nie wiem; może cos podobnego juz istnieje w czeluściach tego forum ale trudno (mam nadzieję że nie)
co sądzicie o racjach przedstawionych poniżej? pzdr
Nie mniej jednak oddać Niemcom, co niemieckie i odebrane bezprawnie (tu wkurzę co niektórych lokalnych semitów)
Gdzieś wspomniałeś, że mieszkasz w okolicach Manhatanu, otóż w takim razie oddaj ten budynek Niemcom, bo praktycznie całe Niebuszewo to niemieckie mieszkania.
Dodatkowo, to powinnyśmy się domagać aby Litwini oddali nam Wilno, ale Ukraińcy Lwów bo przecież te chaty budowali Polacy. Zagłębiajmy się jeszcze bardziej. Anglicy powinni otrzymać chaty W Calais, a Turkom Bałkany, bo przecież kiedyś tam mieszkali i to oni budowali chaty z których zostali wywaleni.
Otóż nie, to Niemcy wywołały tą wojnę i muszę się pogodzić z tym, że ponieśli za to straty terytorialne, a co za tym idzie ich obywatele stracili swój majątek.
Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2010-01-18, 23:58
pogonifan napisał/a:
Gdzieś wspomniałeś, że mieszkasz w okolicach Manhatanu, otóż w takim razie oddaj ten budynek Niemcom, bo praktycznie całe Niebuszewo to niemieckie mieszkania.
Jestem całkowicie za! Za oddaniem całego Szczecina Niemcom, prawowitym właścicielom. I btw. Niebuszewo to było Żydowskie osiedle, więcc raczej po-żydowskie mieszkania
pogonifan napisał/a:
Dodatkowo, to powinnyśmy się domagać aby Litwini oddali nam Wilno, ale Ukraińcy Lwów bo przecież te chaty budowali Polacy.
Wilno nigdy tak do końca polskie nie było wbrew pozorom, nie mniej jednak Wołyń i całe kresy wschodnie jak najbardziej tak
pogonifan napisał/a:
Otóż nie, to Niemcy wywołały tą wojnę i muszę się pogodzić z tym, że ponieśli za to straty terytorialne, a co za tym idzie ich obywatele stracili swój majątek.
Wszystko to wina ż.
_________________ Lepsza Puszka Pandory niż puszka Paprykarza Szczecińskiego!
Jestem całkowicie za! Za oddaniem całego Szczecina Niemcom, prawowitym właścicielom.
Prawowitymi właścicielami Szczecina są Północni Słowianie i to im powinno się oddać to miasto :P
Ja też bym wolał, żeby Szczecin nazywał się Stettin, bo wtedy to miasto by się ciągle rozwijało, co nie zmienia faktu, że jest teraz polski i do następnej wojny powinno tak zostać.
Czesław napisał/a:
Niebuszewo to było Żydowskie osiedle, więcc raczej po-żydowskie mieszkania
Żyd to też był Niemiec - miał niemiecki paszport, więc jest to też niemiecka dzielnica
"Nie mniej jednak oddać Niemcom, co niemieckie i odebrane bezprawnie"
"Ja też bym wolał, żeby Szczecin nazywał się Stettin bo wtedy to miasto by się ciągle rozwijało"
-albo się zgrywacie albo jest z wami coś nie tak... czyżby system edukacji zawiódł?
_________________ a na co Ty wydałeś swoje 600 zł?
Rok studiów: IV
Wysłany: 2010-01-19, 14:01
Czesław napisał/a:
pogonifan napisał/a:
Czesław napisał/a:
Jestem całkowicie za! Za oddaniem całego Szczecina Niemcom, prawowitym właścicielom.
Prawowitymi właścicielami Szczecina są Północni Słowianie i to im powinno się oddać to miasto :P
Przed nimi znajdowały tu się Germańskie plemiona.
a przed nimi dinozaury.
Przyjechał z miasta 4 razy mniejszego gdzie jest jedna linia tramwajowa i myśli, że panem świata jest. Skoro Szczecin jest brzydka wiochą to Gorzów jest ciemna dziurą.
_________________ "Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący,
nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" - Józef Stalin
germańskie plamiona? a jakie? rozumiem że to oni wznieśli/zamieszkiwali Wolin, Arkonę i Szczecin właśnie... kolego Czesławie ja nadal myślę że się zgrywasz; bo jeśli nie to znaczy że masz duży problem.
wolę brudny Szczecin niż "zadbany" Stettin (smuci fakt że ktokolwiek mógłby myśleć inaczej)
_________________ a na co Ty wydałeś swoje 600 zł?
Ale o czym ma to niby swiadczyc? Gorzow smieje sie z Zielonej Gory - tam nie ma ani jednego. A czy 3, a czy bodaj 11, to co to za roznica? Wieksze miasto, wiecej tramwajow. I tak, i Gorzow, i Szczecin metra nie maja :P
Rok studiów: 2 i 1/2
Wysłany: 2010-01-19, 16:33
kijevo napisał/a:
Czesław napisał/a:
pogonifan napisał/a:
Czesław napisał/a:
Przed nimi znajdowały tu się Germańskie plemiona.
a przed nimi dinozaury.
Przyjechał z miasta 4 razy mniejszego gdzie jest jedna linia tramwajowa i myśli, że panem świata jest. Skoro Szczecin jest brzydka wiochą to Gorzów jest ciemna dziurą.
1. 5 lini tramwajowych
2. Nie liczy się wielkość, ani ilość, tylko jakość.
3. Nie jesteś nawet ze szczecina tylko z prawobrzeża
szlemiel napisał/a:
Przykro mi, ale Gorzow estetycznie prezentuje sie i w mojej opinii lepiej. A co do liczby lin tramwajowych, to jest ich dokladnie trzy.
Od grudnia doszły 2 nowe-stare linie (nie używane od parudziesięciu lat)
S_Z_A_T_A_N napisał/a:
germańskie plamiona? a jakie? rozumiem że to oni wznieśli/zamieszkiwali Wolin, Arkonę i Szczecin właśnie... kolego Czesławie ja nadal myślę że się zgrywasz; bo jeśli nie to znaczy że masz duży problem.
wolę brudny Szczecin niż "zadbany" Stettin (smuci fakt że ktokolwiek mógłby myśleć inaczej)
Rożne, chociażby termin gothiscanza powinien Ci nieco mówić.
_________________ Lepsza Puszka Pandory niż puszka Paprykarza Szczecińskiego!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum