Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2009-02-19, 16:26
Lenin napisał/a:
Przeciez ciagle tutaj jest mowa o ekspertyzach poszczegoilnych profesorow osrodkow naukowych itp. To co to jest jesli nie argument poparty dowodami ?.
Poza tym o jakiej legalizacji narkotykow ty mowisz ? czy ktos tutaj chce legalizacji heroiny kokainy itp ? NIE !! Mowa jest o marihuanie glownie. Ale jak to u Was bywa, wy nie widzicie roznicy miedzy calym pojeciem "narkotyki" a poszczegolnym pojeciem "marihuana". Jeszcze Jarek Kaczynski nie powiedzial na czym polega roznica miedzy tymi dwoma pojeciami ?
Ekspertyzy różnych "profesorów" są pod wpływem lobby narokotykowego.
Marihuana to jest narkotyk tak samo jak heroina czy amfetamina- nie można tu relatywizować. Wszystkie te narkotyki szkodzą i zabijają.
Czy marihuana jest jakąś inną kategorią niż narkotyki??? - pytanie retoryczne, bo odpowiedź jest: nie !!!!
Rozwiązania holenderskie nigdy nie są przykładem dla normalnych ludzi.
Rok studiów: czwarty
Wysłany: 2009-02-19, 18:33
Cytat:
Niektorzy na tym forum zachowuja sie jakby zjedli wszelkie rozumy. Sa rzeczy o ktorych sie nie dyskutuje bo sa jasne jak slonce, no ale wybacz Arku ale Ty o marihuanie nie masz zielonego pojecia.
Dlatego ja postów Areczka już w takich działach nie czytam bo raz , że chłopak na każdy temat mówi to samo a dwa ,że wypowiada sie na tematy o ktorych nie ma zielonego( ) pojęcia.
Co do samych narkotyków to ja jestem zdecydowanie za modelem holenderskim.
Każdy człowiek ma prawo decydować o swoim losie , jeżeli chce sie truć to jego sprawa i nikt nie ma prawa go ograniczać. O ile oczywiście nie robi tym krzywny drugiemu człowiekowi.
_________________ "Men never commit evil so fully and joyfuly as when they do it for religious convictions."
Blaise Pascal
Wysłany: 2009-02-19, 19:47
The Hoff napisał/a:
na każdy temat mówi to samo
No nie na każdy temat. Po drugie odwołuję się to pewnych nurtów i poglądów, na podstawie których budujesz swoją postawę życiową
The Hoff napisał/a:
Każdy człowiek ma prawo decydować o swoim losie , jeżeli chce sie truć to jego sprawa i nikt nie ma prawa go ograniczać. O ile oczywiście nie robi tym krzywny drugiemu człowiekowi.
Gdy się naćpasz i Twój organizm nie wytrzyma i zostaniesz sparaliżowany i będziesz leżał patrząc w sufit, to wtedy zrobisz krzywdę swojej rodzinie.
Uprzedzając Twoją odpowiedź- powiesz napewno że jest jeszcze eutanazja, co będzie dziwne bo przecież każdy człowiek ma determinację do życia, a nie na odwrót.
[ Dodano: 2009-02-19, 19:51 ]
Lenin napisał/a:
Niektorzy na tym forum zachowuja sie jakby zjedli wszelkie rozumy. Sa rzeczy o ktorych sie nie dyskutuje bo sa jasne jak slonce, no ale wybacz Arku ale Ty o marihuanie nie masz zielonego pojecia.
A Ty na temat Kościoła i tematy około kościelne też nie masz takiego rozeznania jak ja, a zabierasz głos.
TV pokazuje relacje z Sejmu, my o tym rozmawiamy, a przecież w Sejmie nas nie było w danej chwilli.
Rok studiów: 4
Wysłany: 2009-02-19, 19:59
Ok to od poczatku
Jak juz niejednokrotnie na Zachodzie powtierdzono, w dodatku kazdy kto chociaz raz w zyciu zapalil albo widziale spalonego czlowieka wie jakie sa skutki po paleniu a jakie skutki po alkoholu. Po alkoholu ginie lub jest zabijanych wiecej osob anizeli po zapaleniu marihuany. Skoro marihuana jest nielegalna a po alkoholu ginie wiecej osob to zakazmy sprzedazy i spozywania alkoholu. Ale uprzedzajac reakcje....Uwazaj Arku bo wino mszalne tez jest alkoholem. Wiec tydzien po wejsciu w zycie ustawy o zakaziespozywania alkoholu wszyscy ksieza pojda do wiezenia
I na koniec mowisz ze zabieram glos w sprawie Kosciola. Czesciowo zabieram ale tylko w kwestiach dotyczacych np finansowania kosciola, czy zjawiska pedofilii wsrod Kosciola. Jak zauwazyles ani slowa nie powiedzialem nigdy na temat chociazby liturgii, pisma swietego czy inncyh obrzadkow religijnych. A dlaczego ? bo sie nie znam.
A Ty mowisz o tym jaka to marihuana jest zla nie majac z tym stycznosci. To jest tak jakbym ja powiedzialem ze jakies tam slowa z bibli sa falszywe. Ale jak widzisz ja tego nie mowie bo nie mam o biblii zielonego pojecia.
Wysłany: 2009-02-19, 21:13
zbynek napisał/a:
nikt nie gada o liturgii oprocz Ciebie bo nikogo wiecej to nie jara i taka prawda
Jara nie jara Nawet gdyby ktoś chciał mówić to nie ma pojęcia zielonego, a po drugie tu rozmawiamy o narkotykach a nie o liturgii. O liturgii to Ci opowiem w poniedziałek
nikt nie gada o liturgii oprocz Ciebie bo nikogo wiecej to nie jara i taka prawda
Jara nie jara Nawet gdyby ktoś chciał mówić to nie ma pojęcia zielonego, a po drugie tu rozmawiamy o narkotykach a nie o liturgii. O liturgii to Ci opowiem w poniedziałek
dokładnie. Gadać na temat a nie jak zawsze o wszystkim i o niczym
Wysłany: 2009-02-19, 21:23
Arek zgadza sie ze alkohol to nie narkotyki a w tym wypadku marihuana. Ale mowie po raz kolejny ze po alkoholu jest wiecej ofiar smiertelnych niz po marihuanie.
A slyszec czy czytac o marihuanie to zupelnie co innego niz miec z tym stycznosc czy samemu tego sprobowac. Poza tym jak sam mowisz czesto - telewizja i ogolnie media klamaia. I co teraz ? ;P
Ja wychodzę z założenia że wszystkiego ( no może prawie wszystkiego ) trzeba w życiu spróbować żeby móc samemu wyrobić sobie zdanie na dany temat...i tak też czynię w moim życiu
Lenin coś tam pisałeś że w takim razie trzeba zakazać sprzedaży alkoholu! Czyś Ty oszalał??!! Mało co zawału nie dostałem bez takich mi tu
Wysłany: 2009-02-19, 21:37
pio88tr napisał/a:
Ja wychodzę z założenia że wszystkiego ( no może prawie wszystkiego ) trzeba w życiu spróbować żeby móc samemu wyrobić sobie zdanie na dany temat...i tak też czynię w moim życiu
no ja tez.. i mowie wam wszem i wobec - marihuana jest do =d u p y=
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum