Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Polityczny Hyde- Park
pio88tr 

Wysłany: 2008-04-03, 18:22   Polityczny Hyde- Park

25 MARCA 2008R. W PROGRAMIE KUBY WOJEWÓDZKIEGO NA OCZACH MILIONÓW WIDZÓW PUBLICZNIE I BEZ ŻADNYCH SKRUPÓŁÓW ZOSTAŁA ZBESZCZESZCZONA POLSKA FLAGA NARODOWA, POLSKIE BARWY!! :X :middlef2: :angry: :shoot: ZA KTÓRE DZIESIĄTKI,TYSIĄCE MILIONY!! POLAKÓW PRZELWAŁO SWĄ KREW!!!
WYRAŹ SWÓJ SPRZECIW WPISUJĄC SIĘ POD PODANYM ADRESEM:
http://www.w-obronie-flagi.polonews.pl/

NIE BĄDŹ OBOJĘTNY!!! :pada:

Acik 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2008-04-03, 18:55   

Zapisany ;D

mechlin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2008-04-03, 21:33   

dopisany ;D

kassinda 

Wysłany: 2008-04-03, 21:45   

a ja się nie sprzeciwie... nie uważam żeby to czemuś uwłaszczało...

Ania M 

Wysłany: 2008-04-04, 13:45   

mi tam sie to nie podobało.

bardzo lubie cięte wypowiedzi Wojewódzkiego dt. naszej polityki. ale nie podoba mi sie fakt robienia sobie jaj z symboli narodowych.

tyle na tem temat. zapisana.

Bartek 

Wysłany: 2008-04-04, 19:56   

Trochę dystansu do tego wszystkiego... Nie ma co się oburzać i boczyć tylko od czasu do czasu się pośmiać, nawet z siebie ;)

szlemiel 

Wysłany: 2008-04-04, 20:47   

Nie widzialem tego zdarzenia. Jednakze przedstawianie elementow panstwowych w kazdym czasie i miejscu jest... nie na miejscu. I warto takie zachowania potepiac. To jednak indywidualna sprawa kazdego z nas.

szlemiel 

Wysłany: 2008-05-05, 21:09   Tomasz Lis u prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego

Czekam na komentarze :)

[ Dodano: 2008-05-05, 22:48 ]
Ok, ja rozpoczne. Prezydent w moich oczach wypadl dosc dobrze. Dobrze ubrany, rozluzniony, dobrze usytuowany w krzesle, wygadany. Same plusy, co do formy.

Nie moglo sie jednak obyc bez zwrotow typu: "nie ma w tym nic dziwnego", "pan o tym doskonale wie"(bodaj trzykrotnie powtorzony), "uklad", "oczywistosc"(bodaj czterokrotnie powtorzony). Mlaskanie uslyszalem jedynie na koncu. Do tego doszlo inne wyrazenia, ktore mysle przejda do jezyka wspolczesnego(proszę tylko przypomnieć mi ich treść): coś o bodaj 96 IQ, o bodaj 50,5 cm i 50%. Na koniec prezydent RP (nie PiS jak stwierdzil, widocznie zmienil poglad) zauwazyl u premiera Donalda Tuska obsesje, choc z rozmowy z Tomaszem Lisem raczej wynikalo, iz to nasz prezydent ma owa na punkcie antypisowskich mediow znieksztalcajacych rzeczywistosc. Nie obylo sie rowniez bez zlosliwosci, choc prezydent RP Lech Kaczynski probowal trzymac fason. Przyznal ponadto, ze niektore wypowiedzi politykow PiS byly niefortunne. Musial jednakze cofnac sie do przeszlosci rzucaja pytania co do interesow Mariusza Waltera czy tez podejrzenia co do prezydentury Lecha Walesy. Kolejna kwestia i ostatnia, o ktorej warto wspomniec: Lech Kaczynski od 30 lat zajmuje sie prawem, jest przeciez profesorem, wiec z Donaldem Tuskiem na temat pewnych szczegolowych spraw nie bedzie po prostu rozmawial :)

Tak naprawde padl tylko jeden konkret. Prezydent Lech Kaczynski podpisze Traktat Lizbonski. To slyszeli wszyscy, wiec bedziemy trzymac za slowo.

