Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-06-26, 10:11
Acik napisał/a:
im większa sprzedaż tym bardziej komercyjna muzyka, a im bardziej komercyjna tym więcej ludzi jej słucha. A to oznacza, że jest nijaka
O kurcze , z takim pojmowaniem muzyki w chu zaje.bistych zespołów wykluczasz. Dla mnie uznawanie , ze jak ktoś sprzedaje mnóstwo płyt jest nijaki jest smieszne. Przeciez to nie wina tych zespołów czy wykonawców , ze graja muzyke która sie podoba publiczności. Czy takie AC/DC,Aerosmmith,Gunsi,Led Zeppelin czy Meta są gówniane bo mają rzesze fanów kupujących ich płyty !? Ich muzyka jest nijaka ?! Oczywiście to nie jest porównanie do MJ, bo to zupelnie inny styl grania ale komercja ta sama. Komercha może byc zła ( muzyka nastawiona tylko na pieniądz) i dobra ( powstająca mimo woli, po prostu muzyka jest dobra i sie sprzedaje).
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Powiem tak...jednego pedofila mnie :P
......ale wielki szacunek za jego dokonania muzyczne i to co zrobił dla rozwoju muzyki,nie tylko popu,ale również rapu,trance i innych kierunków w ogóle nie związanych z popem!Był fenomenem,szkoda dla niego że splamił siebie tymi ekscesami z nieletnimi,ale dobrze ze wyszło to na jaw.
Za gnoja słuchałem jego muzyki,baaa nawet kupowałem kasety :P
Teraz też ze wspólasem słuchamy jego kawałków heh
Niech mu ziemia lekka będzie...
BTW.Jako kogo go zaliczać murzyna czy białego?! ;o jak dla mnie to takie nie wiadomo co...łaciate :P
Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-06-26, 14:48
ale to on zapoczątkował min. w Polsce erę białych murzynów czyli białych ale jednak czarnych chyba nawet nie był tego świadomy, że tendencje się odwróciły i teraz wielu chciało by się "zasfaltować".
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
Był wielki [*] pamiętam jak za dzieciaka słuchało sie jego utworów ba! posiadałem nawet koszulke z jego wizerunkiem hehe ...
_________________ "Dulce et decorum est pro partia morii"
"Oto widzę ojca swego,
Oto widzę matkę swoją,
Swoje siostry i braci.
Oto widzę długi szereg tych,
którzy byli przed nami.
Oto ich zew,
bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie "
_________________ To nie matka ale wzięła mnie w opiekę
Pokazała mi emocje, nauczyła być człowiekiem
To nie kochanka, ale co noc sypiam z nią,
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum