Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Cytaty, złote myśli...
Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-03-19, 22:49   Cytaty, złote myśli...

Zamieszczajmy w tym temacie fragmenty wypowiedzi, które wywarły na Nas jakieś wrażenie i dały Nam do myślenia.
Zacznę od tego:

"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."
Orson Welles
"We Włoszech przez trzydzieści lat rządów Borgiów mieli wojnę, terror, mord i rozlew krwi. Zrodzili Michała Anioła, Leonarda da Vinci i renesans. W Szwajcarii mieli braterską miłość, pięćset lat demokracji i pokoju i co zrodzili? Zegar z kukułką."

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-03-19, 23:03   

"Kapitaliści sprzedadza nam sznurek, na ktorym sie sami powiesimy" - Włodzimierz Lenin :]

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-03-22, 12:53   

"Dobrzy ludzie śpią lepiej od złych, ale ci drudzy bawią się znacznie lepiej, kiedy nie śpią." Woody Allen

"Sądzę, że seks między dwójką ludzi jest rzeczą piękną. Między piątką jest fantastyczną." Woody Allen :D

"Why should I allow that same God to tell me how to raise my kids, who had to drown His own?" Robert G. Ingersoll

Premier 

Wysłany: 2008-03-23, 20:44   

Wielcy politycy robią rzeczy trudne, ale pożyteczne. Politycy mniejszego formatu robią rzeczy łatwe i często szkodliwe dla szybkiego rozwoju kraju. Samo utrzymanie się przy władzy nie jest jeszcze wielką sztuką.

Dobre rządzenie jest generalnie trudne. Łatwe rządzenie daje złe rezultaty dla państwa.

Szybki, nieprzerwany rozwój – a tego potrzebuje dziś Polska – nie jest kwestią poglądów, ale wiedzy. Tak jak nie ma prawicowej czy lewicowej wiedzy o budowie mostów, tak nie ma prawicowej czy lewicowej wiedzy o tym, jak zmniejszyć bezrobocie.

Nauczyłem się patrzeć na politykę okiem przyrodnika, a w przyrodzie są różne okazy.

To nie jest ten ustrój, od niego odeszliśmy. To znaczy (...) że nie jest tak, iż przedstawiciel Ministerstwa Finansów ma realizować jakąś aktualną linię głoszoną przez obecny układ partyjno-rządowy. I nie waham się użyć tu słowa "układ". I nie może być tak, że broni się układu koleżeńskiego, że ktoś ma urażone ambicje. bo usunięto jego kolegę. Nie na tym polega państwo praworządne. Państwo praworządne polega na tym, że nikt nie stoi ponad prawem, żaden członek układu.

Czy to jest ideał sprawiedliwości, ogłosić (wyrok) na samym początku i potem powiedzieć, że się będzie szukało dowodów?

Jak godzimy się na patologię, to utrwalamy patologię. Jeżeli normą jest patologia, to świat zwariował.

To tak dla przyszłych politologów i polityków. Wszystkie wypowiedzi autorstwa Prof. Leszka Balcerowicza, moim zdaniem największego patrioty w najjaśniejszej Rzeczypospolitej. ;D

Jolinka
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-30, 13:39   

"Można mnie zniszczyć ale nie pokonać" E. Hemingway

szlemiel 

Wysłany: 2008-03-30, 16:20   

Pozyjemy, zobaczymy ;p

Pawulon 

Rok studiów: 5
Wysłany: 2008-04-02, 15:55   

"Może historia Ci wybaczy, ale ja Cię pierdolę" Do Jaruzelskiego, na "Woli "warszawskiej.

"Aby dojść do tego, czym nie jesteś, iść musisz drogą, na której nie ma Ciebie" z książki Koontza "Prędkość"

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-07, 17:48   

"Ja już więcej z Politologią nie pije" - Andrzej Moksik, ojciec Lenina ;D

Lenin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-04-10, 15:00   

"mlody mlody mlody stary..." "stary stary stary mlody..." i tak w kolko w roznych konfiguracjach - przyspiewka autorstwa mojego brata Hubiego podczas niedzielnej popijawy po odwolanym meczu gdy Acik i Pioter sie integrowali z moimi kolesiami z GW ;)

DarthRoman 

Rok studiów: 3
Wysłany: 2008-04-11, 00:15   

Wojna zaczyna się kiedy chcesz, nie kończy, kiedy o to prosisz - Nicolo Machiavelli:]

Dobro to tylko punkt widzenia

"Ty mnie pytasz co to jest prawdziwa miłość?... Ja Ci mogę powiedzieć... co to jest bułka z salami" - mój dobry znajomy:D

Na pohybel sk****synom - stare krasnoludzkie zaklęcie

Czym jest kapitalizm? To wyzysk człowieka przez człowieka. A komunizm? Na odwrót:]

pio88tr 

Wysłany: 2008-04-16, 22:00   

"Polakiem jestem i nic co Polskie nie jest mi obce"-R.Dmowski

[ Dodano: 2008-04-16, 23:46 ]
"Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem-
Polska jest Polską, a Polak Polakiem."Adam Mickiewicz

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-17, 19:05   

Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. A maszynista widzi trzech debili na torach.

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-17, 19:07   

Swietne :)

Papa Midnite 

Wysłany: 2008-04-17, 22:46   

Archeolog to wymarzony mąż. Im kobieta jest starsza, tym bardziej się nią interesuje
Agata Christie

A teraz cytaty sportowe Włodka Szaranowicza =D
Roberto Cecon to mistrz ciągnięcia... :lmao:
Takie niemieckie "zieeeh", znaczy ciągnij. Hannawald umie ciągnąć!!! :P
Ritzerfeld, dziewiętnastolatek... Hess ma do niego słabość... :hihi:

Cytaty Bohdana Tomaszewskiego
To cudowne dziecko dwóch pedałów... (o kolarzu Szurkowskim)
Pani Szewińska nie jest już tak świeża w kroku jak dawniej

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-17, 22:58   

Wlodek wygrywa.

Reszte tekstow znam na pamiec.

I Szpakowski: A Gargula ciagle sie rozgrzewa... :P:P

Odpowiedz do tematu