I jeszcze jedno. Lech Kaczynski najprawdopodobniej bedzie ubiegal sie o reelekcje, bo nie widzi powodow, by sie nie ubiegac, choc jest jeszcze duzo czasu na podjecie decyzji. Chron mnie Panie Boze przed tym scenariuszem :)

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2008-05-05, 22:19   

Najlepsze z tego wywiadu bylo to ,ze odkrylem w jak bardzo zaklamanej rzeczywistosci zyjemy. No bo ja, przecietny obywatel, nie mam wlasnego rozumu i poglady mam ukierunkowane przez to co przedstawiają media. A ,ze media o 100% przeksztalcaja prawde to oczywista oczywistosc. PiS nigdy nie robil zamachow na demokracje , nigdy nie bylo zadnej cenzury, to po prostu media tak to przedstawialy. Nie bylo zadnych zlych decyzji PiSu, to po prostu media je tak źle przedstawiły.
Ciekawostką rowniez bylo to,ze prezydent przez kilka miesiecy (!) nie wiedzial o sprawie Huberta H. Co on telewizji nic nie oglada ? Radia nie slucha ? Moze pani Prezydentowa zamyka go w piwnicy i Lechu nie ma zadnego kontaktu ze swiatem ?...

szlemiel 

Wysłany: 2008-05-05, 22:26   

Alez prezydent Lech Kaczynski nic nie wiedzial rowniez o wypadku wojskowej Casy. To jest najmniej poinformowana osoba w panstwie. A w jego palacu, co jak stwierdzaja osoby z jego bliskiego otoczenia, nie najlepiej sie czuje, nie dziala ni telewizor, ni telefon, ni kserokopiarka tudziez faks. Biedaczysko.

Na podsumowanie proponuje wypowiedz pana prezydenta (cytat z pamieci): to jest zupelna oczywistosc dla kazdego kto ma minimum 96 IQ w glowie :P

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2008-05-07, 23:48   Polityczny Hyde- Park

TUTAJ OMAWIAMY, KOMENTUJEMY BIERZĄCE WYDARZENIA W POLSCE.

Nowy plan rządu: umożliwić prywatyzację szpitali i zablokować weto prezydenta

Premier Donald Tusk (L), minister finansów
Jacek Rostowski (C) i minister skarbu
państwa Aleksander Grad
PAP

"Dziennik": Rząd jeszcze nie uchwalił reformy służby zdrowia, a już ją chce zmieniać. Jak pisze gazeta zmiany mają być poważne. Docelowo umożliwią otworzą furtkę do prywatyzacji szpitali, a jednocześnie utrudnienie prezydentowi postawienie weta. Premier ma mieć plan, który umożliwi mu przeprowadzenie powyższych założeń.
Według "Dziennika" już w przyszłym tygodniu mają być gotowe poprawki do głównej ustawy z pakietu, który PO złożyła w Sejmie. Zgodnie z planowanymi zmianami furtka do prywatyzacji szpitali będzie szeroko otwarta. Jednak to, czy dana placówka zostanie sprywatyzowana i w jakim stopniu, rząd pozostawia samorządom. To jednak nie koniec nowości. Jest już decyzja polityczna: będzie oddłużanie szpitali. O wszystkim posłowie PO mieli być powiadomieni w środę.

Pierwotny projekt rządu zakłada, że zakłady opieki zdrowotnej mają być przekształcane w w spółki prawa handlowego, ale z blokadą uniemożliwiającą całkowitą prywatyzację: ponad połowa udziałów miała zostać w rękach samorządów. I tu jest największa zmiana. Rząd chce wprowadzić takie zmiany aby wszystkie szpitale mogły zostać przekształcone w spółki prawa handlowego i przejść na własność swoich dotychczasowych organów założycielskich, czyli samorządów. I to one będą miały prawo decydować o tym, co dalej z placówkami. Mogą je więc prywatyzować nawet w całości.

Taki pomysł oznacza tylko jedno - weto prezydenta. Jak pisze "Dziennik" niedopuszczenie do prywatyzacji szpitali to główny cel, jaki założył sobie Lech Kaczyński. Wczoraj na spotkaniu ze swoimi posłami Tusk miał powiedzieć, iż zdaje sobie sprawę, że i tym razem prezydent wytoczy działa przeciwko rządowi. Posłowie PO chcą żeby o wszystkim decydowały samorządy, a jeśli PiS chce nadal chce znów szafować argumentami o złodziejskiej prywatyzacji, to według PO musi uznać, "że tysiące samorządowców to siostry i bracia Beaty Sawickiej".

Tusk szykuje jeszcze jeden odważny pomysł; podjął decyzję o oddłużeniu szpitali. Choć według "Dziennika" Tusk przestrzegał wczoraj posłów, by na razie jak ognia wystrzegali się hasła "oddłużanie".

