Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Rafał Ziemkiewicz w Szczecinie i inni -Solidarność 20 lat ..
Czesław 

Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2009-04-16, 18:22   Rafał Ziemkiewicz w Szczecinie i inni -Solidarność 20 lat ..

Cytat:
Tegoroczna edycja Tygodnia Społecznego, który odbywać będzie się w dniach 20-22 kwietnia, poświęcona została Solidarności.

Pierwszy dzień poświęcony został historii Solidarności, a za stołem prezydialnym zasiądą:

* Lech Wałęsa
* Longin Komołowski
* Bogdan Lis
* Władysław Frasyniuk
* Bp. Alojzy Orszulik
* Mieczysław Ustasiak

Drugiego dnia nad współczesnym znaczeniem Solidarności zastanawiać się będą:

* Andrzej Milczanowski
* Kazimierz Wóycicki
* Rafał Ziemkiewicz
* Mieczysław Jurek

Trzeci i ostatni dzień zamknie dyskusja o przyszłości Solidarności, w której wezmą udział:

* Maciej Zięba OP
* Bogdan Zdrojewski
* Janusz Śniadek
* Piotr Krzystek
* Marek Migalski

Wszystkie debaty będą zaczynać się o godzinie 19 w klasztorze oo. Dominikanów (pl. Ofiar Katynia 1)

Źródło: http://fundacjaveritas.org/tydzienspoleczny/

Ja się wybieram na Ziemkiewicza, Kijevo też z tego co mówił.

Dla tych co nie uda się zapisać na Wałęsę na USie jest szansa by zobaczyć tego człowieka parę godzin później ;)

pio88tr 

Wysłany: 2009-04-20, 22:20   

Miałem iść już dzisiaj ale mi nie wypaliło,postaram się jutro ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;P

michelangelo 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-04-20, 23:17   

Ja dzisiaj byłem, i muszę przyznać, że się rozczarowałem. Debata ma polegać na tym, że przedstawia się dwa lub więcej odmiennych punktów wiedzenia na dany temat, a tu zasiadło za stołem trzech solidarnościowców: Bogdan Lis, Longin Komołowski i Lech Wałęsa. Mówili o historii i powstaniu solidarności, jej funkcjonowaniu, aż do okrągłego stołu. I na każde zagadnienie pierwszy mówil Wałęsa, a pozostali mu tylko przytakiwali, ewentualnie dodającc coć od siebie. A gdy już skonczyli, a cała sala liczyła na mozliwość zadawania pytań, okazało się nie ma już czasu, i tylko pozwolono na dwa pytania, z czego oba kierowane do Wałęsy, a on tak na prawdę nie odpowiedził sesownie ani na jedno.

kijevo 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-04-21, 06:08   

michelangelo napisał/a:
Ja dzisiaj byłem, i muszę przyznać, że się rozczarowałem. Debata ma polegać na tym, że przedstawia się dwa lub więcej odmiennych punktów wiedzenia na dany temat, a tu zasiadło za stołem trzech solidarnościowców: Bogdan Lis, Longin Komołowski i Lech Wałęsa. Mówili o historii i powstaniu solidarności, jej funkcjonowaniu, aż do okrągłego stołu. I na każde zagadnienie pierwszy mówil Wałęsa, a pozostali mu tylko przytakiwali, ewentualnie dodającc coć od siebie. A gdy już skonczyli, a cała sala liczyła na mozliwość zadawania pytań, okazało się nie ma już czasu, i tylko pozwolono na dwa pytania, z czego oba kierowane do Wałęsy, a on tak na prawdę nie odpowiedził sesownie ani na jedno.

szczerze mówiąc to ja nie spodziewałbym się niczego innego i dziś na US.
Na Ziemkiewicza chcę się wybrać bo mówi z sensem i podzielam jego zdanie.
Mam nadzieje, że dadzą mu dojść do głosu te tuzy wolności słowa i będzie można posłuchać czegoś sensownego.

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-04-21, 06:20   

michelangelo napisał/a:

Słuchałem retransmisji w Radiu Szczecin. Podzielam zdanie Michała. Profesor L. Wałęsa trochę gubił się w swoich poglądach. Zobaczymy co dzisiaj powie... może zaprzeczy czemuś co mówił wczoraj.

szlemiel 

Wysłany: 2009-10-30, 13:35   

http://madaalan.wrzuta.pl..._siegnac_gwiazd

Utwor poswiecony dzialaczom Solidarnosci - jesli jeszcze ktos tej piosenki nie slyszal, to warto ja posluchac i obejrzec teledysk do niej zmontowany przez jakiegos tam internaute.

Odpowiedz do tematu