Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Legalize it !
Papa Midnite 

Wysłany: 2009-02-19, 15:40   

czekam z niecierpliwoscia na wypowiedz Rapiego na ten temat :D

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-02-19, 16:26   

Lenin napisał/a:
Przeciez ciagle tutaj jest mowa o ekspertyzach poszczegoilnych profesorow osrodkow naukowych itp. To co to jest jesli nie argument poparty dowodami ?.

Poza tym o jakiej legalizacji narkotykow ty mowisz ? czy ktos tutaj chce legalizacji heroiny kokainy itp ? NIE !! Mowa jest o marihuanie glownie. Ale jak to u Was bywa, wy nie widzicie roznicy miedzy calym pojeciem "narkotyki" a poszczegolnym pojeciem "marihuana". Jeszcze Jarek Kaczynski nie powiedzial na czym polega roznica miedzy tymi dwoma pojeciami ?

Ekspertyzy różnych "profesorów" są pod wpływem lobby narokotykowego.
Marihuana to jest narkotyk tak samo jak heroina czy amfetamina- nie można tu relatywizować. Wszystkie te narkotyki szkodzą i zabijają.

Czy marihuana jest jakąś inną kategorią niż narkotyki??? - pytanie retoryczne, bo odpowiedź jest: nie !!!!

Rozwiązania holenderskie nigdy nie są przykładem dla normalnych ludzi. :)

Papa Midnite 

Wysłany: 2009-02-19, 16:44   

Wszystko jest dla ludzi!: jedni pala gandzie drudzy chodza do Kosciola :D

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2009-02-19, 17:01   

Ja po przedwczorajszym wypadzie jestem zdecydowanie przeciwnikiem narkotyków :nuts:

mechlin 

Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-02-19, 18:10   

ja tam wiecej zapale.. :P Tu nikt mi nie moze powiedziec, ze nie wiem o czym mowie =P

oj ku...a sie dzialo i nie polecam

#The Hoff 

Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-02-19, 18:33   

Cytat:
Niektorzy na tym forum zachowuja sie jakby zjedli wszelkie rozumy. Sa rzeczy o ktorych sie nie dyskutuje bo sa jasne jak slonce, no ale wybacz Arku ale Ty o marihuanie nie masz zielonego :hihi: pojecia.

Dlatego ja postów Areczka już w takich działach nie czytam bo raz , że chłopak na każdy temat mówi to samo a dwa ,że wypowiada sie na tematy o ktorych nie ma zielonego( :D ) pojęcia.

Co do samych narkotyków to ja jestem zdecydowanie za modelem holenderskim.
Każdy człowiek ma prawo decydować o swoim losie , jeżeli chce sie truć to jego sprawa i nikt nie ma prawa go ograniczać. O ile oczywiście nie robi tym krzywny drugiemu człowiekowi.

Akwilon 

Wysłany: 2009-02-19, 19:47   

The Hoff napisał/a:
na każdy temat mówi to samo

No nie na każdy temat. Po drugie odwołuję się to pewnych nurtów i poglądów, na podstawie których budujesz swoją postawę życiową :D

The Hoff napisał/a:
Każdy człowiek ma prawo decydować o swoim losie , jeżeli chce sie truć to jego sprawa i nikt nie ma prawa go ograniczać. O ile oczywiście nie robi tym krzywny drugiemu człowiekowi.

Gdy się naćpasz i Twój organizm nie wytrzyma i zostaniesz sparaliżowany i będziesz leżał patrząc w sufit, to wtedy zrobisz krzywdę swojej rodzinie.
Uprzedzając Twoją odpowiedź- powiesz napewno że jest jeszcze eutanazja, co będzie dziwne bo przecież każdy człowiek ma determinację do życia, a nie na odwrót.

[ Dodano: 2009-02-19, 19:51 ]
Lenin napisał/a:
Niektorzy na tym forum zachowuja sie jakby zjedli wszelkie rozumy. Sa rzeczy o ktorych sie nie dyskutuje bo sa jasne jak slonce, no ale wybacz Arku ale Ty o marihuanie nie masz zielonego pojecia.

A Ty na temat Kościoła i tematy około kościelne też nie masz takiego rozeznania jak ja, a zabierasz głos.
TV pokazuje relacje z Sejmu, my o tym rozmawiamy, a przecież w Sejmie nas nie było w danej chwilli.

Lenin 

Wysłany: 2009-02-19, 19:59   

Ok to od poczatku ;)

Jak juz niejednokrotnie na Zachodzie powtierdzono, w dodatku kazdy kto chociaz raz w zyciu zapalil albo widziale spalonego czlowieka wie jakie sa skutki po paleniu a jakie skutki po alkoholu. Po alkoholu ginie lub jest zabijanych wiecej osob anizeli po zapaleniu marihuany. Skoro marihuana jest nielegalna a po alkoholu ginie wiecej osob to zakazmy sprzedazy i spozywania alkoholu. Ale uprzedzajac reakcje....Uwazaj Arku bo wino mszalne tez jest alkoholem. Wiec tydzien po wejsciu w zycie ustawy o zakaziespozywania alkoholu wszyscy ksieza pojda do wiezenia ;)

I na koniec mowisz ze zabieram glos w sprawie Kosciola. Czesciowo zabieram ale tylko w kwestiach dotyczacych np finansowania kosciola, czy zjawiska pedofilii wsrod Kosciola. Jak zauwazyles ani slowa nie powiedzialem nigdy na temat chociazby liturgii, pisma swietego czy inncyh obrzadkow religijnych. A dlaczego ? bo sie nie znam.
A Ty mowisz o tym jaka to marihuana jest zla nie majac z tym stycznosci. To jest tak jakbym ja powiedzialem ze jakies tam slowa z bibli sa falszywe. Ale jak widzisz ja tego nie mowie bo nie mam o biblii zielonego pojecia.

Kolejny argument nietrafiony.

Akwilon 

Wysłany: 2009-02-19, 21:04   

Lenin napisał/a:
wino mszalne tez jest alkoholem. Wiec tydzien po wejsciu w zycie ustawy o zakaziespozywania alkoholu wszyscy ksieza pojda do wiezenia

Alkohol a narkotyki to jest różnica.
Lenin napisał/a:
ani slowa nie powiedzialem nigdy na temat chociazby liturgii, pisma swietego czy inncyh obrzadkow religijnych

Oprócz mnie to nikt o liturgii nie mówił (może to brzmi nieskromnie, ale tak jest- superbia przeze mnie nie przemawia) :)
Lenin napisał/a:
A Ty mowisz o tym jaka to marihuana jest zla nie majac z tym stycznosci.

Widzę i czytam o skutkach palenia marihuany.

zbynek 

Wysłany: 2009-02-19, 21:10   

Arek nikt nie gada o liturgii oprocz Ciebie bo nikogo wiecej to nie jara i taka prawda :hihi:

Akwilon 

Wysłany: 2009-02-19, 21:13   

zbynek napisał/a:
nikt nie gada o liturgii oprocz Ciebie bo nikogo wiecej to nie jara i taka prawda

Jara nie jara :D Nawet gdyby ktoś chciał mówić to nie ma pojęcia zielonego, a po drugie tu rozmawiamy o narkotykach a nie o liturgii. O liturgii to Ci opowiem w poniedziałek :D

pio88tr 

Wysłany: 2009-02-19, 21:21   

Sandacz napisał/a:
zbynek napisał/a:
nikt nie gada o liturgii oprocz Ciebie bo nikogo wiecej to nie jara i taka prawda

Jara nie jara :D Nawet gdyby ktoś chciał mówić to nie ma pojęcia zielonego, a po drugie tu rozmawiamy o narkotykach a nie o liturgii. O liturgii to Ci opowiem w poniedziałek :D

^^ dokładnie. Gadać na temat a nie jak zawsze o wszystkim i o niczym =P

Lenin 

Wysłany: 2009-02-19, 21:23   

Arek zgadza sie ze alkohol to nie narkotyki a w tym wypadku marihuana. Ale mowie po raz kolejny ze po alkoholu jest wiecej ofiar smiertelnych niz po marihuanie.
A slyszec czy czytac o marihuanie to zupelnie co innego niz miec z tym stycznosc czy samemu tego sprobowac. Poza tym jak sam mowisz czesto - telewizja i ogolnie media klamaia. I co teraz ? ;P

pio88tr 

Wysłany: 2009-02-19, 21:29   

Ja wychodzę z założenia że wszystkiego ( no może prawie wszystkiego ;D ) trzeba w życiu spróbować żeby móc samemu wyrobić sobie zdanie na dany temat...i tak też czynię w moim życiu :D

Lenin coś tam pisałeś że w takim razie trzeba zakazać sprzedaży alkoholu! :eek: :bash: :crazy: :threat: Czyś Ty oszalał??!! Mało co zawału nie dostałem :D bez takich mi tu =P

mechlin 

Wysłany: 2009-02-19, 21:37   

pio88tr napisał/a:
Ja wychodzę z założenia że wszystkiego ( no może prawie wszystkiego ) trzeba w życiu spróbować żeby móc samemu wyrobić sobie zdanie na dany temat...i tak też czynię w moim życiu

no ja tez.. i mowie wam wszem i wobec - marihuana jest do =d u p y= :D

Odpowiedz do tematu