Ostatnio zmieniony przez Adm 2008-09-25, 16:21, w całości zmieniany 1 raz  

@Adm 

Wysłany: 2008-05-10, 17:29   

Mam coś lepszego. Wszak niekompetencja i chaos decyzyjny jest powszechnie rozpoznawalną wizytówką tego rządu, ale to coś innego, ciekawszego.
Cytat:

"Kasjer lewicy": moja prawa ręka to krewna ministra

Zbigniew Ćwiąkalski.
Fot. PAP/Paweł Kula
PAP

"Dziennik": Peter V. zaczął mówić. Szwajcarski bankier, który od Wielkanocy siedzi w areszcie, wśród najważniejszych swoich współpracowników wymienił krewną ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego.
Jak dowiedziała się gazeta, chodzi o Małgorzatę S., która od 1999 do 2002 r. pracowała w Coutts Banku w Zurichu i była asystentką V. To właśnie w tym banku miały być tajne konta polityków, na które - według zeznań lobbysty Marka Dochnala - wpływały łapówki.

- Mój mąż poznał prof. Ćwiąkalskiego właśnie przez panią Małgorzatę. Mówiła do Ćwiąkalskiego "wujku" - opowiada "Dziennikowi" Katarzyna Vogel. Minister zaprzecza rewelacjom żony bankiera. - Nie znam V. Ani nawet nie interesuję się tym śledztwem. Pani Małgorzata jest spowinowacona z moją żoną, a nie ze mną, i jak rozumiem, jest w tej sprawie tylko świadkiem - mówi "Dziennikowi" Ćwiąkalski. V. to barwna postać. Jako nastolatek zabił kobietę, a mimo to zrobił karierę w bankowości na Zachodzie. Teraz jednak znowu wpadł w ręce prokuratury. Jest podejrzany o pomaganie Dochnalowi w wypraniu 81,5 mln zł.

No i wreszcie wyjaśniło się czemu to akurat Ćwiąkalski został ministrem sprawiedliwości. Ktoś kto bronił stokłosy i kto wypuszczał na wolność kryminalistów poprostu posiada najlepsze kompetencje by bronić w tym rządzie interesów złodziei. Facet przecież od samego początku swojego urzedowania zajmuje się tylko zamykaniem śledztw dotyczących afer i przekrętów. Oczywiście znajdą się tutaj na tym forum tacy, którzy powiedzą, że to Ćwiąkalski to kwiatuszek, który wspaniale pachnie nawet rosnąc na gnoju albo naiwnie będą próbowali wmówić że to zupełny zbieg okolićności. Ze w każdej rodzinie zdarzają się lepsi i gorsi muhaha, ale bądźmy szczerzy, Cwiąkalski to największy szmaciarz w całym tym rządzie i mówiłem to od samego początku. Facet wystawia naiwność wyborców PO na ciężką próbę. Co prawda gorsze opresje spotykały już Polskę niż ten rząd, jak druga wojna światowa czy rozbiory, dlatego się o nasz los nie martwię aż tak bardzo, ale PO będzie strasznym ciosem dla demokracji w tym kraju, bo demokracja to udział w powszechnych wyborach a im się udało zmobilizować masę młodych ludzi, którzy poszli do wyborów poraz pierwszy i poraz pierwszy zostaną zrobieni przez polityków w h... To się nazywa zadać cios demokracji heh.

Mam przeczucie, że do końca tego roku Tusk będzie juz miał bardzo poważne problemy, i rąk w PO nie starczy, by zatkać wszystkie przecieki tego tonącego okrętu. Poprostu prawda będzie wychodzić na jaw. Wystarczy tylko prawda by pogrązyć PO. To też z tego powodu nie chce mi się specjalnie wojować w tym temacie ostatnimi czasy. Poprostu wiem, że wystarczy przyglądać się i czekać.

made by Dziki REX

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-05-10, 19:23   

szczepan ponóć szpitale oddane pod kuratele samorządów dobrze prosperują, jak tak słyszałe, oddać szpitale samorzadom nie ludziom prywatnym, zreszta zacytuje tu dr Kamolę o ile się nie myle"...państwo jest kiepskim gospodarzem i zarządcą...", kogo byś wyrzucił z rzadu tuska szczepan i jak rzad oceniasz??

@Adm 

Wysłany: 2008-05-10, 19:25   

wszystkich bym wyrzucił. Bo co to za rząd, któremu przez słuchawki w uszach krzyczą "uśmiechać się k&%#a".

Rzeżnik-Wędliniarz 

Wysłany: 2008-05-10, 19:34   

jaki byłby twój skłąd rządu i co sądzisz co powiedział o tej prywatyzacji szpitali

Odpowiedz do tematu