i nie wytrzymałem. W jakim my do k...wy nędzy żyjemy kraju. Do generałów policji się strzela, a po latach ciągle nie ma winnego, zwykłego funkcjonariusza można zabić w biały dzień na ulicy. I co to jest państwo prawa??
Zabójstwo Marka Papały, to bardzo trudna sprawa, i to z proces ruszył, mówi o tym że Polska staje się państwem prawa. Jednak jestem pewien że kulisy tej sprawy i tak pozostaną tajemnicą, to jednak ważne że COŚ się dzieje
Natomiast druga sprawa... patologia, alkohol, zbyt powszechny do niego dostęp, dlatego jestem wielkim przeciwnikiem picia. ... Przy okazji tej sprawy możemy zobaczyć że policjanci to ludzie często ponad przeciętni, którzy wykonują ten zawód z przekonań.
Rok studiów: II
Wysłany: 2010-02-11, 02:30
Chyba za bardzo się zdenerwowałeś porównując patologię do braku państwa prawa. Zwyrole siedzą wszędzie, nawet w Austrii w piwnicy, a to że giną policjanci to jest to wpisane w ryzyko zawodowe. Ważne, że ów policjant nie zrobił kupy w majtach i zareagował jak należy.
Deth. napisał/a:
policjanci to ludzie często ponad przeciętni
Też, ale do policji trafiają różni ludzie, tacy frajerzy którzy rządzili na osiedlu też potem tam idą.
Deth. napisał/a:
dlatego jestem wielkim przeciwnikiem picia
Alkohol jest dla ludzi, tyle że mądrych ludzi a nie baranów podatnych na środowisko w którym się otaczają, z resztą alkohol ma też swoje zalety, nie można ograniczać prawa do spożywania jakichkolwiek środków zwłaszcza tak popularnych, gdyż ograniczanie do ich dostępu zrodzi następną patologię związaną z kombinatorstwem. To ludzie stanowią prawa i zwyczaje, więc nie da się im wszystkiego odgórnie narzucić i już kilkaset razy się o tym z historii przekonaliśmy i będzie tak do tej pory, aż ludzie to w końcu pojmą.
Ja w żadnym wypadku nie jestem za czymś w rodzaju prohibicji. Bo wiadomo do czego to może doprowadzić.
Niestety często zdarza się tak że i ludzie z głową trochę przegną, i zaczynają się kłopoty.
Ale jak to kiedyś powiedział mój nauczyciel "Alkohol pity z umiarem jest dobry nawet w dużych ilościach"
A co do policjantów, dlatego właśnie użyłem słowa "często". Bo oczywiście zdarzają się cwaniacy (szczególnie młodzi), którym odbija dlatego, że mogą popisać się "władzą"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum