Strona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Bojkot wyborczej
kijevo 

Rok studiów: IV
Wysłany: 2010-05-03, 09:23   Bojkot wyborczej

Od jakiegoś czasu kibice Lecha słusznie bojkotują "Żydowską", ale gazeta nie poddaje się.

Czy można ukraść darmowe wydania gazety? Agora twierdzi, że tak i prosi o pomoc policję - podaje LechPoznan.net.

Władze Agory są zaniepokojone akcją kibiców "Kolejorza", którzy postanowili zbierać dziennik "Metro" na makulaturę. To kolejna odsłona bojkotu tego koncernu w Wielkopolsce.

Bojkot mediów Agory w Wielkopolsce trwa. Lechici nie tylko na różne sposoby przekonują mieszkańców Poznania, aby ani nie kupowali gazet z koncernu Agory, ani nawet nie odwiedzali ich portali internetowych. Kibice "Kolejorza" także prowadzą zbiórkę bezpłatnych gazet ze stajni Agory. Mowa tu głównie o dzienniku „Metro”. Fani „Kolejorza” są w swych działaniach bardzo skuteczni. Dowód? Reklamodawcy są zaniepokojeni zmniejszająca się ilością czytelników, która nie zwraca im już poniesionych kosztów.

W związku z takim obrotem sprawy włodarze Agory postanowili walczyć z kibicami, prosząc o pomoc policję. Funkcjonariusze mają przy pomocy monitoringu obserwować miejsca darmowej dystrybucji i namierzać osoby, które biorą czynny udział w tej akcji. Co im grozi? Za pobieranie gazety w nadmiernej ilości mogą zostać oskarżone nawet o kradzież - tak przynajmniej przekonuje Agora. Czy jest to możliwe, aby ukraść coś bezpłatnego? Prawnicy, na których powołują się kibice Lecha, twierdzą, że nie.

(LechPoznan.net)
:eek:

szlemiel 

Wysłany: 2010-05-03, 10:07   

Ciekawe. Raz, dlaczego tak robia. Dwa, czy jest bo bezprawne. Bo wydaje mi sie, ze tak. Ale sie nie znam.

Akwilon 

Rok studiów: pierwszy
Wysłany: 2010-05-03, 12:40   

Niech poproszą służby specjalne z innego kraju... :D

kijevo 

Wysłany: 2010-05-03, 13:58   

szlemiel napisał/a:
Ciekawe. Raz, dlaczego tak robia. Dwa, czy jest bo bezprawne. Bo wydaje mi sie, ze tak. Ale sie nie znam.

bezprawne dostawanie od rozdającego więcej niż 1 sztuki ? :eek:
Robią tak bo Żydowska obsmarowuje ich od kilku lat obrażając kibiców i klub.
Klub zerwał współpracę z GW również.

szlemiel 

Wysłany: 2010-05-03, 15:20   

Dostawanie moze i nie, ale rozprowadzanie, bo cos z nimi robia i owszem. Nie wiem, po prostu wydaje mi sie, ze gdzies tutaj moze byc haczyk.

Pal go licho z tym. Ciekawsze jest dla mnie to, co takiego Gazeta Wyborcza o Lechu pisala. Bo wiadomo, ze cos, co sie im nie podobalo. A jeszcze ciekawsze jest to, dlaczego tak sie dzieje, bo jakis powod byc musi.

@Adm 

Rok studiów: II
Wysłany: 2010-05-03, 16:36   

Powodem było pisanie przez Wybiórczą o tym, że w zamian za wzorową współpracę klubu z kibicami, ich przedstawiciele mogli na terenie stadionu handlować narkotykami. Przecież to była znana sprawa.

kijevo 

Wysłany: 2010-05-03, 21:40   

szlemiel napisał/a:
Dostawanie moze i nie, ale rozprowadzanie, bo cos z nimi robia i owszem. Nie wiem, po prostu wydaje mi sie, ze gdzies tutaj moze byc haczyk.

a co kogo obchodzi co robisz z nabytą/ otrzymaną gazetą? możesz używać nawet jako papier toaletowy. Kibice oddają na skup makulatury.
Wyborcza próbuje zastraszyć jak zwykle bo jej sprzedaż w WLKP spadła i to znacznie wg tego co mówią kibice Lecha.

szlemiel 

Wysłany: 2010-05-03, 22:04   

Nie o wszystkim Szczepan musze wiedziec ;) Tym bardziej, ze Lech malo mnie interesuje ;)

Kijevo, na logike masz racje, jasne, ale ja mam przeczucie ;p

pogonifan 

Rok studiów: 2
Wysłany: 2010-05-04, 19:51   

Sprawa wygląda tak, że kibice Lecha zwyczajnie proszą, aby rozdający dał więcej niż 1 gazetkę i tak się dzieję, a później zbierają je razem i dają na makulaturę, a kasę na jakiś dom dziecka w Poznaniu.
Gówno Prawda i iTi spier***

Odpowiedz do tematu