Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Czaki vel 2Pac - bohater Szczecina czy wstyd...?
Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2009-03-21, 23:47   Czaki vel 2Pac - bohater Szczecina czy wstyd...?

Mam dla was (mam nadzieję) ciekawy temat.
Otóż przechadzając się ulicami Szczecina często można spotkać bardzo ciekawą osobę i jednocześnie materiał do zastanowienia w jaki sposób traktować ludzi tego typu.
Jest nią...Czaki, nazywany przez wielu 2Packiem.
To koleś, były uczeń gastronomika, który podobno jest lekko upośledzony. Co do tego są różne głosy, jedni mówią, że to prawda, a drudzy, że to totalna bzdura. Jego wyjątkowość polega na tym, że...non stop rapuje. Dosłownie. Idzie ulicą i rapuje w języku amerykańskim. Nie przeszkadza mu to, że jest na dworcu, na Wałach Chrobrego, w sklepie spożywczym, na środku ulicy, a nawet to, że...podobno nie rozumie ani słowa z tego co mówi! To również nie jest sprawdzone, bo ktoś niby spisał jego teksty i okazało się, że mają sens i nie są zlepkiem pojedyńczych wyrazów...
Jedni traktują go jak idiotę i twierdzą, że robi z siebie pośmiewisko i należy go leczyć, a drudzy, że stanowi o kolorycie Szczecina i naprawdę na wielki talent i ktoś powinien zainteresować się wiecznie rapującym chłopakiem...
Sam miałem okazję go spotkać. Rymował na pasach, na ulicy. Jak dla mnie bomba...
Przesłuchajcie, zobaczycie jak się zachowuje, oceńcie sami.

http://www.youtube.com/watch?v=RdshYDq3KwQ

http://www.youtube.com/wa...feature=related

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Endziczek (1 miesiąc temu) Wyświetl Ukryj +2 Oznaczono jako spam Odpowiedz | Spam raz go buytowali pod monopolem to lezal na ziemii i rapowal ;P

rysiu696 (1 miesiąc temu) Wyświetl Ukryj +1 Oznaczono jako spam Odpowiedz | Spam wy sie nie smiejcie ;p on mieszka w szczecinie on sobie chodzi po calym szcecinie i rymuje, fazuje i w ogole ! ;D Kot ! ;)

itcantcomequickly (2 mies. temu) Wyświetl Ukryj +1 Oznaczono jako spam Odpowiedz | Spam Też kiedyś jarałem się czarnuchami ale to co tutaj zobaczyłem przerosło moje najśmielsze oczekiwania :D Koleś jest po prostu wkręcony maksymalnie. Hehe. Wszystko fajnie tylko to nie brzmi jak angielski a jedynymi rozpoznawalnymi słowami jest fuck, nigga i west side. Ma chłopak pasje ale niech lepiej się przerzuci na język ojczysty. Pozdro biały czarnuchu buahhaha

była sobie dziewczyna, pieniądze, alala, poszedłem, matkojebco, potem w kiblu, matkojebco, mam łazienke, ulica, masz okulary, znam cię, ulica, jebane, dobre życie, ulice, matkojebco, brat, policjant..... no to tak dosłowne tłumaczenie... taki bełkot jakby ktoś puścił 2PACA OD TYŁU... FRAJER PIJANY BEZSENSOWNY POTOK BZDUR..

pkluivert89 (9 mies. temu) Wyświetl Ukryj +1 Oznaczono jako spam Odpowiedz | Spam Czakura to ty nadajesz kolorytu temu miastu, jedziesz,jedziesz

AdildoFromSzczecin (1 miesiąc temu) Wyświetl Ukryj +2 Oznaczono jako spam Odpowiedz | Spam WWooWW zajebiscie ziom !!!
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

jmk 

Wysłany: 2009-03-22, 01:23   

Bylo:P

Fajter mial okazje go spotkac i tez nagral jego koncert.

Koles pewnie ma cos z psychika, szkoda, ze nie rapuje po Polsku :D
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.

kijevo 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2009-03-22, 10:17   

tak się kończy słuchanie HH. Staje się białym murzynem jak on :D

#ktosik 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-03-22, 11:38   

kiedyś, tak z 2, 3 lata temu to miał lepsze fazki - podchodził np. do ludzi na przystankach czy w tramwajach i teksty typu "motherfucker" rzucał im w twarz :D to dopiero były jajca bo większość go nie rozumiała :lol:

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-03-22, 11:46   

Ostatnio spotkalem tego typa na pasach kolo Galaxy. Nie powiem ma swoj swiat....ale co tam, kazdy robi to co lubi. Lepiej tylko byloby gdyby faktycznie sie przerzucil na polski jezyk no ale coz, nie mozna miec wszystkiego haha ;)

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-03-22, 12:12   

Ja z nim w pile na wfie gralem i przynajmniej wtedy nie rapowal :D

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-03-22, 14:08   

Mógłby się przerzucić na chorał gregoriański i na łacinę klasyczną oczywiście :D

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-03-22, 15:14   

Arek ty nawet z normalnego czlowieka chcesz zrobic debila? :hihi:

Akwilon 

Wysłany: 2009-03-22, 15:53   

Michau napisał/a:
Arek ty nawet z normalnego czlowieka chcesz zrobic debila?

Debilny to jest rap, a nie polifonia.

Pawulon 

Wysłany: 2009-03-22, 16:10   

Mało wiesz o rapie skoro uważasz go za debilny.
Rozumiem, że mnie jako słuchacza rapu również uważasz za debila, tak?
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-03-22, 17:11   

Sandacz napisał/a:
Debilny to jest rap, a nie polifonia.

Co w takim razie ma zrobic chlopak by zyskac uznanie w oczach Krawiego? Przerzucic sie na koscielna muzyke? :hihi:

Akwilon 

Wysłany: 2009-03-22, 20:38   

Pawulon napisał/a:
Rozumiem, że mnie jako słuchacza rapu również uważasz za debila, tak?

Tego nie napisałem, i zresztą tak nie uważam. Wyraziłem zdanie nt. rapu, a nie ludzi go słuchających.

Pawulon napisał/a:
Mało wiesz o rapie skoro uważasz go za debilny.

Wystarczy, że nie ma w nim porządku (w dźwiękach)- niestety to jest przypadłość muzyki XX wieku- i sam w sobie jest kiczowaty, tzn. dla mnie; ale wiadomo- de gustibus non est disputandum. Mam świadomość tego, że chorał gregoriański może być dla kogoś też kiczowaty i .... chociaż za nim przemawia historia i ta jakość...

Michau napisał/a:
ty nawet z normalnego czlowieka chcesz zrobic debila?

Jakbym podszedł do powyższego zdania tak jak Ty Pawulon, to teżby wynikało że jestem debilem, a nie wynika.

Michau napisał/a:
Przerzucic sie na koscielna muzyke?

Kościelna i niekościelna. Fakt, że kalendarz liturgiczny, szczególnie ten z przed 1962 roku pozwala lepiej funkcjonować :)

Pawulon 

Wysłany: 2009-03-22, 21:18   

Sandacz napisał/a:
Tego nie napisałem, i zresztą tak nie uważam. Wyraziłem zdanie nt. rapu, a nie ludzi go słuchających.

Nie, nie napisałeś. Jednak skoro nie uważasz mnie za debila, to z Twojej teorii wynika, że osoba, która nie jest debilem, podciągnę ją do inteligentnej, słucha debilnej muzyki.
Jesteś przekonany, że ktoś inteligenty mógłby kochać debilną muzykę? Czy aby przypadkiem to się nie wykluczało...? A może jednak nie ma w niej nic debilnego...?

Sandacz napisał/a:
Wystarczy, że nie ma w nim porządku (w dźwiękach)- niestety to jest przypadłość muzyki XX wieku- i sam w sobie jest kiczowaty, tzn. dla mnie; ale wiadomo- de gustibus non est disputandum. Mam świadomość tego, że chorał gregoriański może być dla kogoś też kiczowaty i .... chociaż za nim przemawia historia i ta jakość...

Wytłumacz mi na czym polega porządek w muzyce, bo chyba nie jestem w stanie sobie wyobraźić tego o czym piszesz. Porządek to brak najrózniejszych wstawek? to jednostajny rytm? Koncentracja na jednym przyrządzie muzycznym? ...???

Akwilon 

Wysłany: 2009-03-22, 22:11   

Pawulon napisał/a:
Wytłumacz mi na czym polega porządek w muzyce, bo chyba nie jestem w stanie sobie wyobraźić tego o czym piszesz. Porządek to brak najrózniejszych wstawek? to jednostajny rytm? Koncentracja na jednym przyrządzie muzycznym? ...???

1.) Nie będę robił wykładu na temat chorału gregoriańskiego (nie żebym nie wiedział, po poprostu nie ma takiej potrzeby).
2.) Jak powiedziałem o gustach się nie dyskutuje. Jednemu się podba rap, drugiemu chorał. Wyrażanie swojego zdania o gatunku muzyki nie jest wyrażeniem zdania o osobach słuchającej danej muzyki.
3.) Jeżeli np. dla kogoś chorał jest debilny to osoby go słuchajce nie są debilami (vide: ego), tak samo jest z rapem.
4.) Wg mnie debilem można być za całokształt, a nie za to czego kto slucha.

jmk 

Wysłany: 2009-03-23, 10:44   

To posłuchaj sobie muzyki, nie rapu OSTR, szczegolnie jego plyty Masz to jak w banku, Jazz w wolnych chwilach, Tabasko.
Bo ten nowy flow nie przypadl mi do gustu. Adam jest muzykiem, absolwentem Akademii Muzycznej w Łodzi w klasie skrzypiec, czyli ma pojęcie o muzyce , dzwiekach, porzadku, ktory wspomniales. Jego muzyka na tych plytach, to nie zwykle bity. To cos, czego zapewne szukasz w rapie. Dla mnie i tak najwazniejszy jest tekst.
Nie ma dla mnie innych miejsc i innej po za nią,
Nie pytaj znasz ja, budzisz się z nią co rano.

Odpowiedz do tematu