Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Beenhakker ogłosił szeroką kadrę na Euro
szlemiel 

Wysłany: 2008-04-16, 18:03   

Damian, za Janasa zagral bodajze w dwoch meczach (jesli nie w jednym), z czego z Arabia Saudyjska strzelil dwie bramki.

Zewlakow na srodku, Wasilewski na prawej, Dudka w srodku pomocy, Wawrzyniak (uniwersalny, ale zapewniajacy bezpieczenstwa) - w razie kontuzji wszystko ulega przemeblowaniu, co nie wplywa dobrze na zespol - ja jestem zwolennikiem przywiazywania nazwisk do pozycji - tak gralismy, nie widze sensu wrzucania na lewa badz prawa strone Zewlakowa, chyba ze ktorys z naszych skrajnych obroncow bedzie w katastrofalnej formie, choc warian z Michalem jest mozliwy, a wtedy do obrony wchodzi Radomski lub Jop - po za tym - skad my wiemy w jakiej formie jest Golanski? No wlasnie...

Zbysiu, np. Saganowski ostatnio zagral 75 minut w meczu, wiec gra co najwyzej w kratke, a gdy byl w reprezentacji, to zawsze robi wiele szumu w napadzie i o tym trzeba pamietac. A Matusiak mimo tej slabej formy, jako jedyny potrafil w meczu z USA zakrecic obroncami i uderzyc groznie na bramke.

Za chwile przedstawie swoja kadre, gdy skoncze Ksiecia ;p, byc moze tych samych pilkarzy uwzglednie, jednak dobiore mysle bardziej oddajace prawde argumenty inne argumenty ;)

zbynek 

Wysłany: 2008-04-16, 18:17   

Alan to teraz taki malutka zagadka!? kiedy ostatnio jakas bramke strzelil Sagan w lidze... a strzelil az 2! a co do jego wystepw w kadrze to chyba dobrze zagral jak prowadzilismy z 6-0 z Armenia gdy wygralismy 8-0!? i strzelil ta 7 i 8! a i pamietam jeszcze jakis mecz w Ostrowcu co wkopal pilke na dach stadionu z 16 metrow!

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-16, 18:23   

Nie wiem ;) Dla mnie oprocz skutecznosci liczy sie takze sama charakterystyka zawodnika. Dlatego tez Brozek kompletnie mnie nie przekonuje. Saganowski, podobnie jak Citko, mogl zrobic kariere, gdyby udzial w wypadku motocyklowym. Widac jednak u niego wieksza kulture gry, niz u innych pilkarzy z naszej ligi, a nawet niektorych polskich napastnikow grajacych za granica. W tym upatruje szanse. Choc wyzej cenie Wichniarka, zawodnika o podobnej charakterystyce. Ostatnio i on nie strzela bramek w Bundeslidze, ale gra tam na codzien, jest liderem zespolu, a Niemcow zna od podszewki. Smolarek, Zurawski, Matusiak, Wichniarek, ale to jeszcze sie zastanowie, zostalo mi jeszcze 20 stron ;p

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-04-16, 18:36   

szlemiel napisał/a:

Zewlakow na srodku, Wasilewski na prawej, Dudka w srodku pomocy, Wawrzyniak (uniwersalny, ale zapewniajacy bezpieczenstwa) - w razie kontuzji wszystko ulega przemeblowaniu, co nie wplywa dobrze na zespol - ja jestem zwolennikiem przywiazywania nazwisk do pozycji - tak gralismy, nie widze sensu wrzucania na lewa badz prawa strone Zewlakowa

Alan,mowisz o przywiazaniu do pozycji, ze skoro Zewlak gral na srodku to nie ma po co go przerzucac na lewo.Natomiast Kokoszka u Leo zawsze gral na srodku a Pazdan nawet podany jest jako pomocnik i tam go ostatnio Leo wystawial.Takze nawet nie odrzucając ich i tak wedle twojej koncepcji nie daje nam to zabezpieczenia na prawa obrone :) :)

zbynek 

Wysłany: 2008-04-16, 18:41   

dokladnie ;p Kokoszka gral zawsze na srodku! a na prawej zagral tylko jeden mecz z Korona i strzelil gola akurat;p swoja droga chlopak umie sie znalezc;] a Pazdan to defensywny pomocnik a nie obronca! jedynego prawego to odrzucilem Golanskiego ale na prawej zawsze moze grac Bronowicki w Legii gral na prawej a w kadrze gra na lewej od pamietnego meczu z Portugalia gdzie byl nie do zajechania;p
Ostatnio zmieniony przez zbynek 2008-04-16, 18:43, w całości zmieniany 1 raz  

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-04-16, 18:42   

Panie to, że on zna Szwabów od podszewki nie sprawia, że może jechać na Euro. Ale fakt faktem, że napastnicy to najgorsza nasza formacja.
Nie no nawet gdybym chciał jakiegoś napastnika wyróżnić to żadnego nie moge chociaż Ebi zawsze w kadrze gra lepiej niż w klubie.

Ja licze bardzo ale to bardzo mocno na Majewskiego. Ten chłopak będzie przyszłością tej drużyny. Wątpie by wystąpił w meczu z Niemcami bo my będziemy mieli ultradefensywne ustawienie i będziemy liczyli na farta, żeby nic nam do bramki nie wpadło.

aaaaa i jeszcze coś Roger kadry nie zbawi. :]

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-16, 18:45   

Zbawi ;D

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-04-16, 18:46   

Nie zbawi :]

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-16, 18:48   

Zbysiu, pamietam to uderzenie Saganowskiego, chyba nawet ponad dachem stadionu ;)

No to co, sprowokowaliscie mnie ;)

Kokoszka - prezentuje poziom ligowy, choc nie zawsze gra w Wisle, a jak gra, to na prawej obronie, a nie na srodku, jak go Leo ustawia - jest skuteczny i ma zaufanie trenera, ale to za malo

Wawrzyniak - niewatpliwie brakuje nam pilkarzy lewonoznych - latami na tej pozycji gral Zewlakow, jednak teraz nie ma potrzeby rozbijania dwojki srodkowych obroncow - uniwersalny, ale na kazdej pozycji przecietny

Pazdan - dla mnie nieporozumienie, ale to Leo jest fachowcem, nie ja - mysle jednak, ze sie zgadzacie z ta opinia

Murawski - spisał się w meczu z Serbią, jednakże w mojej ocenie przegrał rywalizację z Majewskim i Gargułą, mimo że Murawski jest zawodnikiem nieco bardziej defensywnym - tutaj mamy jednak Lewandowskiego, Dudke czy ew Radomskiego

Golinski - kolejny wielki talent, ktory nigdy nie rozkwitl i chyba nigdy nie rozkwitnie - procz mocnego uderzenia, czesto gesto niecelnego, niczego wielkiego do gry nie wnosi

Piszczek - jako środkowy napastnik przegrał rywalizację z Matusiakiem i Zahorskim - jako skrzydłowy z Błaszczykowskim i Łobodzińskim - w przyszlosci moze byc jedna z podpor reprezentacji

Saganowski - wiele na jego temat powiedzial, takze przegral rywalizacje, odpowiednio ze Smolarkiem, ktorego widze jako wysunietego napastnika, oraz Zurawskim

Janczyk - szczerze mowiac dawno go nie widzialem w akcji - w Rosji, jesli gra, to niczym sie nie wyroznia - mlody, wiec poczeka, bo na pewno nie jest jeszcze kompletnym pilkarzem

Ktory z bramkarzy? Jeju - aktualnie w slabszej formie jest Kowalewski, to nie ulega watpliwosci. Chyba jednak na niego bym postawil, choc w gre wchodzi rowniez Kuszczak - Fabianski wydaje mi sie bardziej pewny w swoich interwencjach, po prostu

Uff, mam juz to za soba ;) Problem kadry jest z lewa strona, gdyz brakuje na nia ludzi. Jakosciowy problem stanowia zas boczni obroncy i napastnicy.

zbynek 

Wysłany: 2008-04-16, 18:52   

Alanie z twoich wyliczen wynika ze bierzesz 22 zawodnikow na Euro;p rozumiem rezerwujesz miejsce dla Rogera ;p

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-16, 18:53   

I Roger oczywiscie - nie ryzykowalbym - w obecnej formie na pewno nie zbawi ;)

[ Dodano: 2008-04-16, 19:54 ]
Faktycznie - dorzucam wiec Wawrzyniak, ze wzgledu na te jego lewa noge ;)

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-16, 18:57   

A moze Roger? Acik, on jest lewonozny, nieprawdaz? ;p Nie nie, zacytuje cos z Ksiecia: zwyciestwo orezem obcym nie jest prawdziwe ;)

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-04-16, 18:58   

Ja dla Rogera nie widze miejsca w składzie-dlatego nie zbawi :lmao:

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-16, 19:00   

Wasze zdanie :) Nie po to Leo o niego walczy a Kaczor w przyśpieszonym trybie nadaje mu Obywatelstwo Polskie żeby grzał ławe albo nie pojechał wcale :D

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-16, 19:04   

Ja jestem zdania że Roger tylko zablokuje miejsce innemu POLSKIEMU piłkarzowi i nie powinien jechać na Euro bo nie przyczynił się w żadnym stopniu do awansu i nie jest prawdziwym Polakiem...wolę Grosickiego w jego miejsce

Odpowiedz do tematu