Rok studiów: II
Wysłany: 2009-04-20, 23:17
Ja dzisiaj byłem, i muszę przyznać, że się rozczarowałem. Debata ma polegać na tym, że przedstawia się dwa lub więcej odmiennych punktów wiedzenia na dany temat, a tu zasiadło za stołem trzech solidarnościowców: Bogdan Lis, Longin Komołowski i Lech Wałęsa. Mówili o historii i powstaniu solidarności, jej funkcjonowaniu, aż do okrągłego stołu. I na każde zagadnienie pierwszy mówil Wałęsa, a pozostali mu tylko przytakiwali, ewentualnie dodającc coć od siebie. A gdy już skonczyli, a cała sala liczyła na mozliwość zadawania pytań, okazało się nie ma już czasu, i tylko pozwolono na dwa pytania, z czego oba kierowane do Wałęsy, a on tak na prawdę nie odpowiedził sesownie ani na jedno.
Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-04-21, 06:08
michelangelo napisał/a:
Ja dzisiaj byłem, i muszę przyznać, że się rozczarowałem. Debata ma polegać na tym, że przedstawia się dwa lub więcej odmiennych punktów wiedzenia na dany temat, a tu zasiadło za stołem trzech solidarnościowców: Bogdan Lis, Longin Komołowski i Lech Wałęsa. Mówili o historii i powstaniu solidarności, jej funkcjonowaniu, aż do okrągłego stołu. I na każde zagadnienie pierwszy mówil Wałęsa, a pozostali mu tylko przytakiwali, ewentualnie dodającc coć od siebie. A gdy już skonczyli, a cała sala liczyła na mozliwość zadawania pytań, okazało się nie ma już czasu, i tylko pozwolono na dwa pytania, z czego oba kierowane do Wałęsy, a on tak na prawdę nie odpowiedził sesownie ani na jedno.
szczerze mówiąc to ja nie spodziewałbym się niczego innego i dziś na US.
Na Ziemkiewicza chcę się wybrać bo mówi z sensem i podzielam jego zdanie.
Mam nadzieje, że dadzą mu dojść do głosu te tuzy wolności słowa i będzie można posłuchać czegoś sensownego.
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-04-21, 06:20
michelangelo napisał/a:
Słuchałem retransmisji w Radiu Szczecin. Podzielam zdanie Michała. Profesor L. Wałęsa trochę gubił się w swoich poglądach. Zobaczymy co dzisiaj powie... może zaprzeczy czemuś co mówił wczoraj.
Utwor poswiecony dzialaczom Solidarnosci - jesli jeszcze ktos tej piosenki nie slyszal, to warto ja posluchac i obejrzec teledysk do niej zmontowany przez jakiegos tam internaute.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum