 bramek, a teraz Legia chce go sprowadzić i musi wyłożyć za niego 300 tys Euro...
Działacze Legii to debile :middlef2:
To się pochwale już :P : mój kumpel z Kg Adam Frączczak grał wczoraj w Legii z Wisłą od 65 minuty Legia - Wisła 1:0
Wysłany: 2008-04-16, 14:21
A ja mam zasadnicze pytanie: Gdzie jest Rasiak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lmao:
Jak można takiego dryblera nie powołać. Skandal w biały dzień!!!!!!
Ja osobiście jestem zaskoczony nominacjami bo z tego co wiem mieli być powołani:
Dudek i Matysek,
Hajto, Łapiński, Żmuda, Walburg, Rudy, Wałdoch, Matlak
Brzęczek, Ratajczak, Kowalczyk, Iwan, Kałużny, Świerczewski
Olisadebe, Lato, Rasiak, Trzeciak, Juskowiak, Valderama
CO sie pop*******ło Wdowczykowi jak powoływał skład
A tak mniej poważnie to nie widze niespodzianek. Może tylko żal, że z nie powołał Grosickiego i Kaźmierczaka. Napewno odpadnie Kuszczak, Pazdan, Wichniarek, Garguła, Wawrzyniak, Kokoszka, Saganowski i oczywiście jak zostanie powołany to Roger i Golański.
Rok studiów: II
Wysłany: 2008-04-16, 14:54
Roger jutro otrzyma polskie obywatelstwo
Selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker podał nazwiska 31 piłkarzy, spośród których wybierze kadrę na mistrzostwa Europy.
- Rogera Guerreiro nie ma na liście, bo na razie nie ma polskiego paszportu. Kiedy go dostanie przyjdzie czas na następny krok. Wówczas zapytamy FIFA o możliwość jego powołania - powiedział Beenhakker.
Prezydent Lech Kaczyński w czwartek nada polskie obywatelstwo Rogerowi Guerreiro - poinformowało Biuro Prasowe Kancelarii Prezydenta.
Po otrzymaniu obywatelstwa i wyrażeniu zgody przez Międzynarodową Federację Piłkarską Roger Guerreiro będzie mógł występować w polskiej reprezentacji.
Urodzony w Sao Paulo 25-letni Roger Guerreiro jest zawodnikiem Legii od grudnia 2005 roku. Pod koniec lutego bieżącego roku złożył w Mazowieckim Urzędzie Wojewódzkim wniosek o przyznanie polskiego obywatelstwa. Na początku marca dokumenty w tej sprawie trafiły do Urzędu ds. Repatriacji i Cudzoziemców, a następnie do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Obecnie do przyznania Brazylijczykowi polskiego obywatelstwa brakuje jedynie opinii prezydenta Lecha Kaczyńskiego.
Roger Guerreiro może stać się drugim w ostatnim czasie zagranicznym piłkarzem, który po otrzymaniu obywatelstwa zadebiutował w polskiej drużynie narodowej. W lipcu 2000 roku Polakiem został urodzony w Nigerii Emanuel Olisadebe. W latach 2000-2004 rozegrał 25 meczów w reprezentacji i zdobył 11 goli, m.in. w znacznym stopniu przyczyniając się do awansu do MŚ w 2002 roku. Obecnie występuje w lidze chińskiej.
Acik Żurawski gra w Grecji w Larissa a nie na Cyprze ,ale do rzeczy...
Out:
Fabiański (Arsenal Londyn),-nie gra a bramkarzowi potzrebne jest ogranie
Michał Pazdan (Górnik Zabrze),-nic specjalnego
Łukasz Piszczek (Hertha Berlin),-jeszcze nie teraz,mamy lepszych(Żurawski)
Dawid Janczyk (CSKA Moskwa), -bardzo go lubię ale nie gra za dużo
Adam Kokoszka (Wisła Kraków), -dobry ale na poziomie naszej ligi
Michał Goliński (Zagłębie Lubin),-jeżeli nie odzyska dawnej formy
Marek Saganowski (FC Southampton)-tj. z Janczykiem
Pomyłka to na pewno Dudka, Janczyk,Bronowicki(szczegolnie jego ostatnie pół roku- to miazga)Piszczek (kto?), no i ostatnio Wawrzyniak sie opier.....
,ja zadałbym pytanie kogo bardziej brakuje?jesli chodzi o moj typ to zdecydowanie Zieńczuk,Sikora na pewno jest lepszy od Piszczka,tym z polskiej ligi bardziej zalezy na grze oprocz wyjątków jak np Brozek:D,no a poza tym postawiłbym na naszego cypryjczyka Łukasza Sosina,on chyba 4 sezon jest krolem strzelcow tamtej ligi,wiec dalbym mu szanse
W sumie w tej szerokiej kadrze to w ogole niespodzianek nie ma.. zobaczymy jak z ostateczna bedzie!
Ja bym odstrzelil :
Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce) - w polskiej lidze nic nie wybrania powyzej tego co musi
Adam Kokoszka (Wisła Kraków) - jeszcze nie teraz bo nie ma nawet ligowego ogrania
Paweł Golański (Steaua Bukareszt) - jedyny dobry mecz w kadrze to ten z Portugalia u nas
Michał Goliński (Zagłębie Lubin) - na tle Garguly Majewskiego czy Murawskiego wypada gorzej
Michał Pazdan (Górnik Zabrze) - to samo co wyzej tyle ze gorszy od Dudki czy Lewandowskiego
Marek Saganowski (FC Southampton) - nie gra w Souhampton najlepsze lata ma za soba
Radosław Matusiak (Wisła Kraków) - cien zawodnika sprzed ponad roku
Łukasz Piszczek (Hertha Berlin) - w naszej lidze robil furore ale w Hercie jest rzucany od obrony do ataku wlacznie
z tego co dzis mowil Leo wynika ze zabiera na Euro 3 bramkarzy 7 obroncow 10 pomocnikow i 3 napastnikow wiec taki moj wybor!! Ebi przeciez to napastnik ale jest wsrod pomocnikow (rozumiem taka zmyla dla przeciwnikow )
Odstrzelenie Golanskiego, Kokoszki i Pazdana powoduje, ze na prawej obronie zagrac mogliby tylko Wasilewski, Zewlakow, ew Dudka czy Wawrzyniak, a do takiej sytuacji nie mozna dopuscic, wiec nalezy przyjac kryterium pozycyjne, a nastepnie odnosic sie do aktualnej formy.
Co do Sosina zas, to za pozno jest na zgrywanie z zespolem srodkowego napastnika. A ze wczesniej nie otrzymal szansy? No coz. Jest jak jest. Co innego, gdyby to byl typ szybkosciowca, jakim jest Sikora. Na koncowki jak ulal.
Nie zgodze sie tez z wypowiedzia Jana Tomaszewskiego, ktory stwierdzil, iz brak powolania dla mlodego bramkarza spowoduje napiecie wsrod pozostalych bramkarzy, bowiem dodanie do trojki czwartego dobrego golkipera ma wplynac na ich samopoczucie. Owszem, bramkarz musi wiedziec, kto broni, ale przeciez wszystko jest jasne. Boruc jest numerem 1. A reszta niech walczy pod presja o wyjazd. Nie widze przeszkod.
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-16, 17:53
szlemiel napisał/a:
Odstrzelenie Golanskiego, Kokoszki i Pazdana powoduje, ze na prawej obronie zagrac mogliby tylko Wasilewski, Zewlakow, ew Dudka czy Wawrzyniak, a do takiej sytuacji nie mozna dopuscic
Zaraz zaraz,wymieniles az CZTERECH ktorzy po odstrzeleniu tamtych mogliby zagrac na prawej obronie i mowisz ze to malo ?!? Nie rozumiem.Kazdy z tej czworki moze zagrac na prawej a dodatkowo Dudka,Wawrzyniak i Zewlakow moga na lewej( oczywiscie wystawienie Dudki na pozycji innej niz srodek pomocy grozi katastrofa).
Co do Sosina to on juz swoja szanse mial za Janasa i pokazal,ze nie prezentuje reprezentacyjnego poziomu.Nie od biedy ciagle gra na cyprze i zaden powazny klub go nie chce.
